Már most napozok! Tegnap jól le is égtem Maximum 10-es faktorut fogok vinni. 1997-be Spanyolba voltam. Kirándultunk fürödtünk. Az egy hétbe 40-es faktoru naptejel kentem magam. Az utolsó előtti napon jöttem rá semmit nem sültem le. Mondom magamnak nem fogják elhinni otthon a tengernél vagyok és nem kentem le magam. Kifeküdtem a matracra a tengeren. Ha már tul melegem volt be a tengerbe és vissza a matracra. Késő délután is ugy láttam kint egyáltalán nem sültem le. Na amikor bementem a szobára. Bordó piros voltam. Másnap reggel ment a busz 14 órakor. Én reggel olyan beteg voltam /napszúrás/ alig éltem. Hányinger, fejfájás rosszulét szoval minden ami ezzel járt. Tömték belém az utazás elleni tablettát. Estére már átment rajtam. Na akkor megfogadtam az életbe nem kenem be magam nagy faktorúval. Fokozatosan lassan szépen....Nei Pori délebbre van mint Spanyol ezért már most elkezdtem napozni. Amugy szándékosan a főszezon kellős közepét választottam. Valószínűsíthető akkor tuti meleg lesz
Unic!
Mi is napozunk már, jobbára miattam én ha nem vagyok eleget napon nyaralás előtt, akkor napallergiám lesz a hirtelen erős sugárzástól, ármenyire is ügyelek a fokozatosságra és bármilyen magas faktorossal is kenem magam.Ezért már áprilisban szokatóban vagyok
2007 ben 42 fok volt, nem lehetett krémek nélkül kimenni,azota tudjuk hogy kell krém, a parton világos homok van végig,az olymposz hegyei elterelik a nyugatrol érkezö szeleket ezért nagy a forroság,észrevétlenül meg lehet égni, sokan megjárták már, inkább lassabban sülj és akkor nem az orvosi szobában végzed, mi sem jövünk haza feketén pedig volt amikor 3 hetet töltöttünk ott.
Mindenképpen naptejezek.De nem fogok nagy faktoruval.Amugy valoszínüleg majd a körülmények fogják adni. Mindenesetre két fajtát viszek. egy kisebb és nagyobb faktorszámút. Azért írtam a körülményeket mert sok függ a hőmérséklet, időjárástol akkor amikor kint leszek. Most például nálunk melegebb van mint Nei Poriba