Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 688 689 690 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Szöszi66 | #180418 Üzenet | 2012-03-02 14:16:17 |
Én is a belgrádi forgalmat javaslom, csak senki ne felejtsen el jobbra kanyarodni a felhajtóra, mert egyszer sikerült elbeszélgetnünk az utat és továbbmentünk és egy szép kis szeméttelepen találtuk magunkat!
Még egy dologra érdemes odafigyelni! Amikor beérünk Belgrádra, szinte azonnal érdemes lassítani, legalább 50 alá, mert mindig kint vannak a rendőrök! DE mindig! Persze mindenki tudja és mindenki lassan hajt, csak azért mondom, hogy aki először jár arra, bele ne zúgjon egy gyorshajtásba!
Az előzőekben is mondtam, hogy még útfelbontással együtt sem volt hosszú a belgrádi út! Pillanatok alatt át lehet rajta érni! Valóban nem Pest!
  Zolee84 | #180425 Üzenet | 2012-03-02 15:31:33 |
A sebességmérésre figyelés nagyon elcsépeltnek tűnhet,de sajnos sok magyart láttam a rendőrökkel alkudozni Szerbiában. Nem vicc,sok helyen mérnek,akinek sok pénze van,annak sem éri meg sietni,mert extrém esetben még elzárás is járhat a sebességtúllépésért. (Extrém esetben) A jogsi már simábban ugorhat. Nyárra csak macedón dénár hiányzik a tervemhez. Persze lehet euróval fizetni és kártyával is,de nekem ez amolyan rigolyám,ha tudok váltok mindig az adott ország pénznemére is valamennyi pénzt. Ezek sok helyen leírt dolgok,majd a friss infók lesznek érdekesek. Az autópálya építés elég "szépen" haladt tavaly,remélem ilyen téren jók lesznek a kilátások.
  Koronás | #180448 Üzenet | 2012-03-03 11:53:39 |
Ti merre jártok, hogy "szerpentines "résszel találkoztok?
Ne riasszuk el az első utazókat!!
  Zolee84 | #180451 Üzenet | 2012-03-03 15:27:23 |
Szerb-Macedón határ előtt van egy jó pár km-es szerpentines szakasz. Ez már nem autópálya.Az a rész,ahol a szerbek elég kemény előzésekbe is belemennek. Persze aki Bulgária fele utazik az nem találkozik ezzel a szakasszal,aki Macedónia felé az fog! Aki este utazik annak érdemes lehet az utolsó(5.fizetőkapu )után megállni nyújtózni egyet.
  Szöszi66 | #180453 Üzenet | 2012-03-03 15:44:34 |
Már a második ember szólt be a "szerpentinért!" Nem tudom. Másnak ennyire
sima ez a terep? Nekem kemény volt elsőre! Lehet,hogy csak az alföldi mivoltom miatt! Itt minden egyenes! Legfőképpen meg nem látok szakadékot az oldalamon! Nem elriasztásnak szántam! Szerintem nevezzük akkor nagyon-nagyon kanyargónak! És köszönöm, aki helyettem is meg akarta magyarázni, igen a szerbek mennek ott is, mint állat! Jobbról szakadék, végig kanyarok, bal oldalról meg a felhálózott sziklák, amikről darabok gurulnak eléd. Mint egy defektünk is igazolja! Tehát, csak annyi, hogy kanyargós, nem sima út! Vigyázzon, akinek van mire! icon_smile.gif
  Csabinaagnes | #180455 Üzenet | 2012-03-03 16:55:49 | Válasz a #180451. hsz-ra Előzmény #180451
Nem csak a Szerbek!!!
Minket tavaly éppen ezen a részen előzött meg egy Magyar busz. 4 autót egyszerre az éjszaka közepén.
  Zolee84 | #180459 Üzenet | 2012-03-03 17:20:27 |
Maradjunk annyiban,hogy van egy szakasz,ami körültekintőbb vezetést igényel,mint a többi. Amiről beszéltek Szerb-Macadeón határhoz közeledvén és Macedóniában is van egy szakasz,ahol érdemes fokozottan figyelni. Este álmosan különösen veszélyes tud lenni,ha nem veszünk vissza az addig megszokott tempóból.
  Zolee84 | #180461 Üzenet | 2012-03-03 17:27:56 |
Persze aki 70-80-as tempóra képes legyengülni,annak nem okozhat problémát még este sem. Én pár száz-ezer km rutinra már szert tettem. Minden éven vezetek legalább 30ezer km-t,minden évszakban és megfordultam pár országban,így nekem nem veszélyes és még élvezetes is a változatos út,de kezdőknek még gondot okozhat,ha a többiekkel szeretnék tartani a tempót. Fáradtan még Én is visszaveszek inkább. A határon egyébként is olyan könnyen bukhatjuk a sebességgel megnyert időt. Elég egy rossz sor választás a határon. Inkább érjen oda mindenki lassabban egyben,mint esetleg gyorsabban ,de valami problémával fűszerezve. A lassabb utazás kellemesebb,mint a gipszelt láb a tengerparton.
  Farkas64 | #180462 Üzenet | 2012-03-03 17:29:35 |
Sziasztok!
Többször is jártam már azon a szerpentines szakaszon, nagy segítség a GPS mivel látni az út vonalát valamint rá lehet készülni az előzésre. Azonban érdemes azon a szakaszon a torlódást elkerülni.
  Triznyak | #180463 Üzenet | 2012-03-03 17:36:16 |
Az a szerpentin ami legalább így néz ki!! icon_razz.gif icon_razz.gif icon_wink.gif

Farkas64 | #180464 Üzenet | 2012-03-03 18:07:48 |
Vagy itt!
Papígó felé
  Balazsh | #180475 Üzenet | 2012-03-03 20:42:16 |
Bocsánat! Én voltam az egyik, aki "beszólt" a szerpentin miatt. A lenti két kép, az szerpentin, a Macedón határ előtti főút pedig kanyargós. Nem kanyargósabb, mint a Bakony, a Somogyi vagy Zalai dombság útjai. Az viszont igaz, hogy egyik oldalt szakadék van sok helyen, de ott van a korlát is. icon_smile.gif
  Kaliber | #180477 Üzenet | 2012-03-03 21:26:22 |
Igen számomra is a két képen látható út a szerpentin, amit emlegettek kb:130km kanyargós út a hegyek között egyenes szakasz nem sok van benne, tele van 60-as 80-as sebességkorlátozó táblával szintkülönbség elhanyagolható az úton.
  Szöszi66 | #180478 Üzenet | 2012-03-03 22:27:00 |
No, akkor úgy látom, ezt a témát sikerült megvitatni! icon_smile.gif
Szerintem ezzel ki is merítettük!
  Espat | #180492 Üzenet | 2012-03-04 11:44:39 |
Sziasztok.

Új tag vagyok, bár nem új autós utazó. Déli iránya 2x bulgár tengerpart, 1x Thassos szigete van mogottem (esetleg ide sorolnám még Montenegrot is abból az idoszakból, amikor a horvát autópálya még Split elott ért véget).

Visszamenoleg elolvastam jópár oldalnyi hozzászólást, de nem találkoztam olyan utazóval, aki az utazás kozben igénybe vett volna útszéli szállást. Nyilván ez a megoldás inkább az északi-északnyugati országrészben éloknek lehet érdekes, mint jómagamnak (aki ráadásul az északi országhatár túloldalán él).

Saját elvem az, hogy ha kirándulás, akkor nyugodt tempó, és maga az utazás is már a kirándulás része kell ,hogy legyen. Hiszem azt ugyanis, ohgy ha végigvezetek egy éjszakát, hiába vagyo ka szálláson reggel-délben, azt a napot úgyis átaluszom (sot, a család is a fáradtság végett). Pont ezért rendszeresen igénybe veszunk egy nagyon jóféle szállást Szofiában. Kényelmesen utazunk nappal, nekem ez 880 km-t jelent az elso nap, majd a maradék 4-500 km-t (végállomástól fuggoen) másnap tudjuk le úgy, hogy 13-14 órakor érkezunk a szállásra (a mi utazási irodáinknál amúgy is az a divat, hogy ebben az idopontban foglalható el a szálláshely). Idén eloszor Sarti lesz a cél.

A bulgáriai tranzit egyik nagy elonye az, hogy jóval olcsóbb az uzemanyag, mag a szállás sem drága Szofiában (37 € reggelivel egy háromtagú családnak, 42 € egy négytagú családnak). Nem beszélve arról, hogy a bulgáriai utakat nagyon jól felújították. A szerb-bolgár határtól Szofiáig már tokéletes az út pár éve, tavalytól pedig Szofiától délre haladva is autópálya vezet már egy jó hosszú szakaszon.

Szerbiában egyetlen szakasz "húzós" csak a lassúsága végett, mégpedig Nis-tol a bolgár határig, de a látvány kárpótol mindent. A Nisava folyó mellett haladva pazar a tájkép. Kb. 80 km-es szakaszról van szó.

Esetleg ha valakinek van reális tapasztalata Kulata-Lefkonas-Thessaloniki-Sarti szakasszal kapcsoaltban, szívesen fogadom. Kulata-Lefkonas-t már jártam, mikor Thassos felé utaztunk.....
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 688 689 690 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu