Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 689 690 691 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Zolee84 | #180500 Üzenet | 2012-03-04 13:55:04 |
Abszolút nem akarlak más útvonalra beszélni,főleg,hogy tapasztalt utazó vagy,de nem lenne érdemesebb Macedóni felé menned?
Szerbiában ezen az útvonalon van több megbízhatónak és igényesnek mondható hely ahol érdemes lehet megszállni.Én magam is a nyaralás részének tekintem az utazást és szeretek nézelődni,de nem szoktunk utazás közben szállást igénybe venni,így hallomásból tudok csak tapasztalatokat,illetve amit látok út közben. Macedóniát mindenképpen kerülni akarod? Ez a táj is nagyon gyönyörű hegyekhez érve és az üzemanyag árak a legjobbak útközben.
  Titi68 | #180503 Üzenet | 2012-03-04 14:51:51 |
Emlékeim szerint a Nis és a bolgár határ közötti szakasz szebb, mint a Macedón, ha valaki Thassosra, vagy Asprovalta környékére megy már csak a változatosság miatt is érdekes lehet arra menni.
Ha valakinek bőven van ideje, akkor nagyon szép a Románia (a Kárpátokon keresztül) Vaskapun át Szerbiába (80km), majd Vidin - Szófia - GR útvonal is. Régebben így mentünk 2*is, sűrűn megállva (Déva, Vajdahunyad, Vaskapu stb.) gyönyörű volt, de az +1-2 nap, ha nem csak a kocsiból akarsz nézelődni.
Az éjszakai vezetésről csak annyit, hogy éjfél körüli röszkei átlépéssel valamivel napkelte után érünk a Nis utáni részre, addig meg nem túl sok látnivaló van szerintem. Az utóbbi öt évben gyerekekkel mentünk, de nem volt probléma az első nappal, ugyanúgy este 10 után csendesedett el mindenki, mint egyébként. Szerintem az egész napos vezetés, egy idegen helyen alvás, majd újra 4-500 km vezetés legalább annyira elfárasztja az embert (az utasokat is), mintha az indulás előtti éjszakán alszok egy kiadósat, reggel nem kell korán kelni, van idő összepakolni, ebéd után aludni egy kicsit és este kipihenten elindulni. Éjszaka, kisebb forgalomban, sötétben és nem égető napsütésben nekem kevésbé fárasztó vezetni.
Persze ehhez bírni kell az éjszakai vezetést.
  Ian | #180505 Üzenet | 2012-03-04 14:58:52 |
espat írta:
Sziasztok.
Visszamenoleg elolvastam jópár oldalnyi hozzászólást, de nem találkoztam olyan utazóval, aki az utazás kozben igénybe vett volna útszéli szállást. Nyilván ez a megoldás inkább az északi-északnyugati országrészben éloknek lehet érdekes, mint jómagamnak (aki ráadásul az északi országhatár túloldalán él).

Valahol ennek a topicnak az elején lehetett berakva ez a link:Popova Kula Winery
2010-ben mi is igénybe vettük a hotelt és csak jókat tudok róla mondani.
  Dobaki2 | #180506 Üzenet | 2012-03-04 15:07:44 |
Tranzitálni lehet pl. Szeged környékén is - köbe iktatva egy napi strandolást -, majd másnap reggel 7:00-kor indulva Parálián lehet lenni (ottani idő szerint) 18:00-19:00 között. Még főidénybe is, már ha nem jön közbe semmi!
Tehát felesleges útközbe tranzitálni, de ha már megállnék, akkor lehet, hogy inkább Skopje-t nézném meg!

Az út egyre nagyobb hányada autópálya, a maradák az autó út, amely elkerüli a településeket. Ez persze nem igaz a Bulgária felé menőkre!!!
  Zolee84 | #180509 Üzenet | 2012-03-04 15:28:18 | Autóval Görögországba Előzmény #180506
Egyetértek,annál is inkább mert Szegedtől már tényleg nincs messze.
Skopje pedig igazi mediterrán hangulatú város! Szép hely és a Macedón hegyek is nagyon látványosak. Az pedig,hogy Macedónián át még rövidebb is az út,plusz jó dolog ilyen üzemanyag árak mellett és itt tankolni is kedvezőbb áron tudunk.
  Szöszi66 | #180511 Üzenet | 2012-03-04 15:45:14 |
Egyetértek a két előttem szólóval!
Skopjet ugyan még nem láttam, de talán egyszer azt is megnézem! icon_smile.gif Akinek Szeged is messze van,megértem ha megáll! De Szegedtől Göröghonig semmi az egész út! Én i inkább napközben nézelődöm, mint hogy túlessek éjszaka az utazáson!
  Zolee84 | #180513 Üzenet | 2012-03-04 15:57:40 |
Én az éjszakai utazást csak akkor választanám,ha a szállást valamikor délelőtt kéne elfoglalnom. Egyébként a legtöbb embernek a napi berögződött ritmus végett jobb a nappali ébrenlét,ilyenkor jobbak a reflexek ,jobb döntéseket hoz az ember és nagyobb öröm az utazás,még olyan rutinos vezetők,mint pl. Én is szívesebben utazok emiatt nappal. A kezdőknek mindenképpen a nappalt javaslom és persze azt,hogy időnként szálljatok ki az autóból,enni-inni ,nyújtózni egyet. A Maslow piramis első szintjén is a fizikai szükségletek kielégítése szerepel! icon_biggrin.gif Talán Nem véletlenül! icon_biggrin.gif
  Szöszi66 | #180516 Üzenet | 2012-03-04 17:30:10 |
Hát most megfogtál! Szégyen, de bevallom, nem hallottam még! icon_sad.gif
Misló? Azt hiszem jobb, ha utánanézek! icon_eek.gif
  Szöszi66 | #180517 Üzenet | 2012-03-04 17:41:50 |
No! Mielőtt mindenki nyakát törve nézne utána: a hierarchia legalsó szintjéről beszélünk, a fiziológiai szükségletekről, mint evés, ivás, alvás, nem folytatom...., és ha mindezek ki vannak elégítve, akkor épülhet tovább a piramis. Azt hiszem pszichológiát fogok tanulni, hogy továbbra is fórumozhassak! icon_biggrin.gif
  Pintyőke60 | #180522 Üzenet | 2012-03-04 19:01:12 |
zolee84 írta:
Én az éjszakai utazást csak akkor választanám,ha a szállást valamikor délelőtt kéne elfoglalnom. Egyébként a legtöbb embernek a napi berögződött ritmus végett jobb a nappali ébrenlét,ilyenkor jobbak a reflexek ,jobb döntéseket hoz az ember és nagyobb öröm az utazás,még olyan rutinos vezetők,mint pl. Én is szívesebben utazok emiatt nappal. A kezdőknek mindenképpen a nappalt javaslom és persze azt,hogy időnként szálljatok ki az autóból,enni-inni ,nyújtózni egyet. A Maslow piramis első szintjén is a fizikai szükségletek kielégítése szerepel! icon_biggrin.gif Talán Nem véletlenül! icon_biggrin.gif

Szia Zolee !
Abraham Maslow -ra gondolsz ??? Az tényleg az alsó szintje : Fizikai szükségleteknek , de a többi négy sem elhanyagolható icon_biggrin.gif Ja,,, bocs , de ez nem ide tartozik !
  Zolee84 | #180524 Üzenet | 2012-03-04 19:17:24 |
Oké! icon_biggrin.gif Csak azért írtam,mert ismerek olyat,aki mindenáron rekord idő alatt akar odaérni a célhoz. Már minden baja van,éhes, szomjas, álmos,nyűgös,de mégse lassít. Nekem azt ne mondja senki,hogy éhesen, fáradtan képes ugyanolyan összpontosításra,mint amikor minden rendben. Emberek vagyunk nem robotok,ezért nem szabad befeszülni és mindenáron versenyt futva leérni. Egy balesetnek sem örülök,de amikor törött magyar autót látok rázom a fejem. Azzal viszont nem értek egyet,hogy ahol lehet haladni normálisan,kivan téve a 40-es tábla és mérnek. Az ilyet egyértelmű rosszindulatú pénzlehúzásnak tekintem. Magyarországon láthatunk rá példát szép számmal.
  Exact | #180534 Üzenet | 2012-03-05 02:48:10 |
Az utazás napja már a nyaralás része- én legalábbis így vagyok vele. Mindenki más és másra esküszik melyik a jobb- nappal avagy éjjel vezetni.
Én azok táborát erősítem akik az éjszakai vezetés híve...

...illetve ez sem teljesen igaz.
Ugyanis nem mindegy mi az uticél?

Mivel Családunk megrögzött sziget rajongó (Thassos 3x, Korfu, Zakynthos, Kefalónia, Evia, ) így mindig az első komp induláshoz "igazítom" az érkezésemet.
Azaz általában reggel 7-8:00 körülre ha a szárazföldi kikötőbe érek akkor az első kompok egyikével megyek át a szigetre. Így nem "veszítek" egy napot a nyaralásból mert a délelőtti órákban elfoglalhatom a szállásomat.

Azaz egy "közeli" Thassos vagy netán egy szárazföldi Chalkidiki részre elég este 20:00-22:00 körül elindulni

Ám egy távolabbi Zakynthos vagy egy Evia biz egy dél- 14:00 körüli indulást igényel.

Idén még lejjebb utazom- Agistri szigetére- ami Athén alatt van- szóval lesz 11:00 kb mikor indulok, hogy másnap hajnalban a pireuszi kompnál legyek.

Ha már szó esett itt pár hozzászólással ezelőtt a szerbiai hegyi kanyargós részről -mely nem szerpentin- , nos van sajnos ennek a szakasznak egy kiszámíthatatlan, de minden pillanatban ott fenyegető veszélye....mégpedig a kóbor kutyák.
Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem tavaly sajnos volt szerencsém egyet "elkapnom" icon_sad.gif. Az éjszaka közepén vak sötétben egyszer csak felvillant előttem az állat s reagálni sem tudtam rá. Telibe szemből .... s kb volt vagy egy németjuhász nagyságú.
A klíma hűtőmet azonnal gallyra tette, amit valójában a hazafele úton éreztünk meg amikor 38 C fokban anélkül szenvedtük végig az utat.
Soraimat nem azért írom le mert ez minden napos jelenség arra- hiszen magam is 10x-re utaztam már azon a szakaszon, de sajnos ott fokozottabban benne van a pakliban.
  Suvimarta | #180535 Üzenet | 2012-03-05 08:04:51 | Válasz a #180492. hsz-ra Előzmény #180492
Espat!
Nis valamint Nis mellet Niska Banja, Leskovac...mi most ezek közül szemezgetünk, ahol cukker szállásokat találtunk, a választás, majd attól függ meddig jutunk!
  Imgi | #180598 Üzenet | 2012-03-07 08:30:47 |
Sziasztok Görögország imádok ! A segítségeteket szeretném kérni autópályadijjal kapcsolatban. Egy ismerösöm pár év vacilálás után úgy döntött, hogy az idén eljön a Paradicsomba. Most az autópálya díjain görcsöl Renault Scenic-re, Espaece-re (amelyik nagyobb) mennyibe kerül. Előre is köszönöm a segítségetek.
  Melus16 | #180601 Üzenet | 2012-03-07 08:39:30 | Válasz a #180598. hsz-ra Előzmény #180598
Imgi, itt a válasz, de ez még idén változhat icon_lol.gif

http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=418
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 689 690 691 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu