Vassilikiben az alábbi számon lehet a kompra helyett foglalni: +302645031520 A rendszám + egy név kell nekik és legkésőbbaz indulás elött eg yorával fel kell veni.
amikor mi Zantéra mentünk át, nem érdekelt ott senkit semmi. megvettük a jegyeket beszállás előtt és kész. előtte az autókölcsönzőst megkérdeztük, hogy átvihetjük e az autót, és mondta, hogy természetesen át, csak másik szigeten nem érvényes a biztosítás.
A Marina stúdiót nem ismerem (most néztem meg az IBUSZ oldalán), mi tavaly Svoronátán voltunk. A telepített id. vez. azonos, ugyanazokat a programokat kínálja mindkét településen.
Ami véleményem szerint kihagyhatatlan fakultatív program, az ithakai egy napos kirándulás, mert azt egyénileg kicsit problémásabb megoldani.
Autó vagy motor bérlésre nem gondoltatok? Sokkal jobban jössz ki vele, mint a befizetett programmal és hatalmas nagy a szabadságod.
Olvastad a tavaly készített beszámolómat? Abban részletesen leírtam még azt is, hogy melyik útról mikor merre kanyarodtunk.
Köszi az infót, elovastam a beszámold, érdekes és mozgalmas nyaralásotok volt. Valószínű, hogy mi is bérlünk egy autót, de nekünk nem kell majd 5napra csak max3-ra. Mi 7napra megyünk, jún.16tól.
Kérdésem, nem szólnak a strandon ahol lehet bérelni napernyőt, hogy Te oda szúrod a sajátod? Sok a bazár és a taverna a partoknál? Inkább őblök vannak ahol nincs nagy turista mozgalom? Előszezonban is sokan voltak a partokon?
Üdv,
Cicmarek
Szia Cicmarek!
Júniusban még nem volt tömeg sehol, Kriszta (ottani id. vezt . is így hívják) szerint csak júli-aug. hóban szokott tömeg lenni, akkor érkezik meg a rengeteg angol nyaraló. Még a legfelkapottabb helyeken, pl. Mirtos öböl sem voltak sokan.
A saját napernyődet nyugodtan leszúrhatod akárhol, senki nem szól érte. Jut eszembe, egyedül Fiskardóban a településen volt sok ember, onnan menekültünk is gyorsan.
Ha egy hétre mentek, elég is 3 napra az autó, hisz a közvetlen környéket is érdemes felfedezni, azt meg autó nélkül is lehet. Mi két hetet voltunk, ráadásul Svoronátán, ahonnan a közlekedés még Argosztoliba sem megoldott, autó nélkül onnan nemigen tudsz kimozdulni sehova.
Ti szuper helyen lesztek, ez azzal is jár persze, hogy nagyobb a nyüzsi. Lassziban azért már júniusban is van élet, de még nem túlzsúfolt. Ott találsz bőven tavernát és bazárt.
Persze ha kocsival kóvályogsz a szigeten és keresed a felkapott és kevésbé felkapott öblöket, ott már nehezebben találsz bazárt és tavernát.
Éva
A képeken és a beszámolókból megitélve, nagyon szép Kefalónia. Egy kicsit tartok a strandoktól, hogy olyan sziklás a partszakasz, kicsi a srand rész. Ott van vizibicikli.......... Mindenhol homokos a part? Az idegen vezető készséges, akkor mindenben segít, az már félsiker.
Mi szeretjük a kicsi nyüzsit, az idő látom nektek nagyon meleg volt, és a víz? Tudtatok szedni kagylókat?
Cicmarek!
A partok egy része nem homokos, de nem is igazából sziklás (nem hasonlítható Horvátország tengerpartjához ilyen szempontból), a legjobbak nagy része inkább kisebb-nagyobb kavicsos, de gyönyörű! Ezeken a helyeken kényelmesebb ha viszel fürdőcipőt. Ilyenek pl. Emblisi (Firkamanónak is kedvence), Antisamos, Mirtosz, Petani, Skala, de a Lourdas beach is.
Nekem nem volt problémám a Krisztával, igaz túl sok elvárásom sem szokott lenni, de amit kértem, kérdeztem, abban segítőkész volt. Olvastam róla negatív véleményt is.