Nos, most újítottam meg az Eu-s kártyámat. Elég sokan voltak, de így is jó fél óra alatt meglett. Lehet postán is intézni, de ekkor le kell tölteni a netről az igénylő lapot és azt elküldve nekik, majd postán fogják kikézbesíteni a kártyát. Még annyi, hogy most már 3 évre adják. Amennyiben már benne van a rendszerben az adatod, ebben az esetben nem kell munkáltatói igazolás.
Timi, semmi baj nincs az uniqua biztosítással. Össze tudod hasonlítani már ajánlatokkal a megfelelő oldalon, és látni fogod, hogy megér-e neked napi plusz X forintot a szolgáltatásbéli különbség.
EU kártya nekem postán egy hét alatt megérkezett.
Sziasztok!
Sőt, mi több: ha napközben nem tudsz a postára eljutni, vagy a nagy melegben nem akarsz sorbaállni, és van Ügyfélkapu regisztrációd, azon keresztül, interneten is beküldheted.
Az OEP honlapján egy rövid segédlet is olvasható.
OEP E-dokumentumok
Ferenc
Ian | #145357 | 2010-07-22 15:18:05 | Válasz a #145304. hsz-ra
Ez hasznos infó, ezt is kérdeztem ma délelőtt az irodában, de az internetes igénylésre nem tudtak 100%-os választ adni. Mindenesetre, ha így is megoldható, akkor ez nagyban megkönnyíti a dolgot...
Igényelt már valaki úgy postai úton EU kártyát, hogy a régi még nem járt le?
Pont a nyaralásunk alatt járna le a mostani, ezért terveztük az újat előtte kiváltani.
A letölthető nyomtatványon ez szerepel: "A kiadott és átvett Kártya érvényességi idején belül új Kártya csak igazgatási szolgáltatási díj ellenében igényelhető."
Tudja valaki, hogy mennyi ez a díj és hogyan kell kifizetni?
Előre is köszönöm a segítséget.
A kártya lejárata előtt 30 nappal lehet igényelni az újat, akkor nem kell fizetni. Postán kb 2 hét alatt kapod meg. Az igazgatási szolgáltatási díj 2200 Ft/kártya egyébként.
... ha napközben nem tudsz a postára eljutni, vagy a nagy melegben nem akarsz sorbaállni, és van Ügyfélkapu regisztrációd, azon keresztül, interneten is beküldheted...
Aha, ha van üfkapu. Mert ha nincs, azt is el kell intézni, és akkor meg inkább a REP-nél áll az ember sorban.
Viszont én hétfőn feladtam az igénylést, postán, ajánlva. A régi kártya még nem járt le, de 30 napnál nem volt tovább érvényes. Ha megjön, referálok
Mi legalább 30 -napja elpostáztuk, kb egy hete kaptunk egy tértivényes levelet, h nem jó címre küldtük, (Váci út 73/a) és továbbították a Teve u.16/a címre (ami szerintem ,ugyan az az épület, csak 2 asztallal tovább )Így most jövőhét hétfőn utazunk, és még nincs kártya
Valóban, ha van ügyfélkapus regisztráció. Ennek elintézése - nálunk legalábbis - kb. 5 perc, és a regisztrációt máskor is fel tudod használni (pl. időpont foglalás ügyintézésre, adóbevallás beküldés...). Én speciel üdvözlöm az efféle törekvéseket, haladni kell a korral. Az EU kártyát mi így igényeltük idén, és kb. ugyanannyi idő alatt jött meg, mintha postai úton rendeztük volna.
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
Lehet, hogy inkább a sorban állást választjuk, hogy biztosan időre készen legyen a kártya. 3 hét múlva utazunk.
Mi a véleményetek a Mondial Assistance-ról? 12 napra 5000 Ft és egész jó térítési összegek vannak. Valakinek már igénybe kellett venni ezt? Előre kell fizetni a dokinál, vagy ők elintézik a biztosítóval a költségeket?
Olyan kérdéssel fordulnék a fórumozókhoz, hogy ki hallott az Uniqa utasbiztosításairól? Mert nézegettem őket és elég konkrétnak tűnnek. Valakinek van esetleg valami személyes tapasztalata a biztosítóval illetve az utasbiztosításokkal kapcsolatban.
Személyes tapasztalatom csak a megkötést illetően van, abban elég korrekten ment minden, baleset egyéb poggyász kár nem történt tehát nem volt miért zargatnom őket.
Igazából csak jókat hallottam róla azért is kötöttük meg azt.
Már napok óta azon agyalok, hogy kössünk vagy ne kössünk a pár éves autónkra is biztosítást. Esetleg van valakinek tapasztalata a Mapfre Biztosítóval kapcsolatban?