Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 69 70 71 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Rebeka | #12347 Üzenet | 2006-07-22 15:24:18 |
Nos a takarítónénivel nagyon jól megértettük magunkat mindenféle keverék nyelven.Tudod nálunk úgy van, ha angolul kell beszélni hívjuk az egyik gyereket, ha németül akkor a másikat. Nos a takarítónénivel hasonló szinten beszéltünk nyelveket, így a gyerekek nélkül is elboldogultunk ragyogóan. Ahogy a férjem szokta mondani: olyan görög ember volt.
Nos a medúzákkal érdekes a dolog. Évekig színüket sem láttuk. Tavaly azt mondták sok lesz, aztán semmi. Na az idén nagyon sok volt, köztük nagyon szépek: nagyok és kékek. Azért nem zártuk a szivünkbe õket. De akkor nagyon meleg volt a víz, lehet ez volt a jelenlétük oka. Odafigyelést igényelt a dolog, bár azt mondják forró homokkal be kell dörzsölni a csípés helyét és tengervízzel lemosni. Nem tudom, nem kellett kipróbálni. Viszont a Kriszta férjét azt hiszem megcsípte egy és nem lett szerencsére semmi baja. Õ többet tudna errõl.
Kerékpárt tudom hogy lehet kölcsönözni, talán valaki már leírta mennyiért, olvass vissza pár oldalt. Ha van jogsitok inkább robogót kölcsönözzetek.
  Pjudit | #12383 Üzenet | 2006-07-23 00:26:26 |
Sziasztok!
Fantasztikusan aktívak voltatok, amíg nem voltam itthon, de pótoltam a lemaradást. Persze bevállalnék még néhány ilyen hetet Paralián, és utána az olvasgatást itthon. Sajnos a szállásunk elég szûkös volt, ez megkeserítette az életet. Gondoltam, hogy ára lesz a 10 éjszakának, de megérte. Azért a Júliába a 306-os stúdióba inkább ne menjetek hárman. Megszoktuk, hogy 1 gyerekkel mindig mindenhol kicsi szobát kaptunk, de ez csúcs. A franciaágy és az 1 személyes ágy közvetlenül egymás mellett volt, csak így fért el. Az ágy végén át kellett közlekedni.

A "Földi utikalauz" és a ti segítségetekkel úgy éreztem, mintha haza érkeztem volna.

A képek alapján hihetetlen volt, hogy a templom tövében közvetlenül ott a strand, de tényleg így van.
Képzeljétek, átépítik a templomot! A gyönyörû íves ablakok elé a lépcsõ mindkét oldalán építenek valamit. Utolsó napon megdöbbenve láttuk, sajnos nem fényképeztük le, de remélem akik ezután utaznak tájékoztatnak a változásokról. Én szépnek találtam úgy ahogy volt, de reméljük még szebb lesz. Jó lenne még viszontlátni.

Élveztük a nyüzsit, hajnali 1 elõtt nem nagyon mentünk fel. A fõuton a Nikis utcában laktunk, (pont ott ahol az utcán árulják a húst, eléggé rá is csodálkoztunk)

Kriszta!
Megnéztem a képeidet, tündériek a srácaid.
Nagyon szépek a képek, néhányat el is mentettem, amik nekünk kimaradtak.
  Leenda | #12402 Üzenet | 2006-07-23 15:02:33 |
Sziasztok!
Ma reggel érkeztünk haza Paraliárol. Tegnap 1-kor indultunk magyar idõ szerint és a Hõsök terén voltunk már 5:30 körül. Úgyhogy a vissza fele út hamar meg volt odafelé 21 órát utaztunk.
Odafelé állítólag sokat álltunk a Makedon határnál de én azt végig aludtam. icon_lol.gif
Az ARITI apartmanban voltunk. Kis szoba, konyha, fördõszoba és erkély. Tiszta nincs vele semmi gond. Minden nap takarítottak. Szerintem egész Paralia egy nagy központ úgyhogy mondhatom hogy a szállásunk központi volt. icon_wink.gif Egyébként a Panorama Tours-sal voltunk, semmi gond nem volt.
Egész héten nagyon meleg volt, egyszer sem esett. A viz nagyon kellemes bár nem a legtisztább. Én vettem egy matracot és azzal beljebb mentem ott már szép volt a víz. A parton vigyázni kell mert nagyon koszos, szemetes. Tele van szeméttel és üvegszilánkokkal.
Medúzát csak egyet láttam azt is csak beljebb.
Mi csak a Meteorákra fizettünk be, nagyon szép volt. Nagyon tetszett. Oda mindenképpen el kell menni. Csodálatos.
Szerettünk volnap elmenni még Thesszalonikibe is egyénileg de valahogy átsiklottunk felette, maradt a part. Egyik délelõtt meg átnéztünk Olimpic B-re.
Paralia összességében tetszett. Mi hárman voltunk. A párom a huga és én. 22-29 kor közöttiek. Én pl. imádok vásárolni és ott aztán lehet.... Vettem szinte mindent.... icon_redface.gif Táskát, ruhákat, papucsokat, nadrágot és rengeteg ajit az itthoniaknak. 285 Eurot költöttem el összesen. Ebbõl ettem ittam (önellátással voltunk) buliztam vásároltam (rengeteget) utaztam, fakultatív p. vacsora stb. ..... és 2* annyi cuccal jöttem haza. icon_redface.gif icon_lol.gif icon_redface.gif
A gyros nagyon finom, imádom. Loukumadest az utcán nem árulnak, úgy mint Stavrosban. Sajnos... Általában cukrészdákban vettem.
Vacsizni egyszer ültünk be rántott kagylót ettem amit valaki ezen a fórumon ajánlott. ISTENI!!!! icon_wink.gif Vetekszik a kedvencemmel a tintahallal. A Tzatziki is nagyon finom.
Szúnyog nincs egyáltalán. Motort nem béreltünk. Discoba nem voltunk bár 3* is elindultunk.... icon_confused.gif Ennyi.
Újdonság , hogy kb 1 hete nyílt egy új nagy szuper market ami elég jó. A nevét nem tudom mert görögül van. A parttal párhuzamosan a 2. vagy 3. utcában. Nekünk is az idegenvezetõ mondta, biztos nektek is említik majd.

Ha valakinek van valami kérdése nyugodtam írjon. Bár szerintem szinte mindent leírtam. icon_lol.gif icon_wink.gif icon_lol.gif icon_wink.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Internet kávézó van egy jó a fõuton a templom után jóval, bal oldalt. Mi ott töltöttük át a képeineket. Vittem a zsinórt és egy CD-t. 2 géprõl is áttöltöttünk és kb 70 centet fizettünk. Perc alapon számolnak.

Linda icon_wink.gif
  DANI0315 | #12403 Üzenet | 2006-07-23 15:32:06 |
Szia Leenda icon_biggrin.gif
Isten hozott a fedélzeten.... icon_wink.gif
Még tíz nap és indulunk..... icon_wink.gif icon_wink.gif icon_wink.gif
A Rodosz lapon folyt köv... icon_lol.gif
Kalimera icon_lol.gif
  Keke | #12416 Üzenet | 2006-07-23 19:28:27 |
Szia Leenda!Egyik nyaralásból a másikba! icon_lol.gif icon_wink.gif Tudtok élni! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Kriszta35 | #12438 Üzenet | 2006-07-24 07:40:26 |
Szia Judit!

A templomra én is kiváncsi lennék, mit csinálnak vele. Szerintem így nagyon szép, remélhetõleg az összlátványt nem rontják el, pl. napellenzõkkel.

Köszönöm a fényképek dicséretét. Nyugodtan mentsd le ami tetszik, vagy ha nem akarsz hellasz felíratot rajta, emailbe is átküldhetem.
Akkkor ti is kihasználtátok az estéket, úgy mint mi. Mi is élveztük az esték minden percét.

Mi azzal a hetessel, és fiával nagyon összehaverkodtunk, mondták ha megyünk húsért a legszebbet kapjuk. Egyedül azért nem vettünk tõlük, mert én nem akartam fõzni. Amúgy hihetetlen tisztasággal csinálják azt a boltot. Mi figyeltük az erkélyrõl, mert pont alattunk voltak, és ráláttunk. A magyar boltokba ha úgy kezelnék ahogy õk, én örömmel vennék mindig. /Így csak akkor merek, amikor bontják legtöbbször./
Az utca ellenére légy a közelükben nem volt!!

Szóval aki itt húst akar venni, bátran tegye meg.!!

Szia Leenda!

Örülök, hogy Paráliával meg voltatok elégedve és jól éreztétek magatokat!
  Mona777 | #12445 Üzenet | 2006-07-24 09:47:09 |
Sziasztok,

Tegnap érkeztünk haza Paraliáról. Nem olvastam végig az elõzõ hozzászólásokat, de egy-kettõbe beleolvastam. A templomot valóban átépítik, csodálkoztunk is, hogy amikor megjöttünk még nem volt semmilyen jele az építkezésnek, most pedig már az elején új falak voltak felhúzva.
Mi a Galaxias apartmanba voltunk - az apartmanunk tágas volt, tiszta, szép, és a tengerre nézett! icon_biggrin.gif
Medúzával 1-2 alkalommal találkoztunk személyesen icon_biggrin.gif viszont suttyomban megcsípett egy jó pár - de ezen a partszakaszon nem voltak nagy medúzák, csak kisebbek, kb. akkora, hogy a tenyerembe elfért.
A tenger azon a partszakaszon szép tiszta volt - le lehetett látni az aljára, simán lehetett látni a kishalakat ahogy úsznak a lábam körül, a kagylókat, rákokat. A hullámtörõknél volt több hínár, oda néha valóban dobtak szemetet, de a víz nem volt koszos.

Kipróbáltuk a görög ételek javát: ettünk rántott kagylót, gavrost, polipot, musakat, gyrost, suvlakit: mind nagyon finom volt, habár a gyrosos pita nekem nem jött be. Ettünk sütiket is: a nevüket nem tudom, de mind isteni finom volt - a péknél, akihez jártunk (Vaszil) mindig friss kenyeret vettünk, a végén már szóltak, hogy most sül, várjunk 5 percet, kapjuk a friss kenyeret.. icon_lol.gif
  Rebeka | #12446 Üzenet | 2006-07-24 09:51:11 |
Nos a templommal kapcsolatban: ismereteink szerint liftet építenek rokkantkocsik számára. Nekem sem világos miért éppen 2-t, hisz azért nem hiszem, hogy akkora igény lenne rá. Õk tudják, én mise alkalmával még nem voltam ott, de az biztos, a görögök nagyon vallásosak. Az ország minden templomában mindig több embert találtunk akik nyílvánvalóan nem turisták voltak.
  Mona777 | #12448 Üzenet | 2006-07-24 10:00:37 |
Szombaton átmentünk Katerinibe a piacra - egy helyen árultak friss cseresznyét - ha ettetek finomat! Nagyszemû, ropogós cseresznye volt, az ára is ennek megfelelõ: 4 euró egy kiló.

Egyébként most van a barack szezon, rengeteg barackot árulunak, finom leveses, édes barackot ettünk, a nektarin is nagyon jó volt. Amibõl nem siekrült jó édeset vennünk, az a görög dinnye volt: 2x vettünk, és mind a két alkalommal sikerült tök ízût kifogni. Így a sárgadinnyét ettük, mert abból akárhányat vettünk, mind nagyon finom édes, leveses volt.

Átmentünk Theszalonikibe is, görög vasúttal. Lekéstük a reggeli 8 árs vonatot, a következõ csak 11,04 helyett 11,15-kor indult: nekem nem tetszett a város, habár sok szép csodás hely volt. De soha nem tudnék ott egy napot sem lakni.
  Kata70 | #12460 Üzenet | 2006-07-24 11:04:43 |
Sziasztok,

31-én indulunk Paraliára, a Manos apartmanba. Légyszi, ha ismeri valaki írjatok, hogy milyen. Mit érdemes vinni, és minden más info is érdekel!
Éttermek, szórakozóhelyek, fakultativ programok stb.
Az Apollon utazási irodával megyünk, busszal.
Köszi elõre is a segítséget!
  Marta | #12462 Üzenet | 2006-07-24 11:11:57 |
Szia Kata70
Mi holnap indulunk és a Manosba megyünk.l Kint találkozunk, mert augusztus 6.-án jövünk haza. Mire jöttök addigra felmérjük a terepet.
Van a szálláshelyekrõl szó, ott van a Manosról is.
Szia Márta
  Jeki5 | #12463 Üzenet | 2006-07-24 11:28:08 |
Jajj, úgy lennék már én is Paralián, de ugye nekem még két hét, 7-én indulás... hogy fogom én azt kivárni: már listát irtam, vettem készételeket, de már alig bírok magammal. állandóan csak görögországról olvasok, mondjuk nem mintha meg tudnám unni...
A vonatút ugye nem volt annyir amgerázó, mintha itthoni vasúttal mentetek volna (tiszta volt?)? remélem nem, mert mi is azzal akarunk menni...

Ja, és még egy kérdés: ugye a gyümölcsök, gondolok itt citrusfélékre, görögdinnye, dárgadinnye ott olcsóbbak, mint itthon?

köszönöm a válaszaitokat, és ha valaki augusztus 7-én indul, az Ermis apartmanban fog lakni, annak várom jelentkezését! icon_cool.gif
  Mona777 | #12466 Üzenet | 2006-07-24 12:04:25 |
jeki5 írta:

Ja, és még egy kérdés: ugye a gyümölcsök, gondolok itt citrusfélékre, görögdinnye, dárgadinnye ott olcsóbbak, mint itthon?

A barackra emlékszem:1,20 volt, a paradicsom: 0,90.
  Jeki5 | #12467 Üzenet | 2006-07-24 12:08:54 |
Köszi Mona!
  Rebeka | #12469 Üzenet | 2006-07-24 12:24:47 |
Nos sok mindentõl függenek az árak. Mi barackot vettünk 2-ért, de 0,75-ért is. Még csak minõségbeli különbségekre sem igen emlékszem. A zöldségárak hasonlóan alakultak, szét kell nézni mit, hol, mennyiért árulnak! De Parálián elég alacsony árakkal találkoztam.
Nos én vonattal még nem utaztam, de aki igen, azok valamennyien csak jókat meséltek. Tisztaság, szép vonatok és a kalauz helyet keres neked ha éppen nem találtál. Ezen nem izgulnék.
De sok készételt ne vigyél. Egy adag étel 4-6 euroból meg van, ismerve a konzervárakat és minõséget.... Persze pár darab jól jöhet. Ha kávéztok inkább kávét és kávéfõzõt vigyél, mert a frappén kívül számomra ihatatlannak tünik az övék, ha eszpressót kérek, az meg kevés és méregerõs. A nescafé számomra egyenesen ihatatlan.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 69 70 71 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu