A mondás szerint a kagyló és az osztriga jó vágyfokozó, afrodiziákum.
Nálam az ellenkezõ hatást váltott ki a házi rettenetessel.
De utólag belegondolva nem is volt valami vészes kóstoló.
Makragialoson tengeri horgászat közben, sikeresen kipróbáltam a Görög házi rettenetest a cipurat.
Íze megegyezik az ouzóval csak az alkohol foka 50-60% közötti.
A kóstolás nyers frissen szedet fekete kagyló és osztriga társaságában volt megtartva.
Következõként egy falat nyers kagyló vagy osztriga,(citrom hiányában) hatalmas nagy korty cipura.
A tenger gyümölcsei ízét nem éreztem csak az ánizsnak a számomra kellemetlen utóízét.
melynek hatására a könnyeim kifolytak.
A sikeres „viszont nem látás öröme után” másnap enyhe fejfájás és gyomorégés gyötört
Banyaveron, tényleg ki voltak akadva rajta a görögök?? Komolyan megnézném az arcukat, amikor vacsi után egyet kettõt megisztok a többi csajokkal.
Hát mi, mint kisgyermekes szülök, inkább az erkélyen végeztük a Metaxa pusztitását, nehogy megszóljanak már minket, hogy hát igen ezek a magyarok tudnak inni, de jeges pohárba, behûtött Metaxa abba az 50 fokba tényleg jó.
Nyáron lehet Parálián összefutunk, nagyon jó lenne.
jól akkor ti is "át tudjátok élni velema pillanatot" !!!
hát olyan pohár nekem is jól jönne
de inkább én is ouzo párti vagyok, de azt minden formában :tisztán, vizzel, fantával, colával... egyik jobb mint a másik
Nobel díj annak aki elõször készitette el
bár ugye mi másként fogyasztjk mint a görögök
néztek is nagyokat hogy csúszott nkem egyika másik után
Az elsõ címen nem találtam meg a rakott gíroszt metaxaszószban. Viszont tíz oldalon át isteni kinézetû rakott kaják (Auflauf) vannak ott. Már csurog is a nyálam, hiszen amúgy is korog a gyomrom, olyan éhes vagyok, de még ki sem találtam, hogy ma mit fõzzek.
A második oldalon sem találtam meg a receptet, de az az oldal tovább küldözgetett másik oldalakra, a végén már minden más lett belõle, csak az nem, amit keresek
Feladom
Ezt a reklámot én is csípem nagyon. Ráadásul az ünnepek elõtt lehetett az egyik hipermarketbe olyan Metaxát venni ami mellett volt két pohár, persze pont olyan, mint a reklámba, szépen nagy betûkkel rá van gravírozva a Metaxa szó.
Bizony abból a pohárból még a Metaxa is jobban esett az ünnepekben