Hát igen, bár lett volna egyéb dolgom is, de nem bírtam elszakadni Görögországtól... Én szeretném most ezzel az úttal lezárni a Peloponnészoszt egy jó időre, akár úgy is, hogy ne legyen nagy hiányérzetem, ha esetleg soha többet nem jutunk el arrafelé...
Szia Döme!
Valahogy nagyob idegenek ezek a képek, biztos, hogy ezek a Peloponnészoszon vannak és ha igen, melyik hol, mert azok a fura szavak, amiket föléjük írtál, gondolom a fotós nevei.??
Szia Andi,
persze, a fura nevek a készítőket jelölik a képek fölött.
Az utolsó 6 képeken látható hely a GoogleEarth szerint a Peloponnészosz dél-keleti részén van, a Maleas-fok környékén. Nem hiszem, hogy téves lenne a megjelölés mert sok szerző tűzött oda hasonló témájú képeket...
Az első két kép pedig a keleti parton van, Gerekastól északra.
Persze, nem ízt írtam, hogy téves, hanem, hogy nem ismerősek, így biztosan nagyon eldugott helyeken lehetnek, ezért érdekelt, hol vannak ezek a helyek pontosan. De valószínúleg tényleg a világ végén, ahova mi nem megyünk el. Azért köszi.
Én viszont kíváncsi vagyok azokra a fosszilis fatörzsekre...Gyorsan megnéztem, a Maleas-foki öböl 3-4 kmre van Profitis Iliastól, ami viszont csak 27 km Pountatól (Elefanissosnál). Mondjuk tényleg a világ vége...
Újjabb "világvégi" érdekes helyet találtam: van egy elég látványosnak tűnő, látogatható cseppkőbarlang Kastanianál (Monemvaisatól légvonalban kb.18 km dél felé), a neve Agios Andreas:
+nekem nagyon tetszik ez az oldal a görög barlangokról:Katt.
Hű, ez nagyon érdekes, de éppen erre a részre csak fél napot szántunk, így van a tervben (ami nem végleges), úgy hogy ne találj már ki nekünk ilyen sok új programot.
Nekem pont ez a dél-keleti "csücsök" van most soron...
Tényleg, nem láttál valami jópofa szállást ezen a részen véletlenül? Előszőr úgy gondoltam Elafanisoson keresgélek, de aztán a szárazföldön több érdekes helyet találtam, így a szigetre elég egy nap...tehát valahol Neapoli-környékén kellene keresgélnem...
Jo hir a Kalavrita-Diakofto vasuttal kapcsolatban, iden minden nap van tobb jarat is. A pontos idopontokat celszeru leelenorizni indulas elott.
A pillanatyni allas szerint
8.15, 11.30, 14.10, es a hetvegen van 12.45 es 15.30-kor is.
amikor mar tudjatok melyik napra tervezitek, gyeretk be az irodaba es megyegyszer leelenorizzuk az idopontokat.