Sziasztok!
Szeretnék affelől érdeklődni, hogy Sartin miben ajánlatos fürdeni - gondolok itt arra hogy kell fürdőcipő? Horvátországba kellett a sziklás part miatt, meg a rákok miatt, de arról semmi infom nincs hogy Görögországba ez szükséges-e?
Sartiban (és ez Görögország nagy részére igaz) nem kell fürdőcipő. A part végig homokos, említésre méltó nagyságú rákok sincsenek, és ami sokkal fontosabb sünök sem jellemzőek. A homokos part élővilága sokkal szegényesebb, mint a köves sziklás partoké.
Így igaz.
Érdemes azért vinni, de csak a sziklák között célszerű használni.
Én sokszor ott sem vettem fel, csak vigyázni kell bele ne lépj egy sünbe. Egyébként a sünök a szikla oldalán és a hasadékokban vannak.
Sziasztok! Sokat járunk Horvátországba is, ott elengedhetetlen valóban a vizipapucs. Megszoktam, és ide is viszünk mindig, hisz nem csak süncibe lehet lépni, kagylóba is és a parton bármibe. Csak szokás kérdése.
Nekem tavaly az ófalu strandrészen sikerült belelépnem és nem éppen a szikla mellett. Nagyok voltak a hullámok és nem lehetett látni. Ez éppen a hazaindulás előtt volt , így szuvenírként 4-5 tüskét is hoztam de szerencsémre nem gyulladt be, itthon kitudtam szedni,amit ott hirtelen nem sikerült.
Még olyan kérdésem lenne hogy a napernyő, napozóágy bérlése hogyan működik? vagy csak lemegyek a partra és ha van hely odamegyek, vagy foglalni kell? Mennyi kb. ennek a díja?
Még olyan kérdésem lenne hogy a napernyő, napozóágy bérlése hogyan működik?
Odamész, letelepedsz az egyikhez, és majd jön a pincér vagy valaki akinek fizetni kell. Van olyan, hogy ahol megvan mennyi a bérlés (olyan 2-4 euro között szokott lenni) és van olyan ahol a fogyasztás ellenében ingyenes.
mi mindig az ovarosnal telepedtunk le. elegendo volt annyi,hogy rendelj egy frappet (ez 2,5 euro volt es jart melle viz is) es cserebe ket napozoagy, asztalka es napernyo jart erte.akar egessz napra,meg ha nem is rendeltel azutan,miutan megittad az italodat.
viszont a Narancsparton 3 euro volt egy frappe,es amint 2/3 elfogyott az italodnak,azonnal jott a pincer. vagy rendelj,vagy add at a helyedet. es nem egyszer volt olyan.hogy meg meg sem ittuk az italt,meg bementunk a vizbe a pincer finom elvitte azt.
A narancsparton valóban így van, mert ott elég kevés a "fixre" telepített napernyő és relative sokan vannak, szóval oda érdemes vinni sajátot, de Sartinál a parton ilyen gondod nem lesz, mert ott van dögivel.
A Sarti Beach-en úgy működik, hogy elfoglalod a napernyő, jön a pincér, rendelsz valamit és egész nap használhatod.
Mi vettünk napernyőt, mert nem drága