Röviden a Myrthoson található tengeri denevérek veszélyeztetettségéről szóló régebbi cikkek vannak összeollózva, de Marcsi holnapután már kint lesz, azt ígérte, jelentkezik, hogy mit tudott meg róla.
Off: Tudja valaki, hogy válthatok nézetet? Mert most nem látszanak az avatarok, így meg olyan ömlesztett az oldal, nem szeretem így nézegetni, csak egy halom betűnek tűnik az egész, de valamiért napok óta így jelenik meg nekem
Mielőtt mindenki infarktust kapna a Myrtos vonatkozásában, még nem zárták be, döntés sincs róla, egy néhány éves ügy került ismét terítékre: egy ritka és védett denevérféle miatt a természetvédők le akarják a gépjárműforgalom elől zárni a partot. Ez már korábban is felmerült, mégsem volt eddig belőle semmi - de most ismét látókörbe került, mivel EU határozat szólhat majd erről, és ez a pesszimista vélemények szerint akár a strand bezárásához is vezethetne. Az önkormányzat aggódik a turisztikai bevételkiesés miatt, ami teljességgel érthető, de célszerű kivárni a végét. Nem véletlen, hogy ez eddig csak görög lapokban merült fel, más sajtó át sem vette a hírt. Mindenesetre reméljük a legjobbakat...
Köszi Jox!!
A cikkek nem csak a gépjárműforgalom lezárásáról írnak, hanem a turisztikai felhasználásáról is, ami nálam strandbezárást jelent De tényleg érdemes pánik helyett inkább reménykedni. Én természetszerető embernek tartom magam, de sokszor a szélsőséges természetvédelem túlzásokba esik, az embert lassan már nem is számítják tényezőnek. A hóvirág az egyik ilyen példa, de a hegyekben is néha hónapokig lezárnak hatalmas területeket költési időszakban, mert valaki látott arra egy védett madárpárt. Most éppen a Fehérkő lápát nem lehet hónapokig látogatni, ami Lillafüred egyik nagy vonzereje az arra turistáskodók számára, de ugyanez szokott lenni a Három-kőnél a Bükkben is. És ha jól fordított a Gugli (amire nem esküszöm ), ezeket a denevéreket nem is látta senki, talán csak bizonyos jelek utalnak rájuk Nekem nem hiányoznának, az biztos
Sziasztok!Régebben már volt téma nekem de most rákérdeznék ujra.Idén felmerült hogy uticél Lassi lenne szeptemberben ,elsőre. Ki milyen megoldásban hisz illetve ötleteket is várok,arra hogy önként szervezni az utat vagy utazási irodával.Főként repülővel közlekednénk..
vannak hírek a Myrtosról, ma járt arra a srác, a strandra vezető út nincs lezárva, a helyiektől úgy tudja, hogy a Pyralos régió polgármestere a strandot speciális területté nyilvánította és azon megy a vita, hogy engedjék-e napernyők és napozóágyak kihelyezését a strand egy részére vagy sem. Jelenleg úgy tűnik, hogy a korlátozás mértékén megy a huzavona.
A Myrtos és Assos közötti partmenti útról azt írja, hogy senki nem dolgozik rajta (meglepő ) és egy brutál nagy gödör tátong még az úton, úgyhogy szerinte egyhamar nem nyitják meg.
Argostoliban a De Bosset híd már hivatalosan is nyitva van a nagyközönségnek és lámpákat is telepítettek rá. Tudom, hogy eddig is mindenki ráment, de elméletileg tilos volt.
A booking szerintem teljesen megbízható, de sok esetben - ha ésszel él az ember - bogarászik szállásokat a bookingon, szépen elmentegeti a nevüket és konkrétan megkeresi a neten, ha szerencséd van, van saját honlapjuk az apartmanoknak/hoteleknek, így szerintem olcsóbb, ha privátban foglalsz vagy érdeklődsz. Agia Efimiára van egy ajánlatom, Countryside apartman nekünk tavaly 35 euro/nap volt 3 főre. Csendes, szép helyen. Ők is fenn vannak a bookingon, de én priviben foglaltam.
Grand Marcsi Dátum: 2016-04-30 18:26:43
Válasz
Tisztelt Vendégeim! Örömmel tájékoztatok mindenkit hogy nem zárják le a Myrthos Beach-et a ritka és védett denevérek miatt...az állatvédők túl lihegték a dolgot. A másik jó hírem hogy május végére megnyitják az utat az Assos nevű település irányába amit a Myrthos felől közelítettünk meg mindig a szigettúránkon belül. Szeretettel várok újra mindenkit Kefaloniára! Üdvözlettel : Marcsi id.vez