A görög vendégszeretettel eddig mi csak 1 helyen találkoztunk,Makrigialoson.
-Volt ott egy kis "Öreg" Temisz, nagyon jó fej volt.Vitt minket kagylószafarira,dinnyeszafarira-õ így nevezte:D
És õ csak egy ott lakó ember volt, nem pincér!
-A másik dolog amin nagyon meglepõdtünk hogy mikor a jó pár km-re lévõ sólepárlóhoz gyalogoltunk volna, megállt mellettünk egy platós autóval a görög sofõr és intett hogy menjünk majd õ elvisz minket./ami így is lett/
-De írhatom a tavernát is ahol mindig hoztak vagy egy gyümölcstálat,vagy egy jegeskávét, vagy sütit ajándékként.
Lehet hogy ezek apró dolgok de nekünk nagyon jól estek.Lehet hogy ez a hely csak egy kis halászfalu, de én mondhatom hogy nekünk a legjobb, és legfelejthetetlenebb nyaralásunk volt ott.
A görög vendégszeretettel eddig mi csak 1 helyen találkoztunk,Makrigialoson.
-Volt ott egy kis "Öreg" Temisz, nagyon jó fej volt.Vitt minket kagylószafarira,dinnyeszafarira-õ így nevezte:D
És õ csak egy ott lakó ember volt, nem pincér!
-A másik dolog amin nagyon meglepõdtünk hogy mikor a jó pár km-re lévõ sólepárlóhoz gyalogoltunk volna, megállt mellettünk egy platós autóval a görög sofõr és intett hogy menjünk majd õ elvisz minket./ami így is lett/
-De írhatom a tavernát is ahol mindig hoztak vagy egy gyümölcstálat,vagy egy jegeskávét, vagy sütit ajándékként.
Lehet hogy ezek apró dolgok de nekünk nagyon jól estek.Lehet hogy ez a hely csak egy kis halászfalu, de én mondhatom hogy nekünk a legjobb, és legfelejthetetlenebb nyaralásunk volt ott.
Ez velünk 2004-szeptemberében tõrtént,de 2005-ben is voltunk és akkor is hasonlóan fogadtak minket.
Én mindenkinek hasonló élményeket,és jó nyaralást kívánok!Remélem még nem múlt el...
Csatlakozom Jox - hoz , szintén nem elõször jártam arra (elõször tán 91-92-ben ) .
Nagyiparrá nõtte ki magát a turizmus ; a "vendéglátás" már nem vendéglátás . Egyértelmûen a odalátógatók megkopasztása folyik.Irreálisan magas árakat képesek ma már elkérni bármiért-mi pedig ki is fizetjük , ha csak nem tájékozódunk utazás elõtt ; mint pl. ezen a fórumon is .
Közrejátszhat tán az is , hogy a lgtöbb szálláshely , bolt , stb. már nem a helyiek kezében van , + az € bevezetése késõbb a " tökök riviéra " piacradobása igen agresszív árpolitikával.
A túristák / helyiek csak a terrorista szinonimát használják / összetétele is változott - a német "jöttünkjólberugnimegveszlekkilóra" ifjakat angol társaik váltották fel. stb
Ezek csak az én észrevételeim - lehet hogy rosszul látom !
...de tény , hogy a '90 - valahányban látott szemét /Stalis központjában - régi boyler , rozsdás kocsikerék ...stb. /még ott van ,
De az is igaz ; ha ottfelejted a pl. fényképezõgépedet valamelyik étteremben , rohanva utánadviszik - ha a helyiek találják meg ...
Én szeretem õket az összes csibészségükkel.
Idén újra megnézem hogyan is kapálják a Metaxát ...
Szia Debi. Teljesen nem múlt el, mi tavaly voltunk Krétnán és eléggé eltévedtünk egy autós kirándulás alkalmával. Egy egészen kis faluba keveredtünk egy hegy tetején, ahol már a kocsiból is kiszálltunk, olyan meredek volt az út. A fél falu összeszaladt, riasztották az egy szem leányt aki tudott angolul, és elmagyarázta merre menjünk. Mivel még mindig kissé tanácstalanul mentünk az autóhoz, az egyik hölgy beugrott a kocsijába, és közölte kövessük. Kb 10km-t jött velünk, amig egyértelmü lett hogy merre kell mennünk. Az igaz, hogy 2 hét alatt ez volt az egyetlen eset amikor ténylegesen kedvesek voltak.Még a közért és vendéglátóhelyen sem voltak olyan vendégszeretõek, mint pl. Rodoszon.
Már késõ Pifta szerintem. A Malév is kínál nagyon olcsó jegyeket, csak min. 6 hónappal korábban kell keresgélni. A nyár már mindjárt itt van, ilyenkor már nem szokott lenni olcsó jegy sehol
Szia Jox! Lenne egy kérdésem nem tudtam eldönteni hol tegyem fel. Végül hozzád fordulok. Azt szereném tudni a szigetekre ahol nincs édesvíz lelõhely, hogy oldják meg? Próbáltam a neten rákeresni de semmit nem találtam. Ma hallottam, hogy Spanyolba vannak gondok az édesvízzel. Ez szimpla kiváncsiság. Ha esetleg tudsz segíteni megköszönöm. Szia Erika
Szinte minden szigeten vannak természetes források, ha nem lennének ki sem alakulhatott volna a hellenic kultúra a szigeteken. Más kérdés persze ezek vízhozama; nyilván a túristák számával idõlegesen megtöbbszörözõdik a lakosság száma, nyáron az aszály miatt a kevesebb a talajban a víz, ilyenkor kell hozni ill. korlátozni a nem élelmiszer ipari vízfelhasználást egyes helyeken néha.
Szia Kakadu! Addig én is eljutottam, hogy vannak természtetes források csak, hogy az mennyire elég. Gondolok itt a sokat emlegetett felmelegedére. De remélhetõleg ez még nem okoz nagy problémát. Bár évekkel ezelõtt én sem tudtam eképzelni, hogy mi is inkább palckos vizet iszunk, pedig még nállunk jónak mondható az ivóvíz ellátás.
A segítségeteket szeretném kérni. Olyan úticélt keresek (lehetõleg sziget), ahol egy 4 tagú család (50-es szülõk, 20-as gyerekek) kellemesen tudnak nyaralni. Elvárások: lehet nyugodt, de a gyerekeknek legyen lehetõségük a szórakozásra.
Én Kos szigetét javasolnám! Nem nagy sziget, nem zsúfolt, de van élet benne. Itt fiatal és idõsebb is megtalálja szerintem amit szeretne. Épített látnivalói is változatosak, de gyönyörû eldugott öblöket is lehet találni. Amennyiben a kimondottan homos partot szeretitek, akkor Tigaki vagy Marmari jöhet szóba. Itt a hellasz.hu "Leírások" rovatában találsz a szigetrõl részletes leírást.