Új vagyok itt, és megmondom őszintén eszembe sem jutott volna olaszországi utazásokat keresni, ha az egyik légitársaság nem küld erről promós emailt... Az olcsó utazáshoz olcsó szállást akartam keresni, így "botlottam" belétek.
Azt már látom, hogy az olcsónak repülőjegynél van olcsóbb, így kezd érdekelni a dolog. Csak egy hétvégét gondoltam kint tölteni a párommal, látom Ti is jártatok már kint egy hétvégére.
Az igazat megvallva minden információnak, tapasztalatnak örülnék. Hová érdemes menni? Hol érdemes szállást vadászni? Például a szállások közül amit eddig találtam, az ~36e Ft lenne két éjszakára. Ez jó ár?
Wizzairnél és Easyjetnél érdemes repülőjegyet venni, ha játszol az időpontokkal meglepően olcsó jegyeket is találhatsz
Én most jöttem haza Rómából, 13 ezer Ft volt odasvissza illetékkel, és poggyásszal és fizetéskezelési ktg-el. (1 poggyászt vettünk a párommal, mert kettőnknek belefért a cucca)
Szállás Rómában: 4000 FT/éjszaka/fő. De ez csak feb. 28-ig érvényes.
Szent István Ház a neve, akció van azért ennyi, amúgy kb 7000 Ft/fő/éj, és magyarul beszélnek!!
Úgy van kiírva az ár, hogy kétágyas szoba fürdővel X összeg, és ez kettő főre vonatkozó összeg. De ezt biztosan tudod
Ha van még kérdésed, csak írj, szívesen válaszolunk.
Párizsba is van olcsó jegy, ott is tudok magyar szállást, és egy főnek 6000-7000 Ft/éj.
Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Közben azt beszélgettük a nejemmel, hogy lehetséges, inkább nyáron "ugrunk" csak ki, akkor viszont hosszabb időre. Előtte - ha megengeded - megkereslek az általad említett, magyarul beszélő szállásadók ügyében...
Szép napot Nektek!
A Franciaország topikban több információt találsz erről a szállásról.
Firkamanón kívül többen voltak már ott, pl. Szepeva + más is. Úgy tudom, Firkamanó holnap utazik Görögországba és Szepeva sem elérhető egy ideig, javaslom próbálj másnak írni, aki ugyanott szállt meg.
(Ha érdekel, én relatíve olcsó hotelt tudok ajánlani (reggelivel, privát fürdőszobával, 2 ágyas szoba 34,5 Euro/fő)). Elmnézést, ez kicsit off volt már.
Olaszországban a Szenti István Ház-ban mi akciósan szálltunk meg, 40%-kal olcsóbb volt abban az időszakban amikor mi utaztunk.
Párizsban egy magyar néninél, csak telefonon lehet elérni, a lakásának a hangulata olyan mint a nagyié.
Bárhova is utazol, először nézd meg a www.booking.com -ot, és a találatokat kétágyas szobaár szerint rendezd így látod a legolcsóbbat, sokszor nagyon nagy akciók vannak, hotelben már találsz 25-30 euroért /fő szállást.
Zeusz lánya | #107296 | 2009-07-01 16:26:09 | Válasz a #106396. hsz-ra
Szia Firkamano!
Nem tudom aktuális -e még a válasz a kérdésedre. Sajnos be kell menni Milánóba, nincs közvetlen járat Bergamo és Malpensa között.
A két reptér közötti távolság is nagy. Én vasárnap érkeztem haza, így frissek az információim.
Sziasztok,
szerintetek hol lehet Velencében néhány órára biztonságosan parkolni, úgy, hogy átutazóban Olaszországon szeretnénk egy rövid sétát tenni a városban ? (csomagok a kocsiban + kajak a tetején...)
Mi velencében a nagy parkolóban hagytuk az autót megpakolva minden jóval, és látszott is, hogy rendesen ki van tömve a kocsi. Nem a kintibe hanem a parkolóházban, de nem biztos, hogy az Neked biztonságos, merthogy a kajak a tetején lesz.