Azért nem lenne rossz, ha egy apartmantulajdonos felhasználná a képeimet, mint ahogy az Kónyu testvérünknél is megesett. Esetleg két hétre szobát kapnék a képekért cserébe, egy Kiklád szigeten. Az én fotóim ettől azért messze vannak.
Verka!
Látod, még nyertél is 10€-t, akaratlanul is alkudtál. Kezdheted leporolni a fényképező gépedet! Hát, irigykedem egy kicsit és egyben büszke is vagyok, hogy szinte úttörőként mi is ott jártunk és talán meghoztuk ezzel másnak is az "étvágyát".
A hora mögötti kis templom és onnan a panoráma megtekintése az egész szigetre azért még legyen benne a programodba. (oda-vissza 30 perc)
Én levélben nem szoktam alkudni, csak helyben, de ott is csak akkor, ha könnyen megy. De az nagyon sokszor előfordul, hogy a neten lévő árnál kicsit kevesebbet ajánlanak e-mailben. Olyankor persze örül az ember!
Szerintem ez a sziget olyan, hogy nem nagyon kell kedvet csinálni hozzá az embereknek, az vagy megjön magától, vagy ha nem, akkor nem is érdemes erőltetni. Az én étvágyamat nem kellett meghozni, már amikor beleszerettem Görögországba, utána a következő évben rögtön ide akartam jönni, annyira elvarázsolt az interneten a Choráról készütl rengeteg kép, na meg a leírások a szigetről. Magyarul először az Indexen olvastam róla, ahol már évekkel ezelőtt megírta egy srác, hogy nekik milyen élményeik voltak Folegandroson. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ők már akkor is úgy találták, hogy 6-8 évvel elkéstek az "igazi Folegandrosról". ) Akkoriban, amikor annyira idevágytam, írogattam is ide a topikba.
De aztán túl türelmetlen voltam, és más lett belőle. Nem bántam, mert tudtam, hogy erre is sor kerül majd. Ez még idén sem volt tervben, sőt, sokáig még a Kikládokra sem akartam visszamenni, a májusi út csak egy "véletlen extra", s nem is Folegandros a fő célpontja, illetve nem úgy indult. Valójában Santorinire repülünk, s onnét kerestem egy olyan közeli szigetet, ami nekem elég kicsi három éjszakára, és amelyiknek a strandjai nem vonzanak annyira fürdés szempontjából (ezért is elég rá kevesebb idő). Szóval csupán ilyen szempontok miatt választottam Folegandrost...
Lehetett volna még Anafi vagy Ios is, de az előbbit azért zártam ki, mert ez nem a szokásos út lesz, nem a párommal megyünk (ezért is Santorini még egyszer - nem én választottam). Iost pedig nem akartam májusban 2 nap alatt megnézni, mert ott több időt szeretnék majd egyszer eltölteni, hogy minden számunkra kellemes strandon tudjunk fürdeni.
Természetesen veled örülök minden jó hírnek. Medi jó tippet adott. Helyben sokkal egyszerűbb minden. De ezt te jobban tudod.
/P. velem együtt irigykedhet ám de rendesen/
Persze, helyben minden jó lesz, tudom én azt valóban! Valójában szerintem akkor is jó lett volna, ha előre nem gondolkodom sem a szálláson, sem az autón, hanem csak úgy odamegyünk, és kész. De így mégis sokkal jobb! Jobban lehet előre álmodozni...
Nincs irigykedés, úgy tűnik, még nyáron is megyünk valahová - de évek óta először még fogalmam sincs, hogy hová! Komolyan mondom, egyre több a terv, és egyre kevésbé tudom, hogy melyiket válasszam. Két változattal indultam, most már vagy legalább négy van - és minden nap egy másik tetszik jobban. Tiszta őrület - csak soha ennél nagyobb gondom ne legyen a életben! Azt hiszem, erre mondják, hogy "irigylem a problémádat".
Majd talán egy akciós repjegy dönt - ha lesz még olyan idén egyáltalán... eddig csak felfelé mentek az árak, ha így folytatódik a tendencia, akkor sajnálni fogom, hogy nem vettem már meg két hónapja valamit.
Nagyon ajánlanám az Anemousát . A honlapon fent lévő képeknél sokkal szebb a valóságban. Azóta parkosították,virágágyások vannak mindenfelé. A szigeten a titkos ász ez. Az olcsóbb kategóriában pedig a Spyridoula. Megszállni a szigeten csak a Horában szabad!!!
A visszaszámlálás már elindult (pontosabban lassan a végéhez közeledik... ), és borzasztóan várom Folegandrost! Látatlanban (bár annyi kép után, már "csak" amennyit Te is mutattál nekünk, már aligha mondhatom ezt ) is odavagyok a szigetért, s csak azon drukkolok, hogy minden a tervek szerint sikerüljön - legfőképpen ne legyen komplemondás, ami meghiúsíthatná a folegandrosi kiruccanás tervét.
Az autókölcsönzők már nyitva vannak, a hajókirándulások még nem indultak el, úgyhogy adott a program. Tervben van a Chorán és környékén kívül Katergo, Vardia + Karavostasis, Angali + a környékbeli részek, Ano Meria, és talán a Livadaki felé vivő gyalogút. Aztán majd meglátjuk, hogy mi fér bele, remélem, hogy ezek mind, mert a képek alapján ezek tetszettek a legjobban.
Mediterraneo | #162681 | 2011-05-20 10:55:43 | Válasz a #162665. hsz-ra
Jó utat, Verka! Kívánom, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy eltervezted és ha mégsem, akkor csakis jó dolgok süljenek ki az esetleges program módosításból.
Nagyon szép utat kívánok Neked. A kiválasztott programok ezt garantálják.
Én nem irigyellek,inkább örülök,hogy Te utazol erre a meseszép helyre.
Jó pihenést, szia :kokszi