Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 33 34 35   >
Üzenet
  Verka | #108372 Üzenet | 2009-07-07 20:58:06 |
vojandi írta:
Senki sem tud elsőként úgy ott járni, hogy az én szememmel nézze.

Pont erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy mindenki saját magának Kolombusz először, és ez a legjobb érzés. icon_smile.gif

Nem mindenki szeret és tud azért annyira írni, mint Te, meg lehet, hogy már eleve a nyaralás közben nem jegyeznek meg annyi infót, hanem "csak" nyaralnak. Vagy mittudomén... icon_smile.gif

Én azért igyekszem elég részletes lenni, még ha nem kolombuszkodom, akkor is. Krétán már ezren jártak, de magyarul mégsem olvastam sehol sem egy csomó helyről, ahol mi voltunk icon_razz.gif, az utolsó oldalon meg az adatoknál olyan dolgokat próbáltam összeszedni, amik nekem jól jöttek volna, amikor én tervezgettem a mi utunkat.
  Vojandi | #108428 Üzenet | 2009-07-08 10:17:21 |
Szia Verka!
Most utánanéztem komolyabban a Kis-Kikládoknak. Sajnos, ahogy mi szeretnénk, hogy max. 1-2 napot vagyunk rajtunk nehezen valósítható meg.
A legjobb megoldás, hogy Naxosszal párosítva csak a kis szigeteket járja be az ember 1-2 napot töltve mindegyiken, mert Naxosoból indul heti többször (de nem minden nap) egy hajótársaság (neve: Skopelits) akik körbehajózzák az összes picit és estére Naxos városba érnek vissza.
Így a kicsiket azt hiszen törlöm a Milosszal összefüggő listámról, ezek egy külön nyaralást érdemelnek Naxosszal párosítva.

Most úgy két órán át informálódtam a szigetekről és szelektáltam.
Arra lyukadtam ki, hogy a kicsik: Iraklia, Schinoussa, Koufonissa, Amorgos, és Donoussa egy nyaralás kell legyen, amibe még belefér Naxos, Paros és Antiparos is. Így ezt félretettem egy "komplett csomagként" máskorra icon_smile.gif

Aztán megmaradt a listámon még pl. Ios is, de az kicsit odébb van Milostól és oda a sok szép strandja miatt jó 5-6 napot terveznék, így nem fér már időben össze Milosszal. Tehát kihúzva.

Mi maradt: Kythnos, Serifos, (Folegandros - nem találom annyira érdekesnek, nekem kihagyható), Syros, Tinos, Andros.

A kompok Athénból indulva Keával kezdenek és ez a sorrend: Pireus - Kea - Kithnos - Serifos - Milos - Kimolos - Sifnos - Paros - Syros - Tinos - Andros - Pireus

Ebben az a baj, hogy tudnom kellene hogy ahogyan én betájolom, hogy itt és ott x napot maradok, megy-e vajon aznap egyiktől a másikig tovább komp, ahogy én akarom?? Vagy ottragadok egy egész hetet egy mini szigeten, ahol nem is akrok lenni 2 napnál tovább, mert nem jön a komp?

Kettes probléma: mi nem kompozunk Pireusból, hallani sem akar a párom róla, így kezdetnek és végnek két repteres sziget kell, ezek pedig csak Milos és Syros.
Végeredmény: Milos és Syros közötti szigeteket kell kiválogatnom, amik hajózhatóak. Ezzel le is szűkült a kör eléggé. icon_lol.gif
  Döme | #108432 Üzenet | 2009-07-08 10:43:32 | Válasz a #108428. hsz-ra Előzmény #108428
Milosról a Seajets megy Santorinira (repülőtér) az út kb. 2 óra és 68€/2fő, majd Santoriniről is megy Heraklionba (szintén van reptér) kb 2 óra és 82€/2fő.

Lehetőség még Milosról Heraklionba (ha jól emlékszem az Anek Lines) megy, esténként, hajnali érkezéssel )kb.7 órás az út, az ára kb.80-100€/2fő+kabin.

Hasonlóan esti járat van Milosról Sitiába is.
  Vojandi | #108433 Üzenet | 2009-07-08 10:48:39 |
Igen, tudom, köszi, de Santorinire nem akarunk menni (még ha csak éppen a repülőre való átszállás miatt sem), mert már voltunk ott. Nem a reptér hiánya a gond, félreértettél, hanem az, hogy nem tudok választani a sok sziget bőségében. Szeretnék Milosszal 3-4-5 környékbeli szigetet kombinálni, lehetőleg nem túl messze egymástól, úgy, hogy a kiinduló és végpontok rendelkeznek atháni repülőösszeköttetéssel.
Syrosra amúgy is akartam menni, így vagy Syroson kezdenénk vagy Miloson és a másikon végeznénk. A kérdés már csak az, hogy mi fér bele kompmenetrendek szerint a két sziget közötti időbe?
  Döme | #108435 Üzenet | 2009-07-08 11:00:57 | Válasz a #108433. hsz-ra Előzmény #108433
Értem, hogy mire gondolsz, csak azért írtam Santorinit és Krétát, mert ezekről a helyekről napi több repülőjárat is megy Athénba, míg pl Syrosról csak egy, az is jóval drágább, mint a fent említett szigetekről.
  Vojandi | #108436 Üzenet | 2009-07-08 11:03:29 |
Ebben teljesen igazad van. Még átgondolandó. Csak hát utálunkhajózni, nem szívesen kompozgatnánk 4-5 óránál többet, azért Kréta messze van és Santorini is.
  Döme | #108441 Üzenet | 2009-07-08 11:21:02 | Válasz a #108436. hsz-ra Előzmény #108436
A Milos-Santorini Seajettel csak két óra, ha pedig Krétára éjjel mész, megspórolsz egy éjszaka szálláshelyet... Ugyanez érvényes, ha pl Milosról mennél Amorgosra vagy Kerosra (bár ezeknek meg nincs reptere), viszont mehetsz Karpathosra, Kasosra vagy Rhodosra is (igaz ezek már tényleg messze vannak komppal...
  Vojandi | #108442 Üzenet | 2009-07-08 11:24:35 |
Santorini colt eddig is a nyerő (ha másképp nem megy), úgyhogy másban nemis nagyon gondolkozom, csak ezek az express kompok általában pokoli drágák. Még annyira messze van, majd kialakul.
  Döme | #108451 Üzenet | 2009-07-08 12:20:26 | Válasz a #108442. hsz-ra Előzmény #108442
Hát tényleg megkérik az árukat a kompjegyeknek. A repülőjegyek foglalása miatt viszont érdemes korán átgondolni az utitrvet. Nehezít az is a helyzeten, hogy pl a szeptemberi Seajetes menetrend még most sem elérhető...
  Vojandi | #108482 Üzenet | 2009-07-08 14:00:22 |
Általában Karácsonyig áll a terv és januárban már lehet foglalni. icon_smile.gif
  Verka | #108523 Üzenet | 2009-07-08 19:01:35 |
Szia Andi!

Hát igen, a komp miatt nagyon nehéz tervezni ezeket az utakat... icon_sad.gif

Végül mi idén leginkább azért nem Milosra és környékére megyünk, mert türelmetlen voltam kivárni a milosi kompmenetrendeket, és anélkül meg nem mertem szállást foglalni. Először a Blue Star menetrendje jött ki, úgyhogy azokra a szigetekre megyünk, ahová a Blue Star jár. icon_smile.gif Nekünk ugye majdnemhogy "mindegy" volt, hiszen még egyik szigeten sem voltunk, és hát azért Santorinit pl. látni kell. icon_smile.gif

Ha az út eleje és/vagy a vége repülővel van, akkor az azért is jobb, mert a repülőjegyet meg lehet venni jó előre, és nincs ez a kompos bizonytalanság, lehet szállást foglalni - legalábbis az út elejére meg a végére talán... icon_smile.gif

Ha a Milos-terv válna valóra, én lehet, hogy úgy csinálnám, hogy Milos legyen az utolsó sziget, és előtte kompozgatnék Pireusból, de csak rövid szakaszokat, először Kithnosig, aztán tovább Serifos, majd Sifnos, végül Milos, és onnan haza repülővel. Így Milos marad a legvégére "csemegének" icon_smile.gif, és utána már nem kell hosszú hazaúttal bajlódni, csak felülni a repülőre.

Ahogy néztem, Folegrandos, Sikinos és Ios is egy útvonalon van, ezek között a szigetek között biztos könnyű az átjárás, én lehet, hogy így venném egybe őket. A végére Iost, mert ott szépek a strandok. icon_smile.gif

A legnehezebb a Kis-Kikládok, ez biztos... Azt igazából én sem tudom kitalálni egyelőre, hogy oda hogy lehet értelmesen utat szervezni... Abban bízom, hogy ezek azért elég közel vannak egymáshoz ahhoz, hogy ha ott vagy az egyiken, akkor biztosan nem csak nagy komppal lehet átjutni a másikra, hanem kisebb hajóval is. Mondjuk ez előre nem fog kiderülni sajnos... icon_sad.gif
  Vojandi | #108527 Üzenet | 2009-07-08 19:34:46 |
Szia Verka!

Kezdem a végénél: a Kis-Kikládoknál egészen biztos vagyok benne, hogy megy "Jannis vagy Jogos vagy akárki" is a bárkájával icon_smile.gif icon_smile.gif szóval nem rendes komposok, hanem helybéliek, akik egy kis pénzt akarnak ezzel keresni. Olyasmi hajókra gondolok, amikkel pl. Kosról is visznek 3 ilyen pici szigethez strandolni. Ezekből van dögivel.

Foldegandrosra csak akkor mennék, ha tovább akarnék menni Santorini, Ios irányába, de most, hogy inkább maradnék a Milostól nyugatra eső szigeteknél, így nagy kitérő lenne, ezért most kizártam. Pedig ma megnéztem ismét babarék képeit róla és azért tetszik rendesen. icon_smile.gif

Én bevallom őszintén, nincs egy deka türelmem sem ehhez a kompnyomozgatáshoz. Beírok a keresőbe két szigetet és kidob hatmillió komptársaságot. Ezért azt gondolom, hogy csak a repülőjegyeket vennénk meg, és szállást sem foglalnánk előre (ilyet még sosem csináltunk) és aztán, hogy hol mennyit maradunk, az majd alakul a kompok járásától függően.

A kis-kiládos verzióm is nagyon tetszett a páromnak, ma amikor előadtam és mutattam képeket, főleg Koufonissia.
  Verka | #108663 Üzenet | 2009-07-09 17:40:02 | Válasz a #108527. hsz-ra Előzmény #108527
Szia Andi!

Nekem ez a Janniszos megoldás is szimpatikus. icon_smile.gif Csak legyen, aki cuccal együtt átvisz minket, a többi nem érdekes.

Amikor Ti mentek (június vagy szeptember), szerintem egész bátran mehettek foglalás nélkül. Mindenhol ezt olvasni.

Nem csodálom, hogy Nektek is tetszenek a Kis-Kikládok, engem is nagyon foglalkoztatnak. De Milos is. (Meg a Jón-szgk is.) Szerintem ebből a háromból lesz valamelyik jövőre... meglátjuk. icon_smile.gif
  Vojandi | #108667 Üzenet | 2009-07-09 17:49:29 |
Tulajdonképpen nélam tilalom alá kellene venni a térképnézegetést, fórumolvasást és beszámolóolvasást is, nem beszélve a képek nézegetéséről. icon_smile.gif Az úticélok száma csak növekszik évről-évre és nagyon nehéz döntést hozni.
Tegnap már jobban zsongtam a Kis-Kikládokra, mint Milosra, meg megnéztem egy csomó képet Iosról is és végigszemléztem google earth-el az egész partját...hát oda sem lenne rossz. ...icon_smile.gif
  Verka | #108675 Üzenet | 2009-07-09 18:13:23 | Válasz a #108667. hsz-ra Előzmény #108667
Ioson nekem a Papas beach a kedvencem. icon_smile.gif Tavaly ősszel már annyi infót gyűjtöttem a Kikládokról, hogy egy csomó minden megragadt bennem. icon_smile.gif

Tegnap este kiteregettem a szőnyegre a Kikládos térképet, amit most hazafelé vettem az athéni reptéren icon_smile.gif, és álmodoztam egy sort...

Néztem azt is, hogy Naxoshoz képest milyen pici a többi sziget. icon_smile.gif Olyan jó lesz, hogy nem lesznek távolságok, kocsival percek alatt mindenhol ott leszünk.

A Kis-Kikládok meg egyenesen parányiak. icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu