Úgy látom, nemcsak hasonlókat, hanem hasonlóan is olvasunk. Annak idején az 1984 után én is rögtön az Állatfarmmal folytattam. De utána leálltam, több Orwell-könyvre már nem vitt rá a lélek...
Egy újabb fantasztikus olvasmányt ajánlhatok Nektek.
John Shors: Taj Mahal című művét, mely a a varázslatos Hindusztánban játszódik a XVII. században. Jahanara hercegnő meséli el élete történetét két unokájának. Megismerhetjük a Taj Mahal keletkezését, melyet egy örökké tartó szerelem ihletett.
A sorozat Balaton és környéke útikönyve az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontját, Balatont és annak környékét mutatja be a Tihanytól Keszthelyen és Fonyódon át Siófokig.
A kötet első része általános képet ad a területről: miért érdemes ide jönni, mit lehet itt látni, megismerni, hogyan lehet a szabadidőt hasznosan, érdekesen és szórakoztatóan eltölteni. Ezután következik maga az útikalauz - pontosabban az útikalauzok. A könyv ugyanis a séták és kirándulások megtervezésének a terhét is leveszi az utazók válláról: a bemutatott terület látnivalóit bejárható útvonalakra fűzi fel. A szöveg valódi idegenvezetőként kalauzolja az olvasót, sőt, a fontos látnivalókról részletesen is szól - természetesen az utazó számára fontos praktikus információkról sem elfeledkezve.
A kötet végül a speciális érdeklődési körű utazók számára tematikus fejezetekben gyűjti össze a javaslatokat. Így önálló cikk szól a gyermekkel utazó családoknak kínálható ajánlatokról, a túralehetőségekről.
Fontos része a kötetnek a különböző szolgáltatások tematikus ajánlója. Hol szálljunk meg, hol étkezzünk, hol vásároljunk, szórakozzunk, sportoljunk, hogyan közlekedjünk - megannyi praktikus tanács az utazónak, kirándulónak.
Úgy látszik mostanában egyre több életrajzi regény kerül a kezembe.
Most fejeztem be Láng György: A Tamás templom karnagya című művét.
A regény Johann Sebastian Bach életét mutatja be. Kitűnő olvasmány.
Ha nagyon-nagyon tetszett A lét..., akkor a többi Kundera-könyvet ajánlom. Én egy időben sorozatban olvastam egy csomót tőle. De szerintem ez a legjobb, úgyhogy ha annyira nem találtad kiemelkedőnek, akkor nem érdemes erőltetni a többit. (Én mostanában amúgy leginkább csak útikönyveket olvasok.)
Margay Sándor: Leghíresebb magyar futballklubok: FERENCVÁROS című könyvét olvasom. Rengeteg érdekes információt tudhatnak meg belőle a klub szurkolói. Az 1899-es alapítástól egészen 2009-ig.
Köszi az ajánlót A lét... című tetszett, megfogott, hatása alá vont, igen.
Ma reggel a metrón Robert Merle Majomábécéjét kezdtem olvasni, ígéretesnek tűnik!
Már megvan a 2 következő ötletem is, kicsit kezdek fanatikussá válni.
Jelenleg Stephen King: A mobil című könyvét olvasom, ha befejeztem teljes műfaj váltás és jön Charlotte Bronte-től a Shirley című mű. Nagyon szeretem a Bronte nővérek műveit, remélem ez is jó lesz majd.