A 3-as az nagyon jó .Az Apollon is megbizhato.Lefkada meg gyönyörű és láttom béreltek autot. Nagyon gyorsan el fog menni olyan rengeteg szép hely van. És Bedő Paja is nagyon jó srác. Tavaly voltunk Lefkadán 17nap. S nagyon jó volt idén is megyünk arra Lefkadán csak megállunk egy kis időre és komp 12nap mulva.
Sziasztok!
Idén Kefalónia az úticél, jún.16-i indulással, az Ibusszal, Lassi-White House apartmanba. Jön valaki akkor Ibusszal ?
Autót 5 napra a Pefanis autókölcsönzőben béreltünk, emailben foglaltam egy kisautót 140 euróért teljes biztosítással.
Átmegyünk Zakynthosra egy napra szétnézni, rákérdeztem a kölcsönzősnél, hogy átvihetjük-e.
Szinte azonnal jött a válasz, hogy természetesen igen, benne van az árban. Gondolom, ad írásbeli engedélyt, és azzal vihetjük át a kompon.
Szóval, a terv:
Kefalónia-Pessada-ból reggel 8-kor indul a Ionion Pelagos komphajó, este pedig 19.45-kor vissza Zakynthos-Agios Nikolaos-ból. (A tavalyi menetrend szerint ekkor indul, de nem hiszem, hogy idén nagy eltérés lesz majd a tavalyihoz képest.)
Agios Nikolaosból indulnak kishajók a Navagio-hoz, ahol egy órát lehet tölteni(nem fél órát, mint a drága fakultatív kirándulásokon ), majd visszafelé fél órát a Kék barlangoknál is lehet úszkálni.
A hajó amit én néztem, 10.30-kor indul Agios Nikolaosból, 20 perc az út, egy óra Navagio még a nagy turistahajók előtt, majd Kék barlangok. Összesen két órás program 15 euróért/fő, lehet, még kedvezményt is ad, ha személyesen vesszük meg a jegyet indulás előtt.
Szóval egyéni szervezésben autóval sokkal jobban megéri, mint fakultatív kirándulás keretében menni, és többet látsz a szigetből is.
És a kirándulás után ott van még egy csomó idő a sziget felfedezésére.
Navagio-t meg tudjuk nézni felülről is, Zakynthos város, stb. és még strandolás is belefér.
Ezért érdeklődtem, hogy jön-e valaki akkor, mert a Zakynthosi kirándulásra betársulhat mellénk még 2 fő a költségek megosztása mellett.
Ha érdekel valakit a lehetőség, privát üzenetben jelentkezzen.
Szia Theia!Ezt nagyon jól összeszedted:Tervbe van nekünk is ez a lehetőség komppal Zakynthosra.Kb mi is ebben az időpontban leszünk a szigeten ,ha megírod melyik nap mentek akkor esetleg mi is akkor mennénk .mi 8-an leszünk.Így betársulni nem tudunk.
mi az Ag. Nicolaosban tanyázó hajós srácokkal megszívtuk (habár visszaadták majdnem a pénz felét), mert félúton visszafordult a kapitány, mert nagyok voltak a hullámok. Ezen kívül semmit nem csinált, csak ennyit beszélt "blúkévsz vi sztáp" és ette az őszibarackját. Én a Skinarinál lévő Potamitis Bros társaságot ajánlom, az nem helyben van, de Ag.Nicolaostól kocsival 10 perc, sokkal informatívabb és igényesebb túrát csinálnak, nem mellesleg el is juttatnak még viharos szélben is a Navagiohoz. Google mapsbe csak írd be, hogy "Potamitis Brothers".
Még annyi, hogy 15 percenként indulnak hajók, szóval nem nagyon kell várni.
Köszi!
Azért is írtam le ezt a lehetőséget, hogy más is tudjon róla, hogy egy napra eljuthat Zakynthosra is Kefalóniáról.
Még sajnos nem tudom megmondani, hogy pontosan melyik nap megyünk, ez attól is függ, hogy társulunk-e valakivel, és nekik mikor jó az időpont.
Köszi a tanácsot.
Én eddig neten még csak a Theodosis cruises-t találtam Agios Nikolaosban, őket gondoltam a kirándulásra.
Ők lennének azok,akikről írtál? Mert akkor a másik társaságot választjuk, amit Te javasoltál.
igen, ők azok, a főút mellett tanyáznak egy fa alatt, meg van egy bódéjuk az út másik oldalán lehet amúgy, hogy nem volt csak szerencsénk aznap és egy másik kapitánnyal jobb, de ez botrány volt, mentünk egy órás kört és gyakorlatilag semmit nem láttunk igazán. A Potamitis Bros szimpibb volt (így utólag) és egy másik szintet képviselnek, ott tényleg érezted, hogy te vagy az ügyfél, nem egy rakomány hering.
Az ár meg ugyanaz, 15eur/fő a Blue Caves+Navagio. Egyébként érdekes, hogy kb. 20 perccel azután már hajón voltunk náluk, hogy a Theodosis Ag.Nicolaosban partra tett, tehát mégse voltak áthatolhatatlanok azok a hullámok.