Mindkettőtöket szívesen elviszem, csak hozzatok magatokkal egy-egy repjegyet. A többit már nem gond, főleg, ha ilyen jól tudtok alkudni.
Tavaly mi két helyen próbáltunk egyébként alkudni, az egyiknél nem volt nehéz, 50-ről 40-re szó nélkül sikerült (tényleg, csak egymásra néztünk, és az elég is volt ), viszont egy másik helyen hiába, ott maradt az 50. De pl. Elafonissoson már simán elfogadtam a 40-et. Később meg amikor 35-ökért aludtunk, akkor már fel sem merült bennem, hogy alkudnom kéne... Így ha végiggondolom, akkor tulajdonképpen 50%-os sikert könyvelhetek el.
Idén viszont attól tartok, hogy nehezebb lesz. Szerintem boldog leszek, ha alku nélkül kapunk valahol szállást aug. 15-én mondjuk.
Azért én is bízom benne. Tegnap olvastam egy beszámolóban, hogy július végén este 10 körül Olympiában simán lehetett első szóra szállást találni. Így nekünk sem lehet majd gond.
Manin mentem bele szó nélkül a 40 Eurós apartman árba, reggelivel, mivel már eléggé esteledett és előtte Gerolimenasban ugyanennyiért akartak adni egy rettenet szobát, közös fürdővel, valahol a folyosó végén. Gerolimenas amúgy se tetszett nekünk.
Igy nagyon megörültem ennek, főleg, hogy Vathia lakótornyaira és jobbról egy tengeröbölre láttunk rá. A reggeli viszont elég sovánka volt, de mégis kaptunk valamit.
Hmm... nekünk is Gerolimenas az egyik esélyes éjszakázóhelyünk. Ezek szerint annyira ne éljem bele magam...? (Arról nem is beszélve, ha szeptemberben 40 € egy éjszaka, akkor mi lesz aug-ban...?) Na majd meglátjuk. Ez a vathiai ez merrefelé volt?
Nekünk meg nagyon tetszett Gerolimenas! (És csak csöndbe merem mondani, hogy mi 70-ért aludtunk Porto Kagióban, igaz, totál a parton és reggelivel 4 emberre, na jó, a 2 kölyök két fél inkább, meg benne volt a napágy az árban, vagyis inkább a szolgáltatásban).
Gerolimenasban ez egy garniszállószerüség volt, örültünk, hogy gyorsan kijöttünk onnan. Volt még egy 4 csillagos szálloda, amivel nem is kisérleteztünk.
Az itteni szállás pontosan nem tudom hol volt, de mentünk tovább dél felé és a hegyoldalban, bal kéz felé, ki volt írva, hogy Rooms és Restaurant. Jobbról egy tengeröböl és kis parkoló, ahol hagytuk az autót.
Hát nem tudom! Megérkeztünk Gerolimenasba, késő délután, és valahogy olyan nagyon rossz érzés kerített hatalmába, hogy nem tudom megfogalmazni. Aztán ez a garniszálló, (mást nem tudok rá mondani) olyan volt, mint amilyeneket a régi olasz filmekben láttunk, rettenet szaggal párosulva. Az egész út alatt ez az egy település volt, ami nem tetszett.
Előtte Kardamilli egy kis ékszerdoboz! Én ott akartam aludni, de le lettem szavazva. Végül jól jártunk.
Előtte Kardamilli egy kis ékszerdoboz! Én ott akartam aludni, de le lettem szavazva.
Kardamyliben mindeképpen szeretnék egyet aludni, előtte való éjszaka ott fogunk! Az a település egy biztos pont, mert Kokszi is annyira lelkesedik kérte, meg Te is, meg mindenki más is, ráadásul az a képeken is nagyon hangulatos. Következő este viszont attól függően, hogy mikor és hova érkezünk, valahol útközben az Areopoli-Gerolimenas-Vathia-Porto Kagio vonalon kell majd éjszakáznunk. Én most úgy gondolom, hogy talán Gerolimenas vagy Vathia a legesélyesebb, de eddig azt gondoltam, hogy Vathia körül nincs is semmi. De annak nagyon örülök, ha nem így van!
Elhiszem, hogy egy ilyen szállás taszíthat. Igazából mi csak azért nem maradtunk, mert annyira nagyok voltak a kövek, vagy inkább a kavicsok a parton, hogy a gyerekek botladoztak rajtuk. De ittunk valamit a kikötőben és mindenki irtó kedves volt, nekem jó élmény ez utólag. Viszont már mi is siettünk, mert ránk is kezdett esteledni, és irtóra megörültünk Porto Kagiónak, és aztán 2 éjszakát is maradtunk, mert nagyon megszerettük.
Szerintem meg fogjátok találni, mert Gerolimenas után ez volt az első hely, ahová ki volt írva, hogy szoba kiadó. Ez nem egy falu, itt semmi más nincs a hegyoldalban, csak ez a fogadó. Innen Vathia tényleg csak pár km, ott pedig sztem drágább a szállás.
Érdemes a hegyoldalban lemászni a tengerhez, mert ugyan elég köves a part, de csodás a panoráma. Éppen kifogtuk a naplementét!
Verka, épp itt tartok én is, még mindig Kakovatost nézem a legalalmasabbnak. És ezt az apartmant: http://www.peleponnes.com/en/out2e.htm De nem foglalunk előre most sem, az biztos.
Kitty, én nem is emlékszem ilyen feliratra, pedig mi is néztük. Mondtam, hogy ügyes vagy
Még azt akartam mondani, hogy aki cigarettázik és arra a környékre megy, az vigyen magával, mert Gerolimenas az utolsó hely nagyon sokáig, ahol lehet kapni. Porto Kagióban sincs, hiába van egy kis szupermarket. G-ban veszi mindenki, kartonszámra.
Nem, Olympia környékén nem aludtunk. Zakynthos után ez volt az első szállásunk, aztán Elafonissoson 2 éjszaka, majd Tolóban a Barbaressában 5 éj. Hazafelé még egy éjszakát Makrygialosban töltöttünk, mert egyfolytában nagyon hosszu lett volna az út.