Szerintem, nem kell elfeledni, hogy a Balkánra jöttök. Célszerű tankolás előtt megkérdezni hogy tudtok e kártyával fizetni.
Én nem egyszer jártam úgy a bevásárlóközpöntkban is, hogy a kártyám nem ment át.
Volt eset hogy előbb áthuzattam velük a kártyát X összegre és utána tankoltattam be..... Szerbia ez!
Én nem igazán szoktam figyelni az árát, csak nagy számokkal volt kiírva a kaszinónál, azért jegyeztem meg. A 98-ös 1.38 , a 98-as 1.48 volt. A gázolaj meg 1.23 euró.... Röszke után a gázolajat tankoltam 149 dinár volt..
Árpi talán azért mert ha kártyával fizetsz akkor (azt hiszi) nincs jatt és ezért trükköznek. Pedig ha trükköznek tuti nincs jatt. Ez a 22-es csapdája.
Más történet:
az aleksinaci OMV kútnál az ablakmosók is jattért dolgoznak, és 2010-ben az "úriember" azt valószínűsítette hogy tölem nem kap semmit. Ezért a törlőlapát fölé cseppentett egy kis pillanatragasztót. Bentről véletlenül láttam meg. Amikor kiértem a kocsihoz intettem neki hogy jöjjön oda. Szegény csóka boldogan jött, nekem kezemben a pénz, ő tartotta a markát, én meg elkezdtem vele ordítani hogy mit képzelt a ragasztóval.
Biztos hogy egyedi eset volt ez de másnál is összejöhet.
Itt nem arról van szó, hogy nehéz lehúzni a kártyát, hanem arról, hogy könnyebb lehúzni az utast. A kutas látja a külföldi rendszámot, rögtön rossz a terminál. Megkérdezi mivel tudnál fizetni, te közlöd euróval. A bankban 110 dínárt adnak 1 euróért, de az nincs a közelben, meg igazán nem is tudod az árfolyyamot,ezért beváltja mondjuk 105-ért, majd a fekete piacon eladja 115-ért, vagy 110-ért, vagy megtartja magának. Hidd el nem rossz üzlet.
Egyébként én nem írom szívesen az üzemanyag árakat, mert hetente változnak le,föl, ezért ha valaki 2 hét múlva megy már mást láthat, csak tájékoztató az egész.
Az aleksinaci OMV-nál visszajövetben tavalyelőtt megálltam. Szoltak a srácok, hogy az egyik első villanyom nem működik. Kihoztak egy égőt és kicserélték. Megkérdeztem mivel tartozom... csak az égő árát mondták, valami 200 dinár. Persze kifizettem és vettem nekik egy-egy sört...
Csak azt nem értem,aki fél a kártyás fizetéstől vagy óckodik tőle,miért nem vált dinárt? Én nem félek a kártyás fizetéstől,de mindig váltok szerbdinárt benzinre és autópálya díjra és eurót a többi országba. Minden éven előjön a kártya kérdés. Szerintem akinek bármilyen aggálya is van a kártyás fizetéssel kapcsolatban,váltson szerb dinárt és eurót. Szerb dinárt pl. a Tesco-kban a pénzváltónál nagyon jó árfolyamon váltanak mindig,de akinek nagyon "kedves " a bankja az is filléreket nyer rajta,mivel most is 2.6Ft egy dinár.
Csak azt nem értem,aki fél a kártyás fizetéstől vagy óckodik tőle,miért nem vált dinárt?
Ott a pont!
Én ebből soha nem csinálok gondot. Pénzt váltok és kész. Nekem ez is az utazásra való felkészüléshez tartozik. És minimálisra szorítom az átverésekben utazók lehetőségeit.
Arra volna-e valakinek tippje, hogy Kefaloniára menet, hol lenne érdemes megejteni egy utolsó szárazföldi tankolást?
Tapasztalataim szerint a szigeteken drágábban mérik, az egyébként is horror árú benzint.
Próbáltam keresgetni görög térképeket benzinkutakkal, de nem jártam sikerrel.
A kérdés, hogy mikor és merre mentek?
Mi 2010-ban Lefkadán tankoltunk, mert hajnali 6 órára Vassilikiben voltunk és a szárazföldön még nem voltak nyitva a kutak.
A kérdés jó , mert még nem tudom, hogy mikor érünk oda. Ha olyasmi kompmenetrend lenne a szigetre, mint tavaly, akkor nem a reggelivel mennénk át, mert tranzitszállást tervezek a Meteoráknál.
Ebben az esetben délelőtt kellene csurig tenni az autót.
Azon környéken még sosem jártunk, fogalmam sincs a kutakról.