Nem kell megijedni (mondta az egér a macska szájában).
Nem kell foglalkozni az időjárással, hiszen mi már a 90-es évektől járunk Görögországba és mindig jó idő volt. Aki elő vagy utó szezonban megy az persze válalja a rizikót, de az ár is negyede, fele, a főszezoni áraknak.
Pontosan ma tíz éve, hogy legelső alkalommal indultam Görögországba. Életem legszebb nyaralása volt, leszámitva, hogy Bulgálián keresztül mentünk és 24 órás út volt. Csodálatos idő volt végig. Azóta is elő- vagy utószezonban utazom, de még soha nem fogtam ki rossz időt. Lehet, hogy nekem volt szerencsém? Voltak ugyan záporok, de ez ott nem jelentett semmit. Elvonult és ezerrel sütött a nap. Én még soha nem voltam főszezonban.
Pontosan ma tíz éve, hogy legelső alkalommal indultam Görögországba. Életem legszebb nyaralása volt, leszámitva, hogy Bulgálián keresztül mentünk és 24 órás út volt. Csodálatos idő volt végig. Azóta is elő- vagy utószezonban utazom, de még soha nem fogtam ki rossz időt. Lehet, hogy nekem volt szerencsém? Voltak ugyan záporok, de ez ott nem jelentett semmit. Elvonult és ezerrel sütött a nap. Én még soha nem voltam főszezonban.
Korábban szerintem jobb volt a főszezont közvetlenül megelőző 1-2 hét. Egyrészt olcsóbb volt (az idő jó), másrészt nem volt tömeg. Most persze a főszezonban vannak annyian mint korábban az előszezonban.
Mi mindig július második felében megyünk. Szerintem nincs nagy tömeg, legalábbis Sartin nem lehet észrevenni. Pár éve olaszban voltunk...na ott volt tömeg Három éve kóstoltunk bele görögbe és rögtön el is felejtettük az olasz nyaralást
Ezzel mi is pont így vagyunk. A tenger itt élvezhető igazán. Az olasz, és horváth tengertpart összehasonlíthatatlanul zsúfoltabb. Sartin ha minden apartman foglalt lenne és mindenki egyszerre menne le a partra akkor sem lehetne olyan tömeget produkálni, mint mondjuk Bibionéban, vagy Trogirban júliusban.
Mi voltunk főszezonba, a napernyő alol ki sem lehetett menni, amikor usztunk a hátunk az 50+ napvédő dacára is leéget, a víz és a levegő hőmérsékletének aránya miatt a 24 fokos víz is borzasztó hidegnek tünt / a levegő a napon 45 fok is lehet. Most a napona levegő 30fok a víz 20-22 fok .Az apartmanok még nincsenek lestrapálva, tiszták,nincsenek nagy viharok,ha esik csendes zápor, egy rövid ideig esik és utána kisüt a simogató nap.És ami a lényeg, a szobát negyed áron kapod!!!
Hát remélem szerencsénk lesz az időjárással június közepén.Az utóbbi két évben főszezonban voltunk nyaralni,július végén és esős időt fogtuk ki,megérdemelnénk már a jó időt.