Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 716 717 718 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Dodi62 | #242719 Üzenet | 2017-01-23 07:56:43 | Kefalonia
tudtommal kész lesz igy Vassiliki-Fiskardo és az Assos Myrtos ut us járhato lesz.de ezt megtudjuk jun.14 én.a másik Killiniből is tudtok menni .és akkor két ut lehetőségetek van Theszaloniki felől. Vagy Ioaninnanak s le az Ontarió hidnak "ott is lesz valami változás pályát épitenek",vagy peddig jösztök lefele Lamianak s Killini.Nekünk a Fiskardó vált be szeretjük Lefkadát igy megállunk mindig arra jártankor és és autonkkal jól átbirunk vágni a hegyen. Néhol vannak jó emelkedők .És talán kész lesz az ut ami jó nekünk Argostoli felé megyünk és nem biztos hogy nektek is Poros felé.
  Accord | #242720 Üzenet | 2017-01-23 08:24:56 | Válasz a #242719. hozzászólásra Előzmény #242719
Úgy mennénk, hogy odafelé Lefkadán keresztül, Vassiliki (Nidri)-Fiskardo, visszafelé Poros-Killini kompozással. Haza Delphoi irány lenne, így Killinibe menő komp lesz a jó.
  Dodi62 | #242723 Üzenet | 2017-01-23 16:53:54 | Kefalonia
Mikorra tervezitek az utat?
  Accord | #242725 Üzenet | 2017-01-23 18:55:18 | Válasz a #242723. hozzászólásra Előzmény #242723
Július eleje. Függ még a melómtól.
  Cobranco | #242728 Üzenet | 2017-01-23 21:48:55 |
Tavaly júniusban mi Fiscardóból akartunk Vasilikibe menni.Samiban megkérdeztük a West Ferry pénztárában,mi a helyzet.Annyit mondott a nő,hogy előreláthatólag 2018.Addig csak Nidri.
Végül oda mentünk át,viszont útba ejtettük Vasilikit,a Cape Doukato-ra menet.
Nem néz ki túl rózsásan a helyzet,gyakorlatilag nincs kikötő.Egy-két kotróhajó mozgolódott ott,de nem erőltették túl magukat.
Videóm is van az akkori helyzetről,néhány hét múlva az útifilmsorozatomban látható lesz.
  Dodi62 | #242729 Üzenet | 2017-01-24 06:51:59 | komp
M Vassilikiben foglaltunk szállást,igy autoznunk kellett Nydribe nem foglaltunk igy 9 kor ott voltunk s 10 kor indult és szinte dél volt mire Fiskardoba értünk. Ha továbbra is Nidri akkor valoszinü hasonlo indulásra kell számolni és kétszer megy egy nap.
  Accord | #242736 Üzenet | 2017-01-24 15:11:50 |
Nem gondoltam, hogy ekkora a baj Vassilikiben.
Akkor Nidrit tervezzük, és majd meglátjuk a végén.
  Accord | #242745 Üzenet | 2017-01-24 23:40:29 |
Még egy dolog eszembe jutott. Visszaolvastam néhány száz hsz-t, de sehol nem találok semmit Porosról.
Túl csendes hely, nem megy oda senki?Lakott már ott valaki?
Nagyon szépnek néz ki, ahogy a nagy hegyek tövében fekszik.
Vannak normális éttermek, boltok, piac ott is?Nagyon köves a part?
  Dodi62 | #242748 Üzenet | 2017-01-25 07:23:17 | Poros
Nekünk nem jött be.étterembe se olyat kaptunk mint vártuk s még az ár se mondhato hogy olcso lett volna azért.Elhelyezkedésileg is nem a legjobb helyen van vagy vissza Skálanak vagy föl Samminak emelkedős ut szinte végig.Szépnek szép a táj.Akárhova akarsz eljutni sokat kell autozni és mivel olyanak az utak nagyon kevés a hely az előzésre vagy olyan auto kell hozzá.S Kefán hiába látszik közelnek semmi sincs közel. Ahol mi leszünk "Afrato az is a felső rész szempontbol messze van de jó az ut igaz itt is emelkedő lejtő kanyarbol nincs hiány. Argostiliba is az alsoó uton 15 perc beérni és Skála se sokkal több csak akkor ha kkifogunk egy lassut előttünk.Közel van a Lidl ami jó a Carrefour az nem annyira .Gyalog is jót lehet sétálni "Lourdasig Trapezaki beachtol nekünk megfelel. Ifmerősők még Effimiát is jónak mondjáks aráynylag onnan minden elérhető. A Xi onnan is jó táv. ez csak egy példa.tavaly ottlétünk alatt 2000km sikerült menni. ha az autonk nem az uj diesel lenne és nem igy fogyasztott volna a 4-5 literes fogyasztást el lehet felejteni lefelé kb ennyivel szoktunk jönni itt 6-7 tel lehet számolni az ár tavaly 1,2 Diesel 1,7 a benzin Benzinessel sokkal többe került volna. A bérautok közt is nagyon sok a benzines kis autó ami ha beleül négy ember és hegyre fel igencsak megnő a fogyasztás. két személyre jó.
  Mezzos | #242749 Üzenet | 2017-01-25 07:39:18 |
Poros tényleg kiesik mindenhonnan, ha nem döntünk úgy egyszer, hogy Samiból Skalába megyünk, akkor szerintem nem is járunk arra. Ahogy átmentünk rajta, nekem elég jellegtelennek tűnt, csillagtúrázni meg rossz helyen van. Ha még egyszer mennénk, akkor Argostoli környékén lőnék valami szállást, onnan Skala-Sami-Myrtos-Xi kb. ugyanannyi idő, plusz vannak boltok, korzózni este meg Argostoli elég jó. Most Lourdasban voltunk, de kb. naponta elmentünk Argostoli mellett, mert arra minden gyorsabb, gyakorlatilag feleslegesen tettük meg naponta kétszer az Argostoli-Lourdas távot.
  Accord | #242750 Üzenet | 2017-01-25 08:51:21 |
Köszi!
  Accord | #242752 Üzenet | 2017-01-25 09:30:04 | Idézet innen: #242749
mezzos írta:
Poros tényleg kiesik mindenhonnan, ha nem döntünk úgy egyszer, hogy Samiból Skalába megyünk, akkor szerintem nem is járunk arra. Ahogy átmentünk rajta, nekem elég jellegtelennek tűnt, csillagtúrázni meg rossz helyen van. Ha még egyszer mennénk, akkor Argostoli környékén lőnék valami szállást, onnan Skala-Sami-Myrtos-Xi kb. ugyanannyi idő, plusz vannak boltok, korzózni este meg Argostoli elég jó. Most Lourdasban voltunk, de kb. naponta elmentünk Argostoli mellett, mert arra minden gyorsabb, gyakorlatilag feleslegesen tettük meg naponta kétszer az Argostoli-Lourdas távot.

Argostolival csak egy bajom van, h befelé néz egy öbölre. Olyan, mintha itthon lennék a Balatonon. Ha tengerhez megyünk, eddig mindig olyan helyet, települést választottunk, ami a nyílt tengerre néz, ne legyen olyan érzésünk, mintha " itthon" lennénk. Este kiül az ember a partra, és néz ki a fejéből a semmibe, a tengerre.
  Mezzos | #242753 Üzenet | 2017-01-25 09:59:55 |
én azt írtam, hogy Argostoli környékén, nem azt, hogy Argostoliban. Ott van Lassi, Svoranata és a többiek.
  Tapodyt | #242754 Üzenet | 2017-01-25 10:31:05 |
Poros gyönyörű fekvésű kisváros de szerintem se alkalmas a sziget felfedezésére szálláshelynek kiválasztani.
Ha a nyüzsgést kedveled inkább Lassi, ha esténként láblógatás is van a programban,és a csendes nyugalmat keresed,én mégis a Vlachata,Lourdata környékét javaslom,na azt az érzést a Balaton nem tudja megadni ez vitathatatlan csak az a kérdés azt a 10 percet sajnálod-e Argostolihoz,persze mindenki mást kedvel mást hajlandó beáldozni.Én évek óta oda foglalok,pontosan a fekvése miatt.
Egyébként meg ott a legolcsóbbak a szállások a szigeten,mert oda mindenképp valamilyen jármű kell.
  Dragont | #242756 Üzenet | 2017-01-25 16:53:20 | Válasz a #242745. hozzászólásra Előzmény #242745
Szia Accord!Én nagyon ajánlanám neked Agia Efymiát,nem biztos ,hogy jól írtam .Első évben itt volt a szállásunk és szerettük.Tavaly Vlachatán volt a szállásunk ,eddigi legjobb volt ,de innen sokkal többet töltöttünk utazással .Efimia nagyon jó helyen van ,könnyen megközelíthető sok látni való a szigeten innen.Egyébként Kefalónián kicsit nehéz ügy part közelbe szállást találni ,de lehet. Mi az idén Trapezakiban foglaltunk ,remélem nem csalódunk benne.A tavalyi szállás nagyon jó volt ,de mivel nekünk is Accordunk van rémálom volt az odajutás az alacsony felépítés miatt.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 716 717 718 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu