Én dínárt váltottam az OTP-nél mert ott volt Egerben a legjobb árfolyam !20.000 dínárt vettem és így 8000FT -ot spóroltam!Ez már megérte!Ha marad elköltjük vagy eltesszük jövőre.Én mindig így csinálom!
Pont az OTP amelyik ilyen szuper módon számol a kártya használatnál nem a szerb dínár középárfolyamot veszi hanem először átszámolja euróba aztán az eurót forintba nyílván így jóval kedvezőbben jön ki (nekik).
Nos január óta nézem Egerben a pénzváltókat,és az eladás 3.20 Ft a mai napig!Nálunk tavaly is mindig magas volt!Én a kártyát nem szeretem,mert bármi történhet út közben,a készpénz biztosabb!Az eurót viszont görögben szeretem elkölteni!!
KissLászló!Én sem görcsölök,mindent elintéztem már csak pakolni kell!Az euróra visszatérve mi 2 hétre megyünk,de lehet hogy tovább maradunk!Így a dínárt csak a szerbeknek adom az euróval meg úgy gazdálkodunk hogy jó legyen!Nekünk már évek óta így jó!Van aki máshogy gondolja,mindenki döntse el mi jó neki!Ennyi!
Hát gondolok mondjuk a rendőrökre,vagy ha gond van autószerelőre,de ilyen problémánk nem volt még!nem is számítunk ilyenre,de nekem jobb a készpénz!És ez a véleményem,nektek más én ezt elfogadom!Mindenki úgy intézi hogy jó legyen,nekem így jó!
Szia buda!
Én is szeretek itthon váltani és kp-t vinni, de csak eurót váltok, annyit amennyi elegendő kb a nyaralásra. Ha gond lenne tudok felvenni, ha muszáj. Első alkalommal nem vittem sok kp-t és elég húzós tranzakciódíj volt mikor vettem ki pénzt. Tankolást viszont kártyával fizetek mindenütt, de csak a tankolást.
Lehet, hogy mindez azért van, mert annyira nincs időm foglalkozni a helyi pénznem váltásával.
szia KissLászló!Nos nekem eurót nem kell váltani,és azt nézem a dínár vételénél mennyit tudok spórolni,mert Eger messze van a határtól és most is ez a 8000ft jól jön!
Az út során a tankolásokat kártyával fizetjük, mást nem. Nem volt még soha gond sem az elfogadással ,sem az árfolyammal. A többire mi is váltunk eurót, de ha kell ott van tartalékban a kártya.
Hát gondolok mondjuk a rendőrökre,vagy ha gond van autószerelőre,de ilyen problémánk nem volt még!nem is számítunk ilyenre,de nekem jobb a készpénz!...
Ok., rendben, csak kérdeztem... Ha annyit váltasz, hogy minderre elég legyen, és nem történik semmi, akkor rajtad marad, jó lesz fele értékén legközelebb. Igazad van, mindenki másképp csinálja.
Én általában kártyával fizetek Szerbiában (a legjobb napi árfolyam), de van nálam elég Euró, betartom a közlekedési szabályokat, s van az autóra biztosításom. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy csípett már meg rendőr több országban, s voltak régebben kisebb műszaki problémáim is, de olyan, hogy Euróval, vagy bankkártyával ne tudtam volna megoldani a helyzetet, olyan soha.)