[/quote]Szerintem meg unatkozol, s nem bírsz a véreddel. Miért nem tudod elfogadni, hogy van teve egypúpú, két púpú, sőt több... ? Ne válaszolj, kérlek, ne offold szét ezt is![/quote]
Nem terveztem, csak a Grandtours valahogy véletlenül idelinkelt, én meg válaszoltam egy sületlenségre, miközben nem vettem észre, hogy az egy régebbi hsz
Ja, a teve az itt nagyon OFF...nem is tudom, hogy jön az ide...szerintem ezt hagyd meg valamelyik állatos topikba
Ja...errre ne válaszolj! 1:1
kedves konyu. miért lenne sületlenség az, amit írtam régebben? parália évek óta a magyarok egyik kedvelt uticélja. sok magyar dolgozik kint, és régebben sokkal több üzletben lehetett magyarul beszélni. tavaly viszont inkább a román orosz szerb nyelv volt a divat. amit a boltokban kihelyezett táblákon is feltűntettek. ha valamivel kevésbé van tisztában, inkább ne írjon sületlenséget! és ha kérhetem, ne fáradjon a válaszával!!!
parália évek óta a magyarok egyik kedvelt uticélja. sok magyar dolgozik kint, és régebben sokkal több üzletben lehetett magyarul beszélni. tavaly viszont inkább a román orosz szerb nyelv volt a divat. amit a boltokban kihelyezett táblákon is feltűntettek.
Magyarországon pedig évek óta kaphatók helyes kis magyar-görög zsebkönyvek, melyek segítenek az esetleges nyelvi problémák áthidalásában.
Mi ez az új divat, hogy némelyek jogot vindikálnak maguknak arra, hogy megszólítanak valakit, aztán a végén jelzik, hogy az illető ne válaszoljon a megszólításra?! Csak kérdem. Nem ezt hívják modortalanságnak?!
Kedves robcsi!
Tisztelj meg azzal másokat, hogy helyesen írod a nevét (még ha nick is)!
És még valami, ami nem neked szól, csak úgy általánosságban: elég primitív hozzáállás, hogy ahova utazol, ott elvárod, hogy beszéljék a nyelved! És ha valahol elvárásaid ellenére mégsem tudnak magyarul, háborodj fel nyugodtan, és eszedbe ne jusson, hogy a világ más nációival való érintkezésre valamelyik világnyelv a legjobb esély!! Ragaszkodj ahhoz, hogy magyarul beszélsz a görög pincérhez, és köszönj el úgy, hogy csá-csumi-csá, az ilyesfajta mentalitást értékelni fogják, alkalmazd bátran
Ja, és kérlek, még véletlenül se válaszolj, mert esküszöm nem vagyok kíváncsi rá!
És ne is OFF-oljuk szét a topikot, mert h.apci szívrohamot kap (meg bunkóság is - természetesen magamra gondolok!) , azt meg nem venném a szívemre
kedves kónyu. az a modortalanság, hogy az én észrevételeimet, tapasztalatomat úgy állítod be mintha én marhaságokat írnék. mint ahogy az itteni nyaraló helyeken is több idegen nyelven beszélnek az eladók, szerintem ezt kint is meg lehetne tenni, mint ahogy régebben volt is rá példa. de nem szeretnék veled vitatkozni, mert lesűlyedek a te szintedre és a rutinoddal legyőzől. ezzel remélem válaszoltam a primitívezésedre! én csak a saját véleményemet szerettem volna megosztani, de úgy veszem észre, hogy te a kákán is csomót keresel. ez inkább téged minősít. és csak hogy boldoggá tegyelek, a nyelvi problémákat megoldottam, és idén is meg fogom oldani.
elvárni külföldön, h magyarul beszéljenek, ennek hiányát problémaként felvetni, és főleg nem megérteni, h ezzel a problémafelvetéssel mi lehet a baj, nos, ez tényleg kimeríti a butaság fogalmát.
"...lesűlyedek a te szintedre és a rutinoddal legyőzől..."
Kedves robcsi03!
Ha már nincs humorod, és ezeréves fórumos panelekkel hivalkodsz mint saját poén, legalább használj idézőjelet, nehogy plágiummal vádoljanak, az már sokak bukását okozta
És ha pontosan idéztél volna, a "lesüllyedek" és a "legyőzöl"szót se írtad volna ilyen irritálóan helytelenül! Az a piros hullám egyes szavak alatt nem a lángoló vizet jelzi - csaxólok
És a kedvedért egy másik unalomig elővett topikos humorpetárda: "Nem érdemes egy disznóval birkózni a pocsolyában. Mindketten mocskosok lesztek, és a disznó még élvezni is fogja."
(Ne írj semmit erre, ha nem akarod, hogy válaszoljak...és én sem szeretném a Paralia-rajongókat hosszú OFF-ra kárhoztatni!)
ON
üdv. én erre a fórumra azért jöttem, hogy paráliai élményeket érdekességeket osszak meg. ha viszont te egy egyszerű megjegyzésből azt a következtetést tudod csak levonni, hogy buta vagyok, akkor nekem pedig az a véleményem rólad, hogy egy ostoba bunkó paraszt vagy!!!
sajnos a humorom és a helyesírásra való odafigyelésem elveszett a primitívezésednél.
Öööö, izé, fura bogár lehetek, de a pl. a papagájt akkor sem írom ly-al, ha valaki fölbosszant, és biciklizni sem felejtettem még el idegességemben. Különösen a net előtt nem tudok ilyen lila ködbe kerülni. Persze lehet, nem éltem még eleget, hogy ez megtörténhessen.
S biza-biza vannak a világnyelvek, melyek közé a magyar véletlenül sem sorolható. Ha szerencsések a paraliai munkaadók, fognak pár hazánk fiát dolgozni, és akkor lesz nagy öröm a magyar turisták körében, de azért az esetek nagy részében hazánk fiát sem a magyar nyelv miatt alkalmazzák, hanem azért, mert mellette még beszél valami mást (vagy leginkább másokat) is. Az viszont már tényleg "hírértékű" lenne, hogy mondjuk angolul nem beszél senki sem. Lehet, idén nyáron kipróbálom itthon egy tóparti lángososnál, hogy tudok-e kajára szert tenni mondjuk törökül.
Egyébiránt értem én, hogy vannak, akiknek akadnak nyelvproblémái, csak hát na ... orvosolható.
S hogy a fórum ON-ra álljon, engem kíváncsiságból érdekelne, hogy aki visszajár Paraliára, azt mi fogta meg a településben?
szánalmas vagy, amiért egy fórumot a nagyképűségeddel és a butaságoddal teszel tönkre. mit nem lehet azon felfogni, hogy évekkel ezelőtt több magyar dolgozott kint, mint most? tényleg ennyire buta vagy? és jössz itt nekem a "magyar nem világnyelv" demagóg szövegeddel. hogy legyen mibe belekötnöd, az unióban a magyar is hivatalos nyelv. azért tart ott az ország is , mert ilyenek mint te, kiforgatják mások szavait. de nem akarom miattad tönkretenni a fórumot. parália akkor is szép nyaralóhely
szánalmas vagy, amiért egy fórumot a nagyképűségeddel és a butaságoddal teszel tönkre. mit nem lehet azon felfogni, hogy évekkel ezelőtt több magyar dolgozott kint, mint most? tényleg ennyire buta vagy? és jössz itt nekem a "magyar nem világnyelv" demagóg szövegeddel. hogy legyen mibe belekötnöd, az unióban a magyar is hivatalos nyelv. azért tart ott az ország is , mert ilyenek mint te, kiforgatják mások szavait. de nem akarom miattad tönkretenni a fórumot. parália akkor is szép nyaralóhely
Büszkén vállalom általad nevezett butaságomat. (Hozzászólásod többi "értékes" részét még arra is méltatlannak tartom, hogy reagáljak rá.)
Tudtad egyébként, hogy a demagógia is görög eredetű szó?
Na, miután végre minősítettél mindenkit (magadat is beleértve), mesélsz-e végre arról, hogy te mit szeretsz Paraliában, hiszen többen is kíváncsian várjuk?
hát, asszem a rólam alkotott véleményed többen osztják itt (mondjuk az ostobát azért remélem csak kevesen), de a helyzet az, h én lehetek akármilyen, attól még te butusságot írtál.
az azóta is folyamatos ámokfutásoddal pedig szépen alá is húzod az önmagadról kialakítottakat.
de nincs kedved sutba vágni az eddigieket, és pontikos kérdésére válaszolni inkább?