Sziasztok kedves forumozok! Szeptember vegen utazunk Pargara, es ahogy sokan javasoltatok itt a forumon olvasok olvasok olvasok. Az Alexia Apartmanban leszunk, mar utananeztem, lattam sok szep kepet, nekem nagyon jonak tunik, kicsit ugyan tavolabb a varostol, de kozelebb a Valtoshoz. Akinek esetleg vannak/lesznek szemelyes tapasztalatai az Apartmanrol, remelem megosztja itt, minden apro reszletet orommel olvasnek. Sokat tajekozodtam, de szemelyes tapasztalatba meg nem botlottam. Mar egesz szep listam van a kotelezo latnivalokrol es ettermekrol, ami meg erdekelne az a Stavros taverna. Esetleg valaki mar evett ott? Kicsit kinlodok bevallom a keresovel mert ha Stavros-ra keresek minden forumbol feladja a talalatokat es rengetek hozzaszolas jon fel Stavros varosrol. Az lenne a legjobb ha csak ebben a forumban keresne, de ezt meg nem sikerult elernem. Benazasert elore is elnezest mindenkitol, mint latjatok nagyon kis ujonc vagyok. Koszonom elore is.
Na, csak ezért viszont kár kihagyni a Zorbas-t! Életem legjobb tzatzikijét ettem ott, és a kaja is nagyon finom. A szóban szereplő felszolgáló a GT-s idvez. felesége. Roppant aranyos, nagyon jót beszélgettünk, pedig mi egyéni szervezésben voltunk!
Na, csak ezért viszont kár kihagyni a Zorbas-t! Életem legjobb tzatzikijét ettem ott, és a kaja is nagyon finom. A szóban szereplő felszolgáló a GT-s idvez. felesége. Roppant aranyos, nagyon jót beszélgettünk, pedig mi egyéni szervezésben voltunk!
Üdv: Réka
Nem az a gond, hogy nem aranyos, szeretek kézzel-lábbal rendelni, vegyítve a görög "tudásomat" az angol "tudásommal"...
Lehet, hogy mazochista vagyok?
Persze, ha úgy alakul benézünk...
Szia Placosz! Van egy rossz hírem. Mindenhol fizetős a dolog és nem lefogyasztós. Egy ágy és két napernyő 8 EU körül van. Főszezonban nem nagyon találsz olyan helyet, ahová le tudnád rakni a sajátodat, borzasztó zsúfolt minden. Amikor mi voltunk június elején, az első héten még csak a fele part volt betelepítve ernyőkkel Valtoson és a városi strandon is.A második héten már végig rakták az egész partot velük. Egyedül Valtoson a vár lábánál hagytak ki egy kb. 150-200 méter hosszú részt ahol szabad strandolhattunk. Sok helyen voltam már görögben, szárazföldön, szigeteken, de még főszezonban sem láttam sehol olyat, hogy az emberek veszekedtek volna a parton a helyért. Hát itt veszekednek. Véleményem szerint Parga strandjainak nincs akkora befogadó képessége, mint amennyi a turista. Nem hiába nem engedélyezi már a város vezetősége a további szálláshelyek létesítését. Egyébként olvastam a fórumon, hogy a Zorbasba van magyar felszolgáló és ezt valaki hátrányként kezeli. Valóban van, személyesen is ismerem. Éppen azok a turisták miatt vették fel, akik nem mernek egy étterembe bemenni, mert nem beszélnek idegen nyelvet és félnek, hogy belefutnak valami számukra ehetetlen rendelésbe. A hölgyet Briginek hívják, borzasztó kedves, figyelmes. A Zorbas étterem meg Brigivel vagy nélküle is az egyik legjobb étterem Pargán. Hatalmas adag ételek, pörgős kiszolgálás. Volt egy magyar nő aki csülkös valamit rendelt. Kihoztak neki egy egész csülköt mindenféle egyéb feltétekkel, körettel. A nő nem mert hozzá nyúlni, mert olyan gyönyörű volt, és nem hitte el, hogy ennyi pénzért ekkora adagot kap. Amikor maga a pincér nyugtatta meg, hogy ez pedig biztosan az övé, akkor kezdett csak neki. Sorban csomagoltattuk el az ételt, mert képtelenség azt a rengeteget megenni egyszerre, amit kihoznak.
Rasta,biztosan van másik pincér is,majd annál rendeltek...
Meglepődve olvasom henriette tapasztalatait.Igaz,mi régebben voltunk Pargan,de főszezonban vidáman és szellősen tudtuk letenni a saját gyékényünket mindhárom parton...
Brigi tud görögül is, úgyhogy valóban nincs akadálya a kézzel-lábban vagy akár görögül rendelésnek sem. Egyébként akik kint élnek azok mondták, hogy már nem engedik az újabb szálláshelyek létesítését, mert nem bír el több turistát a város befogadó képessége. Parga kezdi elveszíteni a csendes kisváros mivoltát.Idén már a Grand is üdültet oda. Mi velük utaztunk. Egy emeletes busznyi ember pluszban. Az nem kevés. Ha bele gondolok az első Sartis nyaralásomkor is alig találkoztam magyarokkal. A 90-es években luxusnak számított a tengerparti nyaralás. Most bezzeg! A szomszéd jön velem szembe Pargan az tucán. Ettől nagyon szomorú vagyok.
Köszi a részletes választ Heni,sajnos nem nyugtattál meg a fizetős strandokkal,ez esetben saját napernyőket és napágyakat leszek kénytelen bedobni a kocsiba,szabad hely reményében.Megszoktuk már a Sartis feelinget,ott mindenhol csak a fogyasztást.....de nem téma,megoldjuk.Azt hittem,hogy van a környéken egy hasonló öböl mint Sartin a Goa,felfelé-lefelé kb. 20 km.-en belül,ahol esetleg barátibb a létszám.Ami a magyarokat illeti,sosem zavartak,nekem úgy tünik,hogy általában normális honfitársakkal futunk össze Hellasban,tisztelet a negatív kivételnek de sokkal kevésbé dob fel ha túlsúlyban szerbek vagy románok vesznek körül.A magyarul beszélő pincér kifejezetten szimpatikus,a csülökről nem is beszélve,Sartin már néhányszor volt benne részünk / Emanuel pizzéria /.
Ha autóval mentek, akkor biztos nem lesz gond a hely miatt. 4 km-re dél felé van Lichnos beach. Az elég hosszú, homokosból a nagy kövesig. Rengeteg hely volt. Nekünk az jött be. Ha tehettük volna minden nap oda megyünk, de a vizitaxival a retur jegy 8 EU volt fejenként, sajnáltuk rá a pénzt. Viszont ha ti kocsival mentek nem lesz ilyen problémátok. Rengeteg szebbnél-szebb part van a közelben.
Brigi tud görögül is, úgyhogy valóban nincs akadálya a kézzel-lábban vagy akár görögül rendelésnek sem. Egyébként akik kint élnek azok mondták, hogy már nem engedik az újabb szálláshelyek létesítését, mert nem bír el több turistát a város befogadó képessége. Parga kezdi elveszíteni a csendes kisváros mivoltát.Idén már a Grand is üdültet oda. Mi velük utaztunk. Egy emeletes busznyi ember pluszban. Az nem kevés. Ha bele gondolok az első Sartis nyaralásomkor is alig találkoztam magyarokkal. A 90-es években luxusnak számított a tengerparti nyaralás. Most bezzeg! A szomszéd jön velem szembe Pargan az tucán. Ettől nagyon szomorú vagyok.
Azért nem vagyunk ilyen merevek... Meglátogatjuk Brigit, és persze magyarul fogunk rendelni....
Igen ez a tendencia aggaszt minket is. Ezért nem megyünk már pl.: Sartira....