Nyugodtan lehet menni, mert az üdülőhelyeken olyan kevés görög ember él, hogy röhejes lenne, ha az a pár száz ember tüntetni kezdene. Persze az megeshet, hogy pár napig nincs üzemanyag, vagy éppen lezárják a határátkelőt pár órára, mint az ősszel.
jobban mondva inkább arra vagyok kíváncsi, hogy Röszke és a Görög határ között hol nincs még pálya, vagy négysávos út és hol van útépítés , vagy korlátozás
Örülök Petros hozzászólásának nagyon,mert igazolja az elgondolásokat az egész ügyről.
Egyébként pedig hozzájárul a görög emberek "segítéséhez" mindenki aki Görögben nyaral. Persze nem valószínű ,hogy ezért mennének a legtöbben,de így van akkor is.
Akik 4-en mennek átlag autóval fejenként olyan 25ezer körül kijönnek. Persze ez nincs sehol megírva,tehát autó,vezetési stílus stb. miatt változhat -/+. Az árakat nézve sem tartom veszélyesnek görögöt,maga a feeling pedig egyedül álló,így sokadjára is.
A médiától nagyon gonosz dolog a felfújt kavarás,amit ,mint írtam mi is tapasztalhattunk már és tapasztalunk ma is a Ft értékét illetően. Megy pletyka nemzetközi szinten is ,csak az a baj,hogy sokkal többet árt,mint egy hétköznapi falusi pletyka.
Az egy héttel ezelőtti helyzetről tudok beszámolni.
Röszke és Novi Sad között van az a bizonyos 1-2 km, illetve a Duna híd igaz mindkét felé 2-2 sávon járható, de sebesség korlátozással.
Batajnicánál az elkerülő út miatt van útépítés és sebesség korlátozás.
Razsanj-nál javítanak egy völgy hidat, itt kell átmenni a másik felére, kb. 1 km az egész.
Gerdelica-tól 100 km az nem autópálya és ebben van a szerb-macedón határ előtt az a bizonyos 20-25 km, amelyet építenek már egy ideje. Vranje után is elkezdtek építeni olyan kb. 15 km-t, de itt nincs fennakadás.
Macedóniában van egy útépítés a szétvált autópálya lefele vezető szakaszán a második fizető kapu előtt. Demir Kapija után nincs autópálya kb. 35 km-en, utána Evzoniig 11 km autópálya van.
Tehát kb. 140 km-en nincs autópálya.
Timur | #185435 | 2012-05-26 18:37:05 | Válasz a #185434. hsz-ra
Köszi, minden ilyen infó nagyon hasznos, hétfőn indulunk!
Timur még egyre nagyon figyelj! Hazafele úgy vettem észre, hogy ismét kint vannak Belgrád és Nis között a menet közben mérő trafipaxok. Ezek az autók teljesen le vannak sötétitve és adják az alkalmat, hogy előzd meg őket. Típusaik Volvo, BMW, vagy VW Passat. 130-135-ig nem bántanak. Láttam őket Novi Sad-nál is.
Timur | #185440 | 2012-05-26 19:28:36 | Válasz a #185439. hsz-ra
Köszi! F Astrával megyünk, megpakolva rendesen, a 130 csak tovatűnő álom, nem hiszem hogy lenne dolguk velem.
Sziasztok!
Tavalyi utunk során, jún. 27-én sztrájkoltak a vámosok. Itthon semmit nem lehetett tudni, Újvidéki rádió bemondta, éjféltől lezárják az Evzoni határt, de óránként átengedik az autós utasokat, a buszosokat, kamionokat nem. Az Apollón buszai Bulgária felől jöttek. 0:30-kor értünk a határra, kb. 10 autó volt és valóban fél óra múlva engedtek is át minket. Semmi probléma nem volt. Szerintem nem érdekük, hogy turista szezonban balhézzanak.
Tegnap este érkeztünk Bitolán keresztül Kastóriába, ma délben meg át Kasztrakiba. Semmi gond nincs, a pünkösdöt a helyiek, munkával ünnepelték. Legalábbis mindenfelé serényen dolgozókat, iskolába menő-jövő gyerekeket látni. Meteórákban nem lehet csalódni, csak úgy vonzzák a békességet keresőket/hirdetőket mint mindig is. Maradunk mi is két napra, szerdán meg tovább Peleponézoszra. (25 év együtt. Ezt megkoronázni jöttünk két hétre)
Szállás: Hotel reggelivel, csodás kilátással, ingyen wifivel és parkolással 2 főre 40 euró. TV-ben ma nincsenek hírek, mert sztrájkolnak az újságírők, de szerintem örülnek ennek a nézők. (Van viszont dögivel választási vita, meg szappanopera)
Ennyit mára, ha valakit érdekel időnként küldök híreket