Az éjjel nagy eső volt. Állítolag villámlott zörgött minden ami felhőszakadásnál lenni szokott. Reggel fél 7-kor kelltünk. Nem esett de 7 órakor ismét el kezdett szakadni. 8 órakor kellett elhagyni a Bakast és addigra el állt. A busz kb 9.30 környékén érkezett és átjöttünk kisbusszal. Aki még nem volt Pargán annak írom a busz a fő úton áll meg. Kiszállás után a leszállók berakják a csomagjaikat egy fugonba és aki a Bakasba megy az oda sétál az idegenvezetővel és a furgon oda viszi a csmagokat. Majd vissza megy és ugyan ez történik a távolabb levőkkel is azzal a különbséggel őket kisbusz szállítja a célhoz. Haza felé már várták a buszt a "régi" lakók és vitte őket Lefkadára. Állítlag ott töltenek 1,5 órát utánna indul a busz vissza a határhoz.
Megérkeztünk a Valtosra. Az idegenvezető itt kezdi a tájékoztatót érkezés után majd miután ennek vége lett elmentünk a vár bejáratáig. Ha valaki nem a Valtosra csak a Pargai részen nyaral érdemes felmenni. Csodálatos a kilátás Pargára. Vissza érkezés után át öltöztem és irány a tenger. A hegyek felett már feketéllett az ég ezért nem is volt betervezve nagyobb fűrdés. A víz sokkal melegebb volt mint a városi strandon. Lehet köszönhető a viharnak ami az éjjel volt. A Valtos beach valóba Parga egyik legjobb és legszebb strandja. Sajnos Pargán ma is első fokú viharjelzés van. Nem közlekednek a hajók. A hullámok hatalmassak itt is és a városi strandon is. A tegnap esti után ki tettek nap ágyakat de csak a fal mentén mert hullámzott. Én lementem fél órára és akkora hullámokkal találkoztam komolyan oda kellett figyelni ne terítsen be.De jó volt. Sajnos 2 óra környékén megjött a következő vihar és valoba felhőszakadás van azota is. Néha ömlik néha gyengül de el nem áll. Van wifi,filmek így a szoba menedékénbe várjuk a nyarat.
Mi a helyzet oda kint? Lesem hátha írsz valami újat, már csak 12 nap és mi is ott leszünk.
Bármi eszedbe jut, bármi javaslatod van, fak. programok, éttermek, üzletek, stb. várom!
Napsütéses vidám nyaralást kívánok!
Bocs elfelejtettem írni. A tegnapi napon 14 óráig nyári meleg volt sütött a nap de már közeledtek a fekete felhők. Kimentem kiprobálni a Valtost. A víz melegebb volt mint a városi strandon. Az éjszakai vihar felkorbácsolta a hullámokat. A következő vihar előtt aki tehette lovagolta a hulámokat. Majd elkezdett szakadni az eső és hajnalig nem állt el. Reggel kisütött a nap és néha átfuto felhők mellett délután már fürödtünk.Ma 24 fokot josoltak de joval melegebbnek lehetett érezni. A hullámok kisebbek lettek de továbbra sincs hajó közlekedés. Délelőtt elég hűvös volt ezért kihasználtuk az időt. Felsétáltunk a várhoz majd le a központhoz. Nem annyira durva a hegy mászás mint ahogy tűnik első látásra. De aki homokos és világoskék tengerbe akar úszkálni /ma legalábbis gyönyörű világoskék volt/ annak a Valtost ajánlom. A kikötőnél a vasmacskánál kell bemenni az utcába. Elágazásnál bal kéz felé a Valtos és a vár, jobb kéz felől a Dallas sup. market, templom,piac érhető el. A várból gyönyörű a kilátás Pargára.Érdemes femenni.
Én csak 2 fakultatívon voltam erről írtam.
Szerda: Meteora kolostorok 41E
Ali Pasa vár 8E
Csütörtök: Korfu 36 E
Jón tenger szigetek: 36E
Péntek: Albánia 42 E
Szombat: Paxos, Antipaxos 21 E
Vasárnap: Lichnos beach-Acheron folyo-Amudia-Charon barlang 12 E
Hétfő: Vikos kanyon- Zagoria falvai 41E
Sarakiniko beach naponta 10E
Csak 12 létszám felett van magyar idegenvezetés! Angolul indul ha nincs meg a létszám. Bár a mult héten fel voltak sokan háborodva többen voltak mint 12 és a Jon szigetekre angol vezetés volt.
Tavernát ajánlani tudom a Bakas utcájának végébe levő Jannist. Igaz nem tengerpart mellett van de olcsobbak a kaják már ha lehet ilyent írni Pargán és nincs sorba állás mint a parton levő Bachus vagy Zorbasba.
Én amikor ide értem joval nagyobbnak gondoltam a beacheket a térkép alapján mint a valoságba.
Sziasztok! A Jón tengeri szigettúrával kapcsolatban. Június elején két hetet töltöttem Pargan. Azért nem voltunk ezen a túrán, mert az első héten akik voltak mind azt mondták, hogy gyönyörű a program, de borzasztó zsúfolt. Az idegenvezetést mindenki kifogásolta, (azóta is ezt olvasom), a hajón annyi ember, hogy egymást tapossák. Rövid az idő a fürdőzésre. Mire a hajó vége leérne a partra már lehet visszafelé jönni. Nem tudom azóta mi változott, de sajnos pozitiv megjegyzést azóta sem láttam sehol.
Xtina mi is azzal a turnussal megyünk! Remélem jó időnk lesz! Már nagyon várjuk! Remélem sokat fog sütni a nap és nem lesz hűvös,mert nem szeretnénk pulcsiban ülni egész végig Még soha nem voltunk szeptemberben Görögországban csak aug-ban. Reménykedem,hogy jó idő lesz még akkor!
Henrietta igen a mult héten ezt is hallottam a "nincs elég idő fürdésre meg futkosás az egész".
Az időjárással kapcsolatba ma is mint tegnap sütött a nap és neha takarták a felhők. Tegnap 23 ma 24 fokot jsoltak. Nem tudom a klímának köszönhető vagy rosszul jósoltak de ha süt a nap perzselő meleg van. Annyi a különbség a tenger partra csak déltől illetve 11 órátol lehet lemenni mert addig elég hűvös van. De az előbb olyan fél6 előtt jöttem fel azt is csak azért mert kijöttem a vízből és a fürdőnadrág meg a szél miatt fáztam. De még mindig elég meleg van fürdésre és napozásra is. A jövő hétre 29 fokot is jósolnak gondolom akkor már korábban is kint lehet lenni a tengernél. De most még hűvösebbek erre a reggelek.
Voltunk egy rövid idöt (2óra) Skiathos városban .
Nagyon tecetek a templomhoz vezetö szük kis emelkedös lépcsös kihalt utcák .
A kérdésem az lenne Pargaban találok ilyet ?
Mármint kihalt lépcsös ,emelkedö hangulatos kisutcákat ?
A'la Rasta | #224253 | 2014-09-04 20:40:03 | Válasz a #224131. hsz-ra
Mi ma értünk haza. Kedden (az éjszakai vihar után) reggel ragyogó napsütésre ébredtünk, ezért nekivágtunk a magashegyi templomtúrának. Utólag azt mondom kár lett volna kihagyni. Nem mentünk át a Lichnos-ra, mert délutánra esőt jósoltak, ami bejött. Gyönyörű volt a látvány és egy fia kígyóval, vagy hasonló fenevaddal sem találkoztunk...
A'la Rasta | #224254 | 2014-09-04 20:41:33 | Válasz a #224252. hsz-ra
Pargán csak ilyet találsz. Tetszeni fog biztosan...
Xtina mi is azzal a turnussal megyünk! Remélem jó időnk lesz! Már nagyon várjuk! Remélem sokat fog sütni a nap és nem lesz hűvös,mert nem szeretnénk pulcsiban ülni egész végig Még soha nem voltunk szeptemberben Görögországban csak aug-ban. Reménykedem,hogy jó idő lesz még akkor!
De jó! Ti is az Apollon-travellel? Hol fogtok megszállni?
Szia! Mi a Grandtourssal megyünk az Alexia apartmanba minden nap nézem az időjárást. Úgy félek,hogy esni fog az eső.. nekünk ez a nászút lesz .
Azoktól szeretném kérdezni akik most kint vannak és olvassák a fórumot,hogy milyen idő van napközben? Sokat esik? Néztem az előre jelzést és jövőhétre egész hétre esőt mond... mondjuk mi 15-én indulunk ,akkor is ír 1-2 napra esőt.. :/ remélem azért jó időnk lesz még.
Molyhoska. Ha vissza olvastad volna az írásaimat /elég csak a legutobbit/ megírom milyen idő van. Kedden 14 órátol szakadt másnap hajnalig. Ekkor volt a váltás. Az uj érkezők fürödhetek addig azután ismerkedhettek az apartmannal. Felshő szakadás volt. Szerdán és tegnap változoan felhős. Hol sokáig sütött a nap hol elé ment egy vándor felhő. A tengeri fürdőzés csak ilyen dél körül lehet kezdeni mert akkor melegszik fel a levegő a strandolásra. De 17-18 óráig vígan lehet fürödni. A tenger meleg és igaz idáig 23-24 fokot josoltak és lehet annyi is volt a nap annyira perzsel, hogy jóval többet lehet érezni. De tegnap amíg nálunk sütött a nap a Korfui kirándulok 2-szer is bőrig áztak a szakadó esőbe. Tehát az előrejelzésnél kiirják előfordulhat zápor, zivatar az még nem azt jelenti, hogy az is van. Leírhatom az elmult 2 nap joslata nem vált be nem volt zápor meg zivatar se. Az előrejelzést meg felesleges nézni mert a holnapit is reggel modosítják. Nem látnak előre csak 4 max 5 napot. És az is már bizonytalan. Felesleges azt nézni milyen idő lesz jövő héten. Én amikor 1 héttel előre néztem a váltásnál kedden napsütést josolt 28 fokkal. És minden volt 14 ora után csak napsütés nem. Felesleges az időt ennyivel előre nézni. Megjosolhatatlan!!!
Ma elmentünk a Vasso feletti utcákba. Elsétáltunk 2 aeolusos apartman mellett ami szerintünk jó messze a tengertől volt. Apartman meg pár báron kívül épületeket más nem láttunk de a táj miatt érdemes sétálni. Olyan fél 12-ig perzselő napsütésbe gyalogoltunk. Már vissza felé jöttünk amikor elkapott minket szemerkélő eső. Természetesen a nap is elbujt. Majd rövid idő után elállt kisütött a nap pár percre. Az előbb megint besötétedett és jelenleg a Valtos felett felhő szakadás van. Ömlik esik mintha dézsából öntenék. Nagyon remélem ma se marad ki a tengeri fürdőzés mert még Kedden is tudtam uszkálni az egésznapos eső előtt.....