Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 728 729 730 ... 745 746 747   >
Üzenet
  AGICA2 | #227199 Üzenet | 2015-02-25 08:59:14 |
ahhhh, Suvimarta.... dehogy:) Istenem, sosem láttam még ilyen helyet, mint Parga. Csodálatos volt. Ez nem csalódás lesz, hanem szerelem, hidd el. Jó tanács? Állítsd meg az időt, ahogy kiértek! Oda nem elég 1 hónap sem. Készítsd a lábaid, mert sokat, és magasra kell gyalogolnod, egy jó fotómasinát, mert lesz mit fotózni. Pénzt is, mert drágább mint mondjuk észak Görög, de megéri. Türelmet is készíts, mert szerintem főszezonban megőszülsz, mire kiértek busszal, mi Októberben voltunk, kibírtam. De garantálom, hogy nagyon bánatos leszel, hazainduláskor, és a mérce nagyon magasan lesz ezután a nyaralásod után. ...de ez az én véleményem 15 évnyi Görögországba utazás után....
  Henrietta0522 | #227208 Üzenet | 2015-02-25 12:07:35 | Válasz a #227180. hozzászólásra Előzmény #227180
Kedves Suvimarta! Igazán jó természetű ember vagy, ha mindenhol jól érezted magad. Ehhez tényleg csak gratulálni tudok. Én 1997 óta járom görögöt és nekem sem volt még soha, hogy valahonnan rossz szájízzel jöttem volna haza. Sok felé jártam már az országban, évente kétszer utazom, így kialakultak a szokásaim. Én például jobban szeretem a homokos, lassan mélyülő partokat és azt, ha a szállásról pár méter megtétele után már a homokot érzem a talpam alatt. Parga nem ilyen hely. Gyönyörű, rengeteget lehet túrázni, eltévedni icon_biggrin.gif , a hegymenettől elfáradni. Tavaly június elején két hétig voltunk, nem akartunk haza jönni, viszont nem volt olyan érzésem, hogy tengerparton nyaraltam, így szeptemberben elmentem egy tengerparti nyaralásra is icon_lol.gif . Előszezonban is zsúfoltak a partok, napágy-napágy hátán, nem tudsz 100 métereket sétálni a parton, mert Krioneri kicsi (150-200 méter?), Valtos meg hiába hosszú, süppedős a nagyszerű homokos partja. Én ezért nem éreztem, hogy tengerparti nyaraláson voltam. Viszont a sétálási, szájtátási, gyönyörkötési, aktív nyaralási lehetőségek Pargan kifogyhatatlanok. Kicsit Velencés, kicsit Santorinis. A kis sziget mesés, az erőd felejthetetlen. Mindezek ellenére nekem elég volt egyszer megnézni Pargát, jól is éreztem magam, szép is volt, de elég volt belőle ennyi. Abban viszont biztos vagyok, hogy nektek tetszeni fog. Nagyon jó és tartalmas nyaralást kívánok! icon_razz.gif
  Suvimarta | #227223 Üzenet | 2015-02-25 18:18:44 |
Henrietta ! Ágica!
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Autóval megyünk, így remélem ha lenne is bármi kivetni valóm, akkor tovább állunk sebsütemben icon_wink.gif
  AGICA2 | #227242 Üzenet | 2015-02-26 08:06:49 |
Egyébként sok ember mesélte azt, amit Te Henrietta, hogy nagyon zsúfolt nyáron Parga.
Én ezt nem tudhatom, mi Októberben voltunk, 16. -án jöttünk haza. Tökéletes volt, a parton elfértünk, hozzáteszem, mindegyik parton, de nem volt kihalt, nem éreztem hogy október van, de aki ott volt főszezonban, gondolom annak fura lett volna az októberi embermennyiség.
De kb pont ennyien voltak Júniusban Nea Plagián, úgyhogy minden csak viszonyítás kérdése. Így nekünk tökéletes volt. Bár nem pár perc volt a part, de lefelé jó volt sétálni, úgy 20 perc alatt értünk le, föl több:) Igen, gyaloglós, sétálós és valóban eltévedős hely:)
  Suvimarta | #227254 Üzenet | 2015-02-26 14:58:44 |
Imádok sétálni, túrázni, csak úgy szájat tátani, annyira várom már, hogy szinte félek attól túl sokat várok el....(érthető volt???)
  Liliana80 | #227273 Üzenet | 2015-02-26 22:23:28 |
Volt már valaki májusban Pargán ? Megkérném irja le milyen az idő,lehet-e már fürödni ? Van-e már élet vagy még nagyon csendes minden ? Úgy alakult, hogy májusban megyünk,remélem nem lesz csalódás ! A Jón tengeri hajóúton már voltam Lefkádáról, a Korfui fakultatívra lennék kíváncsi, mennyire élménydús ? Egyébként nekem Sidari nem annyi jött be. Nem látok Pargán görög estet ? Itt is él az a lehetőség, hogy 3 fakultatív program választásnál a 4. grátisz ? Paxos-Antipaxos minden képpen ! Esetleg ajánlat a programokra, mit érdemes még ? Meteora meg volt ! Előre is köszönöm a szíves válaszokat ! Üdv :Lili
  Tidem | #227452 Üzenet | 2015-03-04 20:42:52 |
Sziasztok.Véletlenül belefutottunk egy régi francia filmbe, Ellopták Jupiter fenekét a címe. és örömmel fedeztük fel, hogy Pargán forgatták egy részét. icon_smile.gif Persze Athén, Korfu és Meteorák is láthatóak benne,viszont azok számára akik jártak ezeken a helyeken , egy kicsit furcsák a vágások. De pont ezért érdemes megnézni, és lehet nosztalgiázni ! Mellesleg kiváló színészek játszanak benne. Fenn van a youtube-on : https://www.youtube.com/watch?v=GGO1XOhLMPE
  Henrietta0522 | #227456 Üzenet | 2015-03-05 07:58:17 |
Szia Liliana! Nem akarlak elkeseríteni azzal amit írok, de jó ha tudod. Mi tavaly június első és második turnusában voltunk. Azok akik előttünk voltak (az még május vége volt) olyan fehéren várták a buszt, mint ahogy oda mentek. Rossz idő volt rájuk. Többször is esett az eső, meleg sem volt, vízbe nem is voltak, mert nagyon hideg volt a víz is. Parga-nak a víze egyébként is hidegebb, hisz egy föld alatti hidegvizü forrás folyik bele a tengerbe. Mi is, amikor megérkeztünk szakadó esőt fogtunk ki. Nagyon meg voltunk ijedve, mert nem volt semmi zárt, meleg cipőnk. Szétáztunk az első napon. A következő napokban viszont csak egyszer volt egy nagy zuhi, ami tartott kb. fél óráig, aztán mintha elsöpörték volna. Minden nap kerülgettek bennünket a hegyek mögül a fekete felhők, de szerencsére nem kaptunk belőle semmit. Az első héten még csak a bátrabbak mentek bele a vízbe (köztük mi is), de június második hetétől már annyira jó volt a víz, hogy nyugodtan eltölthettünk benne akár 20-30 percet is és nem fáztunk. Egyébként 4 éve voltam máshol május végén nyaralni, de csak az utolsó két napban tudtunk vízbe menni. Addig is voltunk vízben, de csak pár perceket, mert még 24 fokos sem volt. Ha fürdőzésre vágysz, akkor tanácsolom, hogy inkább told egy kicsivel későbbre azt a nyaralást, vagy menj kicsit lejjebb a térképen. A korfui nyaralásról a két hét alatt nem hallottam semmi jót. Nagyon hosszú az oda és vissza út és magán a szigeten csak másfél-két óra tartózkodásuk volt. Sokan panaszkodtak rá. Paxos-Antipaxost ki ne hagyd! Fergeteges! A Jón tengeri hajóútról azt mondták a két hét alatt míg ott voltunk, hogy nagyon szép, de fárasztó, rohanós, borzasztó zsúfolt és agyon taposták az emberek egymást a hajón. Remélem hasznos dolgokat írtam le. Jó nyaralást kívánok nektek! icon_smile.gif
  Liliana80 | #227529 Üzenet | 2015-03-07 12:56:30 |
Kedves Henrietta0522 !

Nagyon szépen köszönöm a válaszod ! Sajnos kicsit elszomorított ! Most így jön ki az idő, az utat már befizettük ! Remélem azért felfedezzük Parga szépségeit is és bízom benne hátha lesz pár napsütéses napunk is. Nagyon örülök, hogy betették fakultatívban a Vikos kanyont, mint új kirándulási lehetőséget. Esetleg kárpótlásként majd szeptemberben egy Tolót még bevállalunk, nekem ott remek volt a víz !
Üdv : Lili
  Unic | #227600 Üzenet | 2015-03-12 23:16:53 |
A tavalyi Grand Tours idegenvezetője Pápai Ferenc Zakynthoson lesz az Ibusztól ha valakit érdekel..... icon_smile.gif
  Neipori | #227915 Üzenet | 2015-03-30 11:09:19 |
Helló Parga-fanok!
Tudtok-e valamilyen megközelítő árat, úgymint kenyér, ásványvíz, kecske tej és hús?
Minden infót köszönök. Május 18-án indulunk.
  AGICA2 | #227917 Üzenet | 2015-03-30 15:10:53 |
jaaj, de irigy vagyok....a kecskehúsban nem tudok segíteni, de mi kenyeret októberben a péknél 2 euróért, a carefour-ban pedig 80 centért vettünk... ott minden jóval olcsóbb. Bár mi sokat gyalogoltunk érte, de több sört vettünk, hazafelé megittuk a hosszú úton:)
  Neipori | #227927 Üzenet | 2015-03-31 07:50:00 | Válasz a #227917. hozzászólásra Előzmény #227917
Köszi AGICA2!

Ez is nagyon sokat segített. Megjegyzem a kecske tejet és húst (sőt a birkát is) Nei Poriban szerettem meg. Itthon egészen más az íze, nem jön be. De odakinn...!!!
Még egyszer köszi a gyors választ!
  AGICA2 | #227928 Üzenet | 2015-03-31 08:24:38 |
Nincs mit, ha van kérdésed, írj nyugodtan, ha tudok, segítek. Azért készülj fel arra, hogy Parga merőben az ellentéte Porinak.
  Black90 | #227930 Üzenet | 2015-03-31 08:40:02 |
Sziasztok! Zacharias stúdiót néztük ki, mivel úgy néztem, hogy (talán) azt írták többen , hogy az közelebb van a központhoz, és nem kell megmászni azt a nagy hegyet. Kérdezném, hogy erről tud-e valaki megerősítést írni, hogy jól értelmeztem-e és, hogy jó helyen fekszik-e tényleg az apartman.? icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 728 729 730 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu