Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 729 730 731 ... 800 801 802   >
Üzenet
  ZsuzsiKa1989 | #205882 Üzenet | 2013-07-03 18:28:48 |
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy akinek van tapasztalata, tudna nekem írni azzal kapcsolatban, hogy kint a bazárosban a rucik milyen árban mozognak?megéri kint vásárolni? icon_smile.gif Köszönöm
  Szupernagyika | #205926 Üzenet | 2013-07-04 12:17:45 |
Szevasztok! Szia Krisztácska!

Örömmel olvastam a beszámolód, mert mi is azzal az utazási irodával utazunk, csak Olympic Beachre. Várom a beszámolód másik felét is, mert az idei árakra nagyon kíváncsiak vagyunk. Remélem mi is olyan élményekkel térünk haza mint Ti. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif Üdv: szupernagyika
  Krisztácska | #205935 Üzenet | 2013-07-04 16:32:15 |
Sziasztok!

Sajnos az egy hét nagyon kevés. Még így is hogy már jó párszor voltam Görögországban és Parálián is.
Ami kérdések felmerülnek írjátok meg és próbálok válaszolni, ha tudok. Vasárnaptól sajna egy hónapig kb. nem nagyon tudok majd írni, így ha lehet szombatig kérdezzetek.

Kinti fakultatív kirándulások a Paralia Tours-nál akikhez mi is tartoztunk:
Szerda Vergina-Nussa 25/20 Eur feln/gyerek
Thesszaloniki 15/10 Eur
Waterland csúszdapark 25/20 Eur
Csütörtök Meteorák 26/22 Eur
Péntek Skiathos 40/35 Eur
Görögest 20/15 Eur
Vasárnap Athén 45/40 Eur
Hétfő Olymposz hegye 20/15 Eur
Szombat Kalózhajó a Nomád1 hajóval

Szerdán még van nekik egy Quad túra az Olymposzra (ahová a buszos úttal nem jutnak el. Pl. vízesések) Akik voltak tetszett nekik nagyon. 20 Eur

Lemonas travel
Thesszaloniki 12/10 Eur
Waterland 25/23 Eur
Skiathos 35/30 Eur
Meteora 25/20 Eur
Görögest 20/18 Eur
Kalózhajó 20/18 Eur
Olymposz 15/10 Eur

Discount Travel (Katerinibe vezető úton van kb. a 2 sarok a templomtól)
Magyar idegenvezetést hirdetnek.
Waterland 22 Eur
Thesszaloniki 10 Eur
Olympos 10 Eur
Meteora 18 Eur

Van sok iroda, de mire mindet végig nézegeti az ember le is telik a nyaralás. Mi maradtunk Timiéknél ahová tartoztunk. Skiathosra fizettünk be és nagyon szuper volt. Mindenkinek ajánlani tudom. Oda visszavágyik mindenki – szerintem. Az Elizabeth hajótársasággal voltunk, Kosztasz kapitánnyal. A kapitány, a lánya és a legénység szuper hangulatot csináltak. Táncoltunk, játszottunk, kaptunk metaxát. Lengyelekkel voltunk együtt a hajón. Mindenki jól érezte magát. Hogy hosszú a hajó út? Szerintem villám gyorsan oda értünk és vissza. Gyönyörű a táj, bulizás a hajón. Túl rövid inkább... Mi még a kapitány apukájával is beszélgettünk. Nagyon közvetlen bácsika. Ült a hajó végében, ouzózgatott kicsit és beszélgetett magáról, a tájról - mutatta milyen települést látunk épp a távolban. Skiathos sziget pedig gyönyörű, a Koukonaris strand pedig nem hiába lett a világ 9. legszebb strandja a National Geographic-on. Hoztam is fél l-es üvegben aranyló homokot és vizet icon_smile.gif A Kotori miniszterelnök épp a "pici" óriás fekete yachtjával ott horgonyzott. Élni tudni kell...
Thesszalonikibe mentünk még el: busszal Katerinibe, onnan tovább Thesszalonikibe és ott helyijárattal az Arisztotelész térre. Onnan séta végig a parton a Fehér toronyig – útközben a Goodisban frappe 1,8 eur vízzel és 2 kis csokidarabos csokis keksszel. A Fehér toronynál rengeteg fotó – már csak az égből és a föld alól nincs fotózva . Nagy Sándor lovasszobra még mindígy körbe van kerítve, így a távolból lehet hátulról fotózni. Innen a nevezetességeket kerestük fel és sétálgattunk.
Kateriniben a szerdai piac napon voltunk.
Olympich Beach-re is átsétáltunk egyik nap volt. Épp nagy szél és óriási hullámok voltak. Azért ott is bementünk a tengerbe pár "sztár fotó" kedvéért. Ez az egy szelesebb nap volt.

Gyros-t Parálián 2,8-ért ettem ahol tzatziki-t és dobozos pepsi-t adtak hozzá. A templomtól Olympc Beach irányában volt jobbra az egyik utcában. Szerintem nézelődni kell és amelyik hely szimpi oda kell menni. Nekem a nagyon modern – üveg, müa, rikító zöld, rózsaszín – helyek nem jöttek be látványra. Szuper suvlaki tálat ettem 5 vagy 5,5 eur- ért a Manos-nál (fradis – aki így ismeri). Az is OB felé van, de még az Omilos disco előtt (2 pálcika fantasztikus husi, sült krumpli, pita négybe vágva, paradicsom, tzatziki, sajtsaláta, és citrom gerezd természetesen). Utolsó nap ott ebédeltünk, (tele volt minden asztal) a főnök egyszer csak jött egy tálcával és mindenkinek egy kupica ouzót osztott „Jamasz” 

Prospektusokból pár ár:

Dobozos margarin 40 dkg 1,99-2,99 Eur
Virsli 30 dkg 1,29 Eur
Tej 1l 1,27 eur
Tojás 10 db 1,79 Eur
HBn üdítő 1,5 l 0,89 Eur
Fanta 1,5 l 0,99-1,40 eur
Amita rostos üdítő 1 l 1,80 Eur
Száraz tészta 0,5 kg 1,29 eur
Felvágott 20 dkg 1,19 eur
Mythos sör 6x0,33 3,80 körül volt, az Alfa kicsit olcsóbb.

Ásványvizet teljesen fölösleges venni, mert az Olymposról jön a víz!!! (nem Egyiptom, Tunézia)
Burgonya 1 kg 1-1,3 Eur
Kenyér 0,70-0,80 Eur
Szpanako-tiro pita (nekem ez a spenótos,sajtos jött be) 1,40-1,80 eur
Vaníliás pita vagy tekercs(nem jut eszembe a neve) 1,80 eur. Fahéjjal is meg szórják néhol.
  Krisztácska | #205938 Üzenet | 2013-07-04 16:57:55 |
Sziasztok!

Ami még hirtelen eszembe jutott:
A nap nagyon éget!!! Valóban be kell tartani a 11-15 óra között nem strandolni (szerintem inkább 10-től 16-ig). Rengeteg piros pecsenye emberkét láttunk. 10-től ha "csak" sétálgattok, bazároztok már az árnyékot fogjátok keresni. Mi is ezt tettük. Erős naptej és csak normális időben napozás.
Volt aki azért jött a Skiathosi útra hosszú szabadidőruhában mert jól meg volt égve. Hazaútnál pedig egy leányzó kapott napszúrást mert kint maradtak a parton kb. du. 1-ig. Ennyit nem ér a barnaság - szerintem.

Ha valaki Kateriniből menne busszal Thesszalonikiba:
Kateriniból a buszok minden óra egész és óra 30-kor indulnak (kivéve: 19:15 és 21:45)
buszjegy ára: 6,30 eur , kb. 45 perc a menetidő
Thesszalonikiben mi a 12-es busszal mentünk az Aristotelész térre és onnan lehet sétálni.
A 9:00-kor induló buszhoz mi 9:35-re értünk ki és a jegyadó kiabált ki hogy várjanak meg minket, úgy nyitotta ki az ajtót nekünk icon_smile.gif Még mindíg segítőkészek icon_smile.gif

Thesszalonikiból Katerinibe:

Minden óra 15 és 45-kor indulnak a buszok, kivéve 21:30. Utolsó busz 22,45-kor indul.

Ezzel főszezonban épp el lehet csípni az éjféli utolsó buszt Kateriniből Parália felé. Este 11-után csak 6. hó 15-től járnak buszok éjfélig Parália irányában. Érdemes megnézni változik-e mert pórul lehet járni rendesen.
Ez a "nyári menetrend" is egy A/4-es lapon ven kiragasztva a jegyadó automatára! Gondolom főszezonra érvényes. Utána 23-kor megy az utolsó busz.

Épp megtaláltam a vaníliás pita, tekercs nevét: Bugatsa - 1,40 Eur volt az egyik helyen

Hűtőmágnesek: 1-1,5 Eur
Szemmelverés elleni kék szemek, nagyságtól függően: 1 eur-tól (hűtőmágnes formában is)
Skiathoson gyönyörű kézzel készített hűtőmágnesek (de azok valóban csodásak) 3 eur. Saját részre emlék és akit nagyon szeretünk ajándék.

Maxi ruhákat lehet venni sok helyen (nagyon szépek, divatosak) és szuper felsőket 15 eur-tól
bikinik 10 eur (Egy helyen talán 5 eur-ért is láttunk)

Várom a kérdéseket és próbálok segíteni icon_smile.gif

(autó, motor, quad bérlésben nem tudok segíteni mert érintett a dolog)

Krisztácska
  Agib | #205943 Üzenet | 2013-07-04 19:11:49 | Válasz a #205935. hsz-ra Előzmény #205935
Szia Krisztacska!

Koszonjuk szepen a beszamolodat, nagyon hasznos!
Skiathos az Elizabeth hajoval es Kosztas kapitannyal valoban egy eletre szolo elmeny!En 2000-ben voltam veluk ezen a kirandulason, de a mai napig emlegetem.Tavaly sajnos nem veluk voltam, es nem is volt olyan jo. icon_sad.gif
A Paralia Tours hol talalhato Paralian belul?Ha ok veluk mennek, akkor lehet megiscsak Skiathos marad nalam is a hajos kirandulas. icon_smile.gif
Koszonom!

Agi
  Szupernagyika | #205944 Üzenet | 2013-07-04 19:26:24 | Válasz a #205938. hsz-ra Előzmény #205938
Krisztácska!

Köszönöm a kimerítő választ. Nagyon jó dolgokat tudtunk meg. További szép nyarat a családnak. Üdv: Szupernagyika icon_smile.gif
  Krisztácska | #205947 Üzenet | 2013-07-04 20:12:43 | Válasz a #205943. hsz-ra Előzmény #205943
Szia Ági!

Paralia Tours: próbálom elmagyarázni
Templommal szemben állva balra a sétálóutcán kell menni (Cocus disco felé) és bal oldalon a Mythikas szupermarkett mellett van bent a kis utcában balra. (Az Ibusz-os utasok kinti irodája egyébként. Ha a Blue Lion bárnál vagy akkor már túl haladtál talán 2 sarokkal icon_smile.gif
A Blue Lion melletti utcában van a Villa Sunny apartman amiben voltam.
Éva ott van az irodában vagy egy másik magyar hölgy. Kérdezd azért meg, hogy tuti hogy a Kosztasszal mennek-e. Bár, gondolom mindíg velük szervezik az utat.
Timit - aki a Holiday Lines iroda kitelepített idegenvezetője (nála szintén azokat a fakultatív utakat lehet befizetni) a volt Erato travel épületében lehet megtalálni - a sétáló utca nyüzsis részén - az emeleten. Ha ismered a járást, őt is keresheted.
Ez a fakultatív út a szívem csücske. A Meteora kirándulásról is csak jót hallottam. Régen voltam már, de most egy fért bele az időbe, pénztárcába.

Akit a Waterland érdekel: nagyon dícsérték. Külön kihangsúlyozva, hogy nagyon odafigyelnek a gyerekekre. Ha csak 1 cm hiányzik valamelyik csúszdához a magasságból, már akkor sem mehet. Ha a medencében mélyebb rész felé pancsol a kisebb gyerkőc, már szólnak is rá és kiintik.
Nekem a tenger mellett nem hiányzik a medence, csúszda de gyerkőcöknek főként nagy élmény lehet.

Krisztácska
  Horve | #205970 Üzenet | 2013-07-05 08:09:03 | Válasz a #205938. hsz-ra Előzmény #205938
Sziasztok!
Paráliáról hanyas autóbusszal lehet eljutni Katerinibe? Honnan indul? Volt már valaki a Anesis apartmanban?
Köszi!
  Kobra | #205972 Üzenet | 2013-07-05 08:50:33 |
Nem szám szerint mennek a buszok. Ki van írva görögül paralia. Arra kell felszálni. Amugy az összes busz Paraliabol KAterinibe vagy Olimpic beachre megy és onnan Katerinibe.
  Rep | #205989 Üzenet | 2013-07-05 19:24:08 |
Szia Horve!
Paraliából Katerinibe és Kateriniből Paraliára az 1-es számú busz megy a 2-es Olympiaki Akti/O.Beach/-re megy,de az is átmegy Paralián.Már jó párszor megtettem ezt az utat,főszezonban 15 percenként megy az 1-es,kora estig A templomtól egy utcával párhuzamos taxis utcánál fordul balra,ott a kiosk, és a gyógyszertár ott egy megálló,a következő ugyanazon az utcán egyenesen kb .50 m-re a szobornál..REP
  Krisztácska | #205993 Üzenet | 2013-07-05 20:00:41 |
Sziasztok!

A fényképek nézegetése közben találtam még pár infót:

Legfontosabb: Kateriniből 23 óra után éjfélig járó busz valószínűleg csak szombatra vonatkozik a papíralapján. Egyéb napokon 23:00 az utolsó járat. Mindenképpen nézzétek meg a visszafelé irányú buszmegállóban a kiírást.

Kateriniben a szerdai piacon árak:
közepes halak 5-8 eur
apró halak "gavros" 3 eur
polip 6 eur

oliva bogyó 1,80-2,20 eur de van 4-ért és fentebb is árban

Paralián a kikötőnél levő taverában (sajna a nevét nem tudom, elég zárt, körben üvegezett) étlap árak:
menü, ami a köretet is tartalmazza - elvileg:
apró halak 5 eur
tintahalkarikák 5,5 eur
muszaka 5 eur
nagyobb egészben sült halacska 7 eur

Ha a busz jegy kiadó automata nem működik Paralián, akkor a mellette lévő trafikban lehet venni jegyet. Van fém és papír pénzzel működő automata is a templomhoz közeli megállóban.

Krisztácska
  Kkmargit | #205995 Üzenet | 2013-07-05 20:13:48 |
A buszjegy mennyi Katerinibe ill. az Olymic Beachre? Köszönöm a választ
  Jane87 | #206014 Üzenet | 2013-07-06 11:24:31 | Paráliai :)
2013 Június 24 – Július 3 között voltunk Parálián.
Gondoltam megosztom veletek a friss személyes tapasztalataimat icon_wink.gif

Grandtours-szal mentünk, az út odafele és visszafele is simán ment. Odafele Debrecenből 18,5 óra, míg visszafele 16,5 óra volt. Nekünk szerencsénk volt, de több korábbi illetve a minket váltó turnus is megszívta a Makedón határon (voltakak akiket 6 órán keresztül várattak).

A tenger kellemes, voltak napok, amikor full tiszta volt, de akadt amikor a hullámok miatt nem sok mindent láttál lefelé, ugyebár a tenger nem egy állóvízű medence icon_biggrin.gif ellenben király volt a hullámokon lubickolni. Egyetlen tengeri szörny, amivel találkoztunk az a tengeri fű volt, ami meg meg csiklandozta a lábunkat.

Fakultatív programként a Meteorákon voltunk és az Alikes-i iszapozáson vettünk részt. Mindkettő hatalmas élmény volt. Meteórákhoz az Olimpios traveller voltunk, Karolina a magyar idegenvezető nagyon kedves és jófej volt végig. Az Alikes-i kirándulásunkra is ő segített eljutni. Náluk a Meteorák csak 20 euró volt, míg a Grandnál Vikiékkel 26 lett volna. Így hogy az Olimpiosszal mentünk, szinte Alikes is kijött az árából (Olimpiosnál Meteorák 20 € + Alikes 7€ << >> Grand Meteorák önmagában 26 €.

Ha Fakultatívra mentek szerintem jól gondoljátok meg a dolgot icon_wink.gif Mi teljesen elégedettek voltunk Karolinával, ellenben a másik csoportról hallottunk kevéssé dicsőítő szavakat is (Athén és Skiatos kapcsán).
Kalózhajós kirándulásként az Arian-t ajánlom mindenkinek (18 €).
2 éve voltunk velük és azóta is a legkedves emlékként emlegetjük. Viszont ezúttal sajnos lecsúsztunk róla, mivel több egymás követő napon sem engedték ki a hajókat a kikötőből a szél miatt. icon_sad.gif

Olimpios travel árai;
Meteorák 20 €
Skiathos 28 €
Thessaloniki 10 €
Olympos 15 €
Athens 38 €
Waterland 23 €
Athos 30 €
Corfu 45 €
Edessa 20 €
Alikes 7 €
Görög est 18 €

Élelmiszerek odakint;
Gyros 1,8 -2,2 €
(Legtöbb helyen 2 €, - a legfinomabb a Pavlou Mela utcán Art of the Taste-ben volt, A caravel utcáján, kék fehér kockás terítő – a ruhás bolt mellett – vele szemben egy másik gyrosossal- Itt egy albán borostás fickó hívogatja be az embereket, magyarul annyit tud, hogy nem baj, nem tudom)
Őszibarack, nektarin 0,9 - 1,5 €/kg (a nektarin über finom)
Görögdinnye 0,4 €/kg
Paradicsom, paprika 1 - 1,5 €/kg
Uborka 0,4 €/db
Kenyér 0,5 – 1€
Frappé 1 - 1,5 €
Sör, Üdítő 1,5 – 2 €
Koktél 3,5 – 7 €
Kalamári 5 – 5,5 €
Muszaka 4,5 – 5,5 €
Tzatziki 1,5 – 2 €
Kis Haltál 7 – 10 €
Suvlaki 2 – 2,5 €
Rostoslevek 0,9/€ /liter
(Eviva – Lidl-ből – nagyon finom főleg a kék - vegyes gyümölcs az a kedvencem  )

Vásárolni a Lidl-ben és a Best Markt-ban érdemes icon_wink.gif Bár sok kisebb "szupermarket" is akad icon_smile.gif

Ami, az apartmanokat illeti, mi a Caravelben voltunk, ahogy 2 éve is. Panos akkora arc, hogy nem is szívesen mennénk máshova. Ráadásul, egész szépen fel lett újítva az apartman (fürdőszoba, + festés). Igaz a napozóterasz még nincs kész. A sör (Mythos) és a bor (saját díjnyeretes félédes) nagyon jó nála. A hal és kagyló estről nem is beszélve, mindenkinek ki kell próbálnia. A Sky nevű modernebb apartmanról, nem sok jót hallottunk, állítólag a tulaj nem valami szívélyes, nem tud magyarul, az összes kontakt annyi volt vele az ott lakóknak, hogy átvették és leadták a kulcsokat, ha kérdeztek valamit nem bírt rendes választ adni. Hiába, nem minden a külcsíny.

Ennyi lett volna a „kis” monológom. Mindenkinek szép nyarat icon_wink.gif
  Jane87 | #206015 Üzenet | 2013-07-06 11:25:37 | Buszjegy
Buszjegy Katerinibe 1,5 €
Olympic Beach-re; 1,1 €
  Unic | #206024 Üzenet | 2013-07-06 13:09:39 |
Szia Jane87 írtam privátot.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 729 730 731 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu