Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 73 74 75 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Breki1 | #60423 Üzenet | 2008-05-14 13:08:14 |
Ezis érdekes lehet

"A görögországi nyaralásom egyik oka az volt,hogy rokonaim élnek ott,de a fõ cél a csodálatos nevezetességek meglátogatása volt.

A Vila Vassalos fõleg alvásra ,higiéniai szükségletekre és valami ennivaló elkészítésére szolgált.Az egyszerûen berendezett szobáról azonban nem hiányzott a SAT TV,hûtõszekrény és az alapvetõ konyhafelszerelés sem.

Egyénileg étkeztünk,de helyben, az Esperia szállodában vásárolhat ebédjegyet.Mi ezt nem vettük igénybe,mivel a környéken sok kis üzlet és szupermarket is van,inkább a saját ízlésünknek megfelelõ könnyû ételeket részesítettük elõnyben.Melegen ajánlom a tavernák meglátágatását,mert kitûnõ,hagyományos konyhájuk van.

A Vila Vassalos fõleg alvásra szolgál,elbújhat a nap elõl ill. felfrissülhet a zuhany alatt.Az Espera szállodában vásárolhat fakultatív kirándulásokat.Nagyon ajánlom,mivel Tolo a történelmi nevezetsségekhez közel fekszik. "
  Breki1 | #60425 Üzenet | 2008-05-14 13:14:10 |
Az indexrõl

"Tegnap érkeztünk haza Toloból és a Vassalos apartmanban laktunk, még frissek az élmények.

Ez a többihez képest egy viszonylag kisebb apartmanház, tulajdonképpen egy családi ház udvarának végén épült. Nem kérdeztem utána, de a házban valószínûleg maga az apartman tulajdonosa lakik. Mindenesetre, ha így van jól csinálta az ürge, épített egy apartmant az udvar végén, õ egész nap a teraszon „malmozik” (ez majdnem szó szerint így van) és várja, hogy csörögjenek az eurók a számlájára. A környezet (udvar) kifejezetten tiszta és kultúrált, a kilátást a tengerre - annak ellenére, hogy viszonylag magasan van - sajnos takarja egy elõtte levõ, azt hiszem félbehagyott, de elég magas épület.

Mi négyen voltunk egy két szobás lakrészben (I. emelet/2, ha esetleg oda kerülsz). Hálószoba két ággyal és nappali két ággyal, itt az egyik tulajdonképpen pótágy jellegû volt, asztal pár szék, egy ruhás szekrény. A kettõ között volt egy konyhasaroknak nevezett valami, hûtõvel, konyhaszekrénnyel és valami fözõlapszerûséggel. Ha valaki nagy konyhát akar vinni (sokszor sokat akar fõzni), akkor nem igazán megfelelõ, de mi nem használtuk egyszer sem.

Mindkét szobából van kijárás az erkélyre, ami nem nagy, de arra elég volt, hogy ott szoktunk reggelizni.

A fürdõszoba, mint minden apartmanban a lehetõ legkisebbre van méretezve, vagy inkább még egy kicsivel kisebbre is, ami azt jelenti, hogy a mosdó és WC egymással szemben vannak és a tusolóba úgy jutsz be, ha gyakorlatilag átlépsz a WC-n. Ez eleinte kissé zavaró volt, de meg lehet szokni (muszáj J.) A víz elég nehezen érkezik, ami annyit jelent, hogy – gondolom energiatakarékossági okokból, ne dõzsöljön az ostoba turista – mesterségesen alacsonyra van állítva a víznyomás, és elég nehezen távozik, ami viszont azt jelenti, hogy nehezen folyik el – ez gondolom csatornázási probléma. Ezért aztán mi rendszeresítettünk egy fürdõpapucsot, amit egy hétig ki sem vittünk a fürdõbõl és ha valamelyikünk akár csak WC-re vagy fogat mosni ment ezt vette fel, ugyanis a kõ gyakorlatilag mindig nedves volt.

Amit eddig írtam az gyakorlatilag tartalmazza az összes negatívumot az apartmannal kapcsolatban és azért írtam le ilyen részletesen, mert azt írtad, hogy elõször mész külföldre nyaralni, ne érjen nagy meglepetés. Mi már voltunk több hasonló árfekvésû apartmanban, azok is hasonlóak voltak.

Amit viszont korábban, máshol nem tapasztaltunk: szinte minden nap takarítottak (nap közben, amikor nem voltunk ott), ha mosatlan tányért, vagy poharat hagytunk ott, akkor azt elmosogatták, az ágyat megigazították és az ágynemût (sõt néha a széthagyott ruhát is) összehajtották, valamint ürítették a szemetest (a fürdõben is, ami nem mellékes, ugyanis Görögországban a használt WC papírt nem a kagylóba kell dobni, hanem a mellette levõ kis kosárkába !!) és hét közben egyszer ágynemût és törölközõt is cseréltek. A lépcsõházat is minden nap takarították, az egész helyre jellemzõ volt a rend és tisztaság.

Ha ezt összeveted kanna68 Ammosról írt bejegyzésével (157) szembetûnõ a különbség.

Még valami, de ezt szerintem az Apollonnál is mondták, napi 5 €-ért lehet a légkondit igénybe venni, de mi nem használtuk.

Nem közvetlenül az apartmannal kapcsolatos és minket is meglepett, szúnyogok voltak. Nagyon kicsik, csöndesek (alig zümmögnek), de ravaszak, gyorsak és agresszívek és baromira viszket a csípésük. Nem sok és csak éjjel, de nagyon kellemetlen. Minden este megpróbáltam kiírtani õket, de sosem jártam 100%-os sikerrel. Valami szúnyogrisztót vagy írtót vigyetek!

Meg a kabócák. Hát azok baromi hangversenyt tudnak rendezni. Ha egy elkezdi, akkor rövid idõn belül a környék összes kabócája beindul.

Hát ennyit elsõre, ha van még kérdésed ne habozz …"
  Kitty | #60475 Üzenet | 2008-05-14 19:50:53 | Válasz a #60402. hsz-ra Előzmény #60402
Szia! Ha az apartmanotok a Demossal szemben lesz, az jó hely. Mi kétszer is a Demosban voltunk. Közel van a parthoz is, meg a központhoz is, viszont a templom is, így amikor harangoznak, ne ijedjetek meg! icon_biggrin.gif
  Kitty | #60476 Üzenet | 2008-05-14 19:59:11 | Válasz a #60340. hsz-ra Előzmény #60340
Nem hinném, hogy felárat kéne fizetni a tengerre nézõ szobáért, hiszen õk ajánlották fel ezt a cserét.
Mi nem annyira szeretnénk az erkélyrõl az utcai forgatagot nézni, akkor inkább lemegyünk korzózni! icon_lol.gif
  H.apci | #60478 Üzenet | 2008-05-14 20:07:57 | Válasz a #60476. hsz-ra Előzmény #60476
Ne bízd el magad; jó, ha egyátalán van tengerre nézõ szobája az irodának lekötve! icon_confused.gif Itt nincs nyüzsgés az utcán, ez egy csendes kis mellékutca. icon_exclaim.gif
  Timba | #60505 Üzenet | 2008-05-14 23:15:53 | Válasz a #60478. hsz-ra Előzmény #60478
Sziasztok!

Most annyi jót, szépet irtatok Tolorol, hogy ujra meg kellene néznem,talán szeptemberben icon_rolleyes.gif icon_lol.gif .Mi 14-éve voltunk ott, akkor is nagyon tetszett,most majd meglátnánk hogy mennyit változott!? icon_eek.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif

Timba
  H.apci | #60507 Üzenet | 2008-05-14 23:19:37 | Re:
timba írta:
Sziasztok!

Most annyi jót, szépet irtatok Tolorol, hogy ujra meg kellene néznem,talán szeptemberben icon_rolleyes.gif icon_lol.gif .Mi 14-éve voltunk ott, akkor is nagyon tetszett,most majd meglátnánk hogy mennyit változott!? icon_eek.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif

Timba

Én ott leszek! icon_wink.gif icon_razz.gif
  Timba | #60512 Üzenet | 2008-05-14 23:43:52 | Re:
h.apci írta:
timba írta:
Sziasztok!

Timba

Én ott leszek! icon_wink.gif icon_razz.gif

Na hallod! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_rolleyes.gif lehet hogy én is icon_lol.gif icon_lol.gif
  Vojandi | #60600 Üzenet | 2008-05-15 16:52:45 |
Sikerült egy barátnõméket is bebolondítani Tolóra. Erre külön büszke vagyok, mert én küldtem õket x évvel ezelõtt Korfura, azután már maguktól mentek nászútra Rodoszra, majd megint engem kérdeztek, hova? Akkor Thassosra küldtem õket és teljesen odáig voltak. Jó, hogy meg tudtam szédíteni másokat is. Most júniusban mennek Tolóba, de akit eddig oda irányítottam nyaralni, még sosem jött haza csalódottan! icon_smile.gif Jó érzés!!! Énis mennék!!! icon_sad.gif
  H.apci | #60604 Üzenet | 2008-05-15 17:26:32 |
vojandi írta:
...Énis mennék!!! icon_sad.gif

Nosza! icon_wink.gif icon_lol.gif
  Kitty | #60615 Üzenet | 2008-05-15 19:40:35 | Válasz a #60478. hsz-ra Előzmény #60478
Jövõ héten fog kiderülni, milyen szobát kapunk. Igazság szerint már nem is érdekel annyira, csak már utazzunk!! icon_biggrin.gif
  Juhi | #60616 Üzenet | 2008-05-15 19:44:33 | Válasz a #60507. hsz-ra Előzmény #60507
Szia h.apci!
Te is jössz szeptember végén Tolóba?
Mert én ott leszek.
  Juhi | #60617 Üzenet | 2008-05-15 19:47:35 | Válasz a #60600. hsz-ra Előzmény #60600
Szia Andi!
Bevallom, hogy elõször te írtál Toloról, és én akkor éreztem úgy, hogy egyszer elmegyek oda. Az idén a körút keretében sikerül is. icon_lol.gif
  H.apci | #60621 Üzenet | 2008-05-15 19:54:56 | Re:
juhi írta:
Szia h.apci!
Te is jössz szeptember végén Tolóba?
Mert én ott leszek.

Majdnem! icon_cry.gif Szeptember 7-tõl leszek ott egy hétig, de szívesen megvárnálak, csak hát ki fizeti a révészt? icon_wink.gif icon_lol.gif
  Juhi | #60623 Üzenet | 2008-05-15 19:59:19 | Válasz a #60621. hsz-ra Előzmény #60621
H.apci!
Ha nyerek a lottón, ki megyek már 7-én, és közösen megvárjuk az én nyaralásom végét.

Akkor én fizetek. icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 73 74 75 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu