Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 73 74 75 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Christine | #31847 Üzenet | 2007-06-18 17:06:12 | Válasz a #31832. hsz-ra
Szia! A nemzetközi diák tuti, hogy kell oda. Mi most csináltattuk meg. Úgy sokkal olcsóbb lesz (csomó múzeumba kedvezményes a belépés vele, meg néhány étterembe is, de ez utóbbiaknál olyan árak vannak, hogy nekünk még kedvezménnyel is sok...).
  BRobert | #31849 Üzenet | 2007-06-18 17:11:32 |
Szia Estella,

Amit a 12 Euros jeggyel lehet megnézni, azok elég közel vannak egymáshoz. Az Akropoliszról kiindulva kényelmes sétával maximum 20 perc a legtávolabbi. Szerintem elég könnyen meg lehet találni mindent, de azért egy belváros térkép nem árthat.
A metróban minden ki van írva angolul is, sõt angolul be is mondják, hogy melyik megálló következik.
Mivel én már nem vehetek egy ideje diákjegyet, így nem vagyok biztos benne, de ha nem tévedek, akkor 6, vagy 8 euro a diákjegy.
  Christine | #31850 Üzenet | 2007-06-18 17:21:46 | Válasz a #31825. hsz-ra Előzmény #31825
Szia!

Hû... hogy mennnnnyire aranyos vagy! icon_smile.gif
Hihetetlen, hogy valaki ilyen jó fej legyen! A legtöbben nem is foglalkoznak a többiekkel, de így, hogy ilyen gyorsan írtál, még akik utánad indulnak 1-2 nappal, azok is friss infót kapnak.
Szuper!

Gondoltam ám rátok sokat! Hogy "hû... most már elhagyhatták Magyarországot".. meg hogy "hû... most lehetnek a nyaralásuk közepén..." és hogy "szegények... kb. a napokban jöhetnek haza".icon_smile.gif A sok csuklásért utólag elnézést kérek!icon_biggrin.gif

1, Szóval sok a szúnyog... Remek! Olvastam az árlistádon, hogy kiírtad a szúnyogriasztókat is. Ezek szerint Ti vettetek ott? Mennyire voltak hatásosak? Mert én szeretnék esténként kiülni az erkélyre, és arra gondoltam, hogy viszek szúnyogriasztó-spirált. Azonban valaki azt írta (már nem tudom, hol olvastam), hogy az ott kapható szúnyogriasztók jobbak - ha nem is sokkal -, mint az itthon kaphatóak.
Nektek mi volt a tapasztalatotok? Inkább ott vegyük meg kint? Hatásosak?

Arra gondoltam, viszek 3 félét. Elektromosat - a szobába, hogy ne a zümmögéssel a fülünkben forgolódjunk álmosan az ágyban.
Egy spirált - az erkélyes ücsörgésekre.
És egy fújósat (magunkra), ha este sétálgatunk a parton.

2, Athénnal kapcsolatban. Filozofálunk a kedvesemmel, hogy szervezett út, vagy saját szervezés legyen. Az indulási idõpontoknak már sikerült utánajárnunk, de nagyon köszönöm, hogy leírtad! Úgy vettem észre, hogy ugyanúgy indul a vonat, oda és vissza is, ahogy a fakultatívban.
Az árak leírásával nagyon sokat segítettél, mert azt a honlapukon nem tudtuk értelmezni. Köszönjük szépen!
Már csak azt nem tudjuk, hogy a fakultatív program keretében mennyi idõ marad a szabad mászkálásra Athénban.

Spontán módon szervezett út Athénba:
-nem tudunk aludni a vonaton, a fakultatívnál viszont lehetne a buszon
- nem tudjuk, hová kell menni pontosan (szerintem minden csak görögül van kiírva)

Viszont a fakultatív drága, sokat kell várni, és kötött.

Szerintetek? Merjünk belevágni? Én úgy vagyok vele, hogy vágjunk bele, egyszer élünk, lesz, ami lesz, de ha valami nagy látványosságot kihagyunk miattam, vagy nem jutunk be, engem megfojt a párom.

Még egyszer KÖSZÖNÖM a gyors infód!

Ja! És még valami.tényleg kell a buszra estére pléd? Annyira hideg lesz?
  Katus | #31888 Üzenet | 2007-06-18 19:50:50 |
Kedves BRobert!
Köszönjük a részletes beszámolót,az árakat is. icon_razz.gif
Üdv
Katus
  BRobert | #31939 Üzenet | 2007-06-18 22:38:37 |
Szia christine!

Köszönöm ez jól esett icon_smile.gif
1. Szóval mi csak elektromos szúnyogriasztóval és fenistil géllel készültünk, mindkettõre szükség volt. Az elektromos nekünk elég volt a szobában a nyugodt alváshoz. Igaz, lefekvés elõtt tartottam egy rövid vadászatot biztos, ami biztos icon_smile.gif Kint nem vettünk lapkát, de gondoltam ez az infó is jól jöhet a késõbb utazóknak.
Mindhárom általad felsorolt megoldást támogatom.
2. A fakultatív programnál hamarabb indul vissza a busz, legalábbis nálunk 2-kor meg forduás volt vissza és 1 órával késõbb is értünk oda. Tehát volt majdnem 4 órával több idõnk, így egyénileg.
Csak a saját tapasztalatomból tudok kiindulni, de nekünk összesen 2 szabad óránk volt Athénban a fakultatív szervezéskor.
Letöltöttünk a netrõl egy Athén belváros térképet, az szívesen átküldöm Neked emailben. Azon rajta van minden látványosság angolul. Valamint lefotóztam Athén metrovonalának térképét is, azt is átküldhetem icon_smile.gif
én a buszn sem tudtam aludni, így nekem mindegy volt, hogy busz vagy vonat. De a vonaton legalább lehet kicsit járkálni menet közben.
A buszon valóban hûvösebb van este, így a pléd, vagy valami hosszú nadrág és kardigán nem árt.
  BRobert | #31940 Üzenet | 2007-06-18 22:39:52 |
Katus,

Nagyon szívesen, ha valami még érdekel szívesen válaszolok icon_smile.gif
  Christine | #31969 Üzenet | 2007-06-19 08:10:28 | Válasz a #31939. hsz-ra Előzmény #31939
Szia!

Köszönöm szépen! icon_smile.gif Akkor szerintem még a késõbbiekben faggatni foglak Athén miatt. Most hagylak pihenni. icon_smile.gif
Fényképeket majd fogsz feltenni ide a honlapra? Szerintem nagyon örülne neki mindenki...

Köszönjük még egyszer!
  Jox | #31971 Üzenet | 2007-06-19 08:17:34 |
Van kölön Athén téma: https://www.hellasz.hu/forum/viewforum.php?f=8
Az Athénnal kapcsolatos hozzászólásokat oda írjátok!
Kivéve az egy-két soros megjegyzéseket.
  Sancho.dl | #32053 Üzenet | 2007-06-19 17:48:27 |
BRobert!

Köszönöjük szépen a tájékoztatást! Nagyon hasznos lesz, elõre tudjuk mit vegyünk icon_smile.gif
A szúnyogok és a többi állatka remélem majd megoldódik mire megyünk. A fakultatív utakat mi sem fogjuk kihagyni...
Még 38 nap, de azért lassan majd csak eltelik... icon_biggrin.gif
  Christine | #32060 Üzenet | 2007-06-19 18:49:56 | Válasz a #31971. hsz-ra Előzmény #31971
Kedves Jox!

Én az Athén fórumba már írtam, de senki nem tudott válaszolni, mivel õk nem Nei Poriból indultak. De amúgy is privit akartam írni. Nem terhellek benneteket.
Bár nem értem mi benne a logika, hogy szegény Robi vagy 15x írja le a Nei Porisoknak, hogy hogyan lehet eljutni egyénileg Athénba...

Mindegy... Ha zavar, akkor nem itt kérdezek.. majd a színfalak mögött.icon_smile.gif
  BRobert | #32065 Üzenet | 2007-06-19 20:46:27 |
sancho,

Az a 38 nap nagyon gyorsan eltellik icon_smile.gif
De nekem valószínüleg még 365 napot kell várnom, mire újra láthatom a görög partokat icon_sad.gif
  Katus | #32066 Üzenet | 2007-06-19 21:21:42 |
Kedves Rebeka és Zeusz!!!
Már csak 3 nap és indultok..... icon_razz.gif
Vigyázzatok az úton,nagyon szép csodával-teli nyaralást kívánunk nektek.Hamarosan találkozunk.Addigra gazdagodjatok sok-sok szép élménnyel.Hagyjatok nekünk is valamit icon_wink.gif
Olvastátok Robi írását.Sok hasznos infót írt.
Szóval sziasztok,hamarosan Nei Porin találkozunk icon_twisted.gif
Katus
  Rebeka | #32076 Üzenet | 2007-06-19 21:53:24 |
Katus!
Tényleg 3 nap van, de milyen 3 nap! Holnap a nagylányom szóbelizik, nem tudom melyikünk izgul jobban. Szerintem többet kellett volna ma tanulnia, szerinte mindent tud. Na majd holnap kiderül. icon_confused.gif
De elkezdtem ideglevezetés képpen pakolászni és biza komolyan elkezdtem aggódni a csomagtartó mérete okán, bár nem kicsi, eddig elég volt. Különben is kánikulát igértek, egy-két fürdõruci is elég. icon_wink.gif
Ma minden esetre megvettük a Beának a túrórudikat, papát és barátunkat kioktattuk a riasztó használatára, így semmi akadálya az indulásnak.
Igen, figyelemmel kísérjük a Robi írásait és nagyon-nagyon hálásak vagyunk neki minden szóért! El is gondolkodtam rajta, hogy veszek még egy csomag szunyiírtó lapkát, hogy biztosan elég legyen, és oda raktam pár szukut is a naptejek mellé.
  Katus | #32080 Üzenet | 2007-06-19 22:48:15 |
Rebeka!
A nagylányodnak egy ,,kalappal" a holnaphoz icon_rolleyes.gif
Nem lesz semmi baj!!! Biztosan minden símán megy majd. icon_cool.gif
Rudira fel icon_razz.gif Hamarosan a Görög filling feledteti majd az utolsó napok izgalmait,bosszúságait is. icon_wink.gif
A rudit mi sem felejtjük el/remélem/icon_smile.gif)) icon_wink.gif
Sziasztok
icon_arrow.gif icon_arrow.gif
Katus
  Sancho.dl | #32092 Üzenet | 2007-06-20 06:31:17 | Válasz a #32080. hsz-ra Előzmény #32080
BRobert!

Ebben igazad van, de sok sok élménnyel lettél gazdagabb, amibõl élhetsz jövõ nyárig icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 73 74 75 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu