Sziasztok Ifjak!
Mi nyugdíjasok már a hazaúton ELMÉLETBEN elkezdtünk gyűjteni a 2013. évi Nei Pori útra. Újra Mamma Dora és amennyi időre csak össze tudunk gyűjteni pénzt. A kaja addig: párolt zöldség - rengeteg, főzelékek - rengeteg (joghurttal habarva), rántott zöldségekkel, vagy csak hírtelen sült zöldségekkel. (Mellesleg finomak is és koleszterin szegények - némelyik -). Gyűjtünk bicaj bérlésére, hogy amig lehet azzal kiránduljunk (idén ősszel nagyon kiment a térdem, amire felértem a várhoz). No majd meglátjuk mire és mennyi időre telik, de hogy megyünk az biztos. Ennyiből a Balatonra jutottunk el egyszer egy hosszú hétvégére. Ráadásul nem is éreztük jól magunkat.
TEHÁT IRÁNY GÖRÖGORSZÁG!!!
Szia
Balaton? valamikor 94-95 ben láttam utoljára,junius végén elmentünk kempingezni legalább 2 hétre,a harmadik napon szétfagyva hazajöttünk,többet nem is mentünk arra,figyelve a kemping árakat az egész országban akár a tisza-tonál,velencénél is,inkább választjuk nei porit,tuti hogy ott még van nyár,talán a mi életünkben még kitart ez a globális felmelegedés
De jó nektek tudjátok, hova akartok menni?! Nekem meg fogalmam sincs. Egyik nap Tolo sok látnivaló de nagyon messze. Másik nap Paralia. Nyüzsgősebb esti éjszakai élet, Közel Katerini a Lidl ami biztosítja az olcsobb két hetet, Sarti Asprovalta, de másik utazási irodánál felmerült Korfu / itt már voltam és körbe az egész szigeten. És nem utolsó sorba Nei Pori. Hát igen Az idén én is a Dorába voltam. De ha jövőre mennék akkor a 12 napos lenne a nyerő.És ha június elején lenne hely náluk szeptember eleje augusztus végén akkor két turnusra is. Pinga tényleg téged kérdezlek. Anettéktól voltál az idén ha jól emlékszek szeptember elején Platamonas beachen miután vissza jöttetek. Volt akkor a 12 napos turnusokba is helyük vagy titeket csak ez az egy ajánlat érdekelt? Ha Nei Pori mellett döntök akkor Anettéknál fizetem be az előleget most decemberbe és arra lennék kiváncsi a másik turnust ha junius elején fiztem be szeptember eleje végére vajon kapok e helyet még akkor is?Megállt Anették bussza visszafelé a görög macedon határon a shopba?
volt egy 12/9 es turnus csak kicsit késöbb,én szerettem volna arra menni de anyjuk szabija miatt már nem lehetett,hazafelé megálltunk a vámmentesben és rendesen bevásároltunk csokibol,mindig megáll a buszuk
Bocs Kedves Unic! Miért az adott utazási irodában gondolkodsz? Mi az Apollon Travellel voltunk egy hónapot szeptember 3-tól október 3-ig és nagyon kedvező áron, két főre. Amennyiben kiváncsi vagy rá, üzizz és megírom, utazással együtt + egy hónapra két főre az utasbiztosítás + költőpénz euróban (önellátás, amely közben nem tagadtunk meg magunktól semmit. Kedvencünk a nyelvhal, polip, tintahal, scampi, fekete kagyló, apróhal - amit olajos halnak készítettem el ott helyben - amire van receptem). Sőt lekvárt is főztem kb másfél óra "kemény munkával". Ebbe a pucolás és aprítás is beleértendő főzéssel együtt.
Szívesen írok sok mindenről, ha érdekel valakit, mivel a férjem szerint grafomániás vagyok - mindig megszalad velem a klaviatura, ha engem érdeklő téma kerül szóba. Jelenlegi szerelmem Nei Pori. Ha tudjátok, akkor írjátok meg, hogy képet hogy tudok ide feltenni, mivel az idén volt egy imádkozó sáskám (az Ottócska), akit füstölt mangalica szalonnával tudtam oda édesgetni és nem is tágított többé. Mit mondjak volt ízlése. A kalapunk alatt vittük sétálni a tengerpartra, az étteremben az ujjam végéről szürcsölte le a vizet. A pincér hölgy abszolút nem rökönyödött meg, bár lehet, hogy azt gondolta; hülye náció. Hát ennyi. már megint elkalandoztam jó messzire.
A lényeg: nézz át másik utazási irodához is! Az Apollón-nak is vannak elitebb helyei, mint a kétcsillagos Dora Apartman
Neipori. Mint kiolvasható volt az idén az Appolontol voltam. Ha nem Nei Pori mellett döntök akkor mindenképpen csak az Appolonal megyek. Ha viszont Nei Pori akkor az Anették. A grand Tourst drágának a Dias Zeusról meg sok panaszt hallottam.
voltunkmár mi is az apollonnal a kallopeban,a dora ház biztosan jobb,de mi akkor kocsival mentünk 2 hétre,a sok aprtmanbol nekünk legjobban Anették fotiszháza sarki szobája tetszett a legjobban ,nagyon szép kilátásva hegyre és mivel az már szélsö utca,nincs akkora zaj,persze az ibusz dimitrája sem rossz a tengerre nézö franciaággyal,de ott este sokáig mozgás van
Na az idén augusztus 2-án éjjel olyan vihar volt Nei Poriba,hogy ritkaságnak számít még nálunk is. Délelőtt 10-ig még esett de azután már kisütött a nap és két órával később már fürödtünk.
volt már julius közepén is nagy viharunk napközben is ugy hogy futottunk be az apartmanba a villámok elöl és este is,athosék éttermében kajáltunk és az épület teraszárol be kellett menni az épületbe mert ömlött a nyakunba a viz,mondták hogy ilyen nem szokott lenni,hát mi vittünk olyan idöjárást mutatoba ami nálunk szokott lenni
Szia Unic!Én 2-szer voltam a Dias Zeusszal egyénileg.Mind 2-szer a Fotini apatrmanban szálltunk meg.
Nekem semmi gondom nem volt velük,segítőkészek voltak itthon is és kint is.A Barátom már többször
volt velük Görögben és Ő sem menne másik irodával.
Pinga végül Paralia mellett döntöttem a Personal toursal lesz menve szeptemberbe. Majd elvonatozok Nei Poriba 1 napra ha honvágyam lenne. Előbb én megyek 2 hétre majd a szüleim kapják tőlünk karácsonyra az utat. Pesten voltam és az egyik irodánákl jövőre lehetett volna csak befizetni míg a Personalnál idei áron.A Grand Toursnál megjelentek az idei árak és ebből kiindulva jól jártam és jól választottam. Milyen szokott az idő lenni szeptember közepe vége felé? (szeptember 16-25)? Azért lett döntve Paralia mellett mert a szállástol nem messze ott a Lidl, nyugíjasoknak ott az esti nyüzsgés. Olcsóbb a fakultatív és ismerem a kinti utazási irodát és az idegenvezetőt.Persze ha ő lesz jövőre is és az idén maximálisan elégedett voltam. Nem akartuk olyan helyre küldeni őket amit nem ismertünk... Az előbb nem tudtam belépni az accomba. Muszály volt ujat csinálni. Nem tudom mi történhetett vele.