A legközelebbi 50-km-re van Koszovóban,kérdés ,hogy valóban szeretnél-e erre menni,vagy jóval távolabb Bulgáriában.
Itt sajnos nem sok mindent lehet tenni,csak reménykedni,mert a többi határátkelő nem a legoptimálisabb.
Én úgy tudom, hogy a törökök Nis-nél Bulgária felé veszik az irányt. Így nincs túl sok értelme kerülni.
Én ezen a határon még soha nem várakoztam sokat és inkább a koldusokra emlékszem.
Ajajj....Koldusok most is voltak Macedóniában,a fizetőkapuknál és visszafelé a határon is. Elég nyomulósak. Kiviszi a kis csecsemőt a napra és a kipufogógázos környezetben betolja az orrod elé. Sajnálom a kis gyerkőcöket nagyon,leginkább,mert ilyen szüleik vannak. Másik nyomulós az ablakmosó,aki még hajlandó is összekoszolni a tiszta ablakod egy kis euróért. Lehet,hogy csak én vagyok ilyen,de a csendes koldusoknak akik egy kalappal leülnek,szívesebben adok pénzt,mint az agresszív,nyomulósoknak. Ezeknek nem nagyon adok semmit. Szörnyű...
Timur | #190355 | 2012-07-07 11:32:44 | Válasz a #190353. hsz-ra
Nálunk, még május végén a fizetőkapunál jött oda, a kapu mögül bújt elő, majdnem elütötte a feleségem. Elég veszélyes volt, benyúlt a kocsiba a nyitott ablakon és €-t kért. Alig tudtuk kikerülni, a szűk hely miatt. Figyelni kell nagyon!
Nem szabad hagyni az embernek magát,határozottnak kell lenni!
Nekem minden áron ablakot akartak mosni,kiugrottam az autóbol,még a vizes edényt is otthagyta,úgy rugtam utána.Ez jó vagy nem,nekem bevált...
Szerbiában visszafelé megálltunk -azt hiszem- az utolsó OMW kútnál wc használat miatt. Tankolni nem akartam, ittunk két kávét. 2,5 euróba került a két kávé, a blokkon pedig 250 dínár volt feltüntetve.
Szerbiában visszafelé megálltunk -azt hiszem- az utolsó OMW kútnál wc használat miatt. Tankolni nem akartam, ittunk két kávét. 2,5 euróba került a két kávé, a blokkon pedig 250 dínár volt feltüntetve.
Mi ezzel a gond? Így váltják, s nem is tragikus; örülni kell, hogy elfogadják, ha már valaki nem vált, vagy nincs bankkártyája.
Srácok volt az idén nyáron már valaki kocsival görögben? Az a kérdés hogy Katherini környékén vagy még elötte épült egy uj kapu, az müködik már vagy még nem? Tavaly még nem müködött és igy Leptokáriánál le lehetett surranni az also utra és meguszni egy kaput ,már akik platamonba vagy nei poriba mentek.Idén mi a helyzet?