Mi idén szeretnénk Nei Poriba menni. A kisfiam 8 éves és a tenger neki elsősorban a kagylógyűjtésről szól, viszont azt olvastam Nei Poriban homokos a tenger. Szerintetek találunk azért kagylót?
Mi idén szeretnénk Nei Poriba menni. A kisfiam 8 éves és a tenger neki elsősorban a kagylógyűjtésről szól, viszont azt olvastam Nei Poriban homokos a tenger. Szerintetek találunk azért kagylót?
Szia "lindi"
Természetesen találtok kagylót. Igaz nem túl nagyok de azért van. A tenger viszont ideális lesz a kis srácnak.
Drága "kovacsgyula53"!
Mikor vagy jelen Nea Poroi-ban? Szeretnénk találkozni (Drága Férjem-uram és én) olyan kedves "sorstársakkal", akik annyira szeretik Nei Porit mint ami a Te írásaidból is kiderül, és amit mi is érzünk a hely iránt. Tavaly egy hónapot voltunk ott, bár közel két hetet betegeskedtem; vesegörcs, napszúrás, izomgyulladás, "enyhe " hasmenés a hegyek levétől (a csodálatos gyógyvíztől, amitől semmilyen észérv nem tántorított el, hogy ne igyak MINDEN KIFOLYÓ CSŐBŐL EGY BÖGRÉVEL!, amiről azt hittem, hogy 3 dl-es, de utána mérve kiderült. hogy LITERES űrtartalommal bírt). Mindezek ellenére csodálatos egy hónapot töltöttünk el, amit idén másfél hónapra (hat hétre) emelünk. Annyira várjuk már az augusztust, hogy majd bele gebedünk. Egy szó, mint száz: csodálatosan érezzük magunkat Nei Poriban. Minden perc, amit ott tölthetünk ezerszeresen hosszabbítja meg az életünket. Mamma Dora, az apartman tulajdonosa, olyan kedves a lelkünknek, hogy ha lehetne, soha nem mennénk el Tőlük. Ha tehetnénk, egy kis öreg halászházat megvásárolva, örökre - bár idegenként - de Nei Poriban élnénk le hátralevő életünket. Ti hogyan éreztek? Van-e bennetek is ennyi "honvágy"? Kérlek, ne érts félre, de tényleg ezt érezzük, minden sejtünk oda vágyik. Nevezzük akár zsigeri vágynak, akár DNS (DNA) emlékezetnek. Az is lehet, hogy a régmultban akár szolgaként is, de oda kötött az életünk. Szeretjük Nei Porit!!!
Amit eddig még az "Uramnak" sem vallottam be, olyan szerelmetes vágyakozás él bennem Nei Pori iránt, hogy legszívesebben ott is maradnék örökre. Szeretem az embereket, szeretem az ottani életformát, még az is kedvemre való, hogy a nyaralókat "lerakatnak" tekintik. Igazuk van, bár mi sokkal befogadóbbak vagyunk, legalább is úgy érzem. Az egyik bevásárló központban találkoztam csadoros hölgyekkel, és kíváncsi lévén megkérdeztem, mi a véleményük rólunk. Azt mondták, hogy őket itt a vallásuk, életmódjuk miatt még semmilyen atrocitás nem érte. Bár a fiúkkal voltak problémák. Nagyon kedvesek voltak velem, nem tekintettek "betolakodónak", amikor erről érdeklődtem. Ugyan ezt érzem Görögországban is. Elfogadnak, ha betérek a templomba Istentiszteletre, bár egy szót sem értek belőle, és a liturgia is idegen számomra, annak ellenére, hogy Görög Katolikus vallású vagyok. Még mindig vágyakozom Nei Pori után. Nem lehetnek a gondolataimban olyan negatívumok, hogy ez az érzés megváltozzon. A you tube-on olvastam egy képsorozat után: for ever Nei Pori. Az így igaz! MINDÖRÖKKÉ NEI PORI!! Visszatérek, ameddig az Isten élnem enged!!
Te Kedves "neipori"
Én 1995-óta járok Nei Pori-ba. Mindig kb: egy időpontban, az előszezonban, ami június 10.-re esik most az indulás. De sajnos nekem csak egy hetet áll most módomban ott tölteni, nekem is eme kedves helyen ami a a szívemhez és lelkemhez igen közel áll. Ezen a fórumon valamikor "régen" már leírtam, aki egyszer már volt Görögországban, az másodjára biztos vissza megy, harmadjára meg már haza megy! Nem tudom Kedves "neipori" hallottad-e már ezt a mondást. Én így vagyok vele, oda is haza megyek.
Tehát most 2013.06.11-től 2013.06.18.ig tartózkodom kint. Valamikor a Zorba utcába jártunk magán úton de sajnos nem tudom mi lett a tulajjal. 1995-óta minden évben voltunk legalább egy hetet Nei Poriban, de ez nem jelenti azt, hogy más vidéken ne lettünk volna. A Chalkidiki félszigettől, Nikiti, Evia szigetén Pefkin, a Peleponészoszon Toloban. De Nei Pori-t nem lehet megunni. Nekem a második hazám, tisztelettel Kovács Gyula
{Megjegyzem gyönyörűen írsz, szinte költői módon.}
Még a Papa John elhelyezkedéséről 1.templom 2.papajohn,a piros sáv szerintünk a bejövös strand rész.Jah és az aljában levő kisboltban van a legolcsóbb Carte D'or dobozos családi kiszerelés.