Sziasztok!
7-en, penteken ikeso delutan ndultunk Gorogorszagba, par adalek az utazasrol.
Hatarok jol jarhatok voltak, legtobbet Tompan vartunk, fel orat, annal ellenere, hogy a HU oldalon 8 auto allt elottunk. A magyarok sztrajkoltak?
Szerb autopalyan jol lehetett haladni, igaz volt torok forgalom, de normalisan vezettek. Itt az autopalya dijakat bankkartyaval fizettem, PIN kodot be kellert utnom, tehat teves az a forumos info, hogy nem kell PIN!!
Belgradi elkerulo nincsen kesz, este fel 10-kor tertem ra, terelgettek minden fele, mindenhol dugo, nekem az a kb. 40 km pontosan 2 oramba fajt.
Makedoniaban szerettem volna tankolni a hires kaszinonal, de itt is teves volt az a forumos info, hogy itt elfogadjak a bankkartyat, terminal problemmel elhajtott a ko.....g csavo, tankolas Gorogorszagban 1,42 Euroert.
Mergemben meg sem neztem a Makedonok mennyiert merik a naftat (disel).... Valaki meg tudna mondani hogyert adjak, hogy haza fele a hataron annyi Denart valtsak amennyi a tankba fer? S bankkartyaval lehet Denarhoz jutni, vagy Eurot valtsak elotte?
Makedoniaban szerettem volna tankolni a hires kaszinonal, de itt is teves volt az a forumos info, hogy itt elfogadjak a bankkartyat, terminal problemmel elhajtott a ko.....g csavo, tankolas Gorogorszagban 1,42 Euroert.
Mergemben meg sem neztem a Makedonok mennyiert merik a naftat (disel).... Valaki meg tudna mondani hogyert adjak, hogy haza fele a hataron annyi Denart valtsak amennyi a tankba fer? S bankkartyaval lehet Denarhoz jutni, vagy Eurot valtsak elotte?
Euród nem volt hogy azzal fizess?? Érdekes nekem elfogadták a kártyát. Lehet azért mert nem mutogattam előre hogy azzal akarok fizetni....... Mikor már a tankban van a nedű hidd el megjavul a terminál... Kezdő utazó koromban velem is eljátszották Szerbiában hogy rossz a terminál. Következő évben ugyanoda mentem be tankolni aztán jött a szokásos duma. Én meg szépen sarkon fordultam hogy akkor ingyen tankoltam mert nincs márkám. Egyből megjavult a terminál......
Ja még annyi, hogy szerbiában és macedóniában is kártyával fizettünk, 95-öst szerbeknél 369-re macedónoknál 365-re jött ki a benzin ára sms értesítés után.
Köszi Ettika, akkor ezek szerint tényleg attól függően fogadják el a bankkártyát, hogy milyen kedvük van a szerbeknek vagy macedónoknak.
Vagy hogy ki mennyire szimpatikus nekik.
Sziasztok, ment valaki már az idén a Horvátok felé? Mennyibe kerül a pályadíj, úgy tudom emeltek rajta? Milyen tapasztalatotok van, lehet haladni? Mi a tavaly arrafelé mentünk de sokkal jobb volt mint Röszke felé. Köszönöm
Eurot elfogadta a Macedon kutas? Nekem nem tett celzast, hogy ebben a penznemben fizethetek.
Lehet, hogy megogadom a tanacsotokat, tankolok, majd utana lobogtatom meg a bankkartyat.
Koszi a segitseget, tanacsokat!
mi megálltunk és kérdeztem, hogy elfogadjaák-e a kártyát, ha a válasz igen tankolunk. De egyből bólintottak, pedig macedóniában nem makpetrol kuton tankoltunk.
Eurot elfogadta a Macedon kutas? Nekem nem tett celzast, hogy ebben a penznemben fizethetek.
Lehet, hogy megogadom a tanacsotokat, tankolok, majd utana lobogtatom meg a bankkartyat.
Koszi a segitseget, tanacsokat!
Persze,simán elfogadták az eurót. Nem is váltottunk soha denárt.
Még jól is számoltak, Macedoniában tankoltunk a legolcsóbban.
Jó nyaralást! Szerencsés utat hazáig!