Én most kötöttem biztosítást az Unionnál. Sokat válogattam én is, hogy melyik legyen, mert úgy csinálják, hogy amelyik tétel az egyikben benne van, az a másiknál nincs és fordítva. Pl. egyiknél van felelősségbiztosítás, a másiknál ez nincs, de van pl. műszaki cikk térítés külön. Végül is én Union Utaspillér biztosítást kötöttem, ez fejenként 8 napra 3840 Ft. Ha gondolod, elküldöm neked hogy ebbe mi van benne, mert lementettem a leírást. Meg van ugyanígy Groupamásom is.
Sziasztok, párommal jövő héten megyünk Görögországba, egy hétre. Az utazási irodában nem mondták (IBUSZ), de állítólag kötelező az utasbiztosítás Görögországba, ellenkező esetben a határon kell fizetni. Erről tudtok valamit?
Előre is köszi, gyors választ szeretnék, ha lehet
Szia! Akárki mondta is, ez nem igaz, sőt baromság!!! A görög határon már a személyit/útlevelet sem szokták elkérni!
Macedóniában állítótalag TAVALY! volt, hogy kérték az ÁTUTAZÁS idejére érvényes biztosítást, ha nem volt, akkor "napijegyet" kellett váltani borsos áron, gondolom ezzel keverhették. Tőlem viszont eddig sohasem kérték még.
DE!!!!
Ettől függetlenül én viszont nagyfokú felelőtlenségnek tartom, ha valaki autóval biztosítás nélkül utazik, én minimum az oda és vissza utazás napjaira kötnék, akármennyire is spórolni akarnék. Talán repülővel, vagy busszal utazva, gyerekek nélkül meg lehet kockáztatni.
Sziasztok!
Szerintem nem érdemes biztosítás nélkül kiutazni külföldre. Egy alap biztosítás nem drága egy hétre, de még kettőre sem. És bármi történhet odakint, nem érdemes kockáztatni. Gondoljunk csak bele, ha hatalmas összegeket kellene fizetnünk akár egy orvosi vizsgálatért, akár egy kórházi kezelésért és nem kapnánk vissza a biztosítótól. Ez senkinek sem hiányzik. Ezenkívül valóban aki autóval megy, megsérül az autó, fizet a biztosító, sőt haza is hoz. Sokféle lehetőség van, ki mitől fél jobban, arra köt biztosítást. Szerintem ezen nem érdemes spórolni, mert a végén lehet, hogy ennek hiánya miatt fizetünk többet.
Görögországba utazásunk során a Netrisk-en keresztül kötöttük meg a biztosításunkat. Próbáltuk a bérelt autóra is (www.avalon-rent.hu), de elmondták, hogy arra nem szükséges, mert azon 0-24 órás assistance van.
Viszont tényleg érdemes azt a 30-40 Ft-ot naponta még rákölteni, és teljes biztonságban tudni a családot.
Nekem még nem volt gondom soha a bankkártyás fizetéssel, mindig annyit fizettem amennyit kellett volna és úgy néztem, hogy középárfolyamon volt számolva
A segítségeteket szeretném kérni. Online kötöttem utasbiztosítást az EUB-nál. Fizetve még nincs. Hol fogok én kapni erről valami fecnit amit magammal vihetek az útra? Köszönöm! Azt írja, hogy fizetni csak bankkártyával lehet, de nekem nincs bankkártyám. Mi ilyenkor a teendő. És fizetés "gombot" sem látok.
Szia Manfanatics!
Nem biztos, hogy jól tudom (majd valaki kijavít, ha nem így van:)), de szerintem,
ha online kötsz biztosítást, akkor csak átutalással tudsz fizetni, ergo kell hozzá bankkártya.
Ekkor fizetés után e-mailből amit küldenek, ki lehet nyomtatni, amit vinni kell az utazàsra.
Ha nincs bankkártyád, akkor ajánlom, hogy keresd fel őket személyesen, vagy más biztosítót,
és kösd meg helyben a biztosítást.
Kellemes nyaralàst ès szép időt kívánok!
Üdv, Àgi
A segítségeteket szeretném kérni. Online kötöttem utasbiztosítást az EUB-nál. Fizetve még nincs. Hol fogok én kapni erről valami fecnit amit magammal vihetek az útra? Köszönöm! Azt írja, hogy fizetni csak bankkártyával lehet, de nekem nincs bankkártyám. Mi ilyenkor a teendő. És fizetés "gombot" sem látok.
Szia.
Valahol már írtam, hogy online szoktam utasbiztosítást kötni az "allianz" nál. Van bankkártyám, és a bizonylathoz van másolom is, ez” mindenképen kell”. Bankkártyának az az előnye, hogy pár órával előbb is lehet biztosítást kötni. Kártya nélkül viszont ennél a biztosítónál meg van határozva, hogy hány nappal előbb kell megkötni. Minden biztosítást itt kötök lehet,hogy ezért, de kedvezményt kapok. Még annyit, hogy elég ritkán kell ez a fajta biztositás, és bizony sokáig szórakozom, mire sikerül elküldeni, pedig elég érthető a kezelés./másnak/