"10rugóért" reménykedjünk nem csak biztonságérzetet vásárol az ember hanem segítséget is, egyébként nálam is köthetsz ilyen 10rugós biztonságérzet kártyát én megigérem neked, hogy ha bajba kerülsz segítek neked (vagy nem)
Most váltottam szerb dinárt a tescoban 2,7-ért. Nem tudom volt-e szerbiában is drágulás és,ha igen milyen mértékű volt. Lehet,hogy ott is 8Ft körül emeltek. Lényeg azonban nem ez,hanem,hogy valamelyikőtök "panaszkodott",hogy Macedóniában később csökkentették az árakat és azt reméltétek néhányan később is növelik az árat. Na most kiderül. Szombaton indulok és infót adok a dologról,de reméljük,ha már később csökkentik az árakat,akkor később is növelik!
zolee84 ha már úgyis kint leszel nézd már meg légy szíves a korinosi kempingben sátor+autó+villany+2felnőtt mibe fájna.
Ha megnézed és el is árulod nekem akkor hálám örökké üldözni fog
Csak a Beograd táblát kell követni..., illetve abba a sávba haladni, amelyik fölé Beograd van írva...
Egyébként Stevie írását rendkívül hasznosnak tartom és minden tisztelet az övé, én ki is nyomtattam, amikor először mentünk, akkor még Bulgárián keresztül a macedón vízum miatt.
De néhány észrevétel a megjegyzéseihez: az ilyen ,,útirány előjelző táblák" és ,,útirány jelző táblák'' feliratozásának vannak szabályai, amiket a Balkánon is egyre jobban alkalmaznak, tehát Nis azért van felülre írva, mert az érhető el egyenesen, a jobb oldalra meg távolság szerinti sorrendben vannak a települések Zágráb van a legmesszebb, majd Szávaszentdemeter és Belgrád van a legközelebb, azért van alulra írva. A repülőtér jelében sincs semmi trükk, egyszerűen a belgrádi reptér a belgrádi bevezető útról érhető el a legegyszerűbben, jelen csomóponttól bő 2 km-re a város irányába szintén egy külön szintű csomóponton keresztül. Régebben úgy volt, hogy a legközelebbit írták felülre, a legtávolabbit alulra, néhány ilyen régi táblával is lehet még találkozni.
Hasonló ez a szabály ahhoz, ami itthon is megfigyelhető egy négyágú kereszteződésben a ,,zöldtáblán", tehát felső sor egyenes irányé: fölfelé mutató nyíl településnév, és főút esetén számpajzs, középső sor a balra lévő irányé: balra mutató nyíl, településnév, főút esetén számpajzs, az alsó sor a jobb irányé, de figyelem először jön a számpajzs főút esetén, majd a településnév és csak utoljára a jobbra nyíl.
És igen nyilván cél, hogy a tranzit az elkerülőt használja és ne a belvárosi utat, de a tranzitnak és főleg a kamionosoknak is jobb, ha nem kell belterületi szakaszokon autózni, még ha ez olyan kivételesen jó is mint a belgrádi, neki is az a jó, ha elmegy a város mellett ugyanúgy mintakár újvidék mellett, persze ez akkor lesz az igazi, ha a teljes elkerülő szakasz mentes lesz a szintbeni keresztezésektől és legalább 2x2 forgalmi sávos lesz.
Beszéltem dél-Szerbiába viszonylag sokat járó ismerősömmel.
Azt mondja, hogy a leírással szemben az elkerülő út nem 10 km-el, hanem csak kb. 4 km-el hosszabb, mint a városon átmenő út. A Dobanovci-nál lévő új kereszteződéstől a Bubanj Potoki fizetőkapuig eljutni a városon keresztül a napszaktól és forgalomtól függően 22-30 percig tart, az elkerülőn pedig 25-40 percig.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy valóban kicsit hosszabb ideig tart az elkerülőn menni, de a Görögországig tartó teljes eljutási időhöz képest a veszteség a legrosszabb esetben is lófütty
Mindenki nyugodtan menjen arrafelé, amerre a kedve tartja
Ahonnét én számolom onnan még 10km-nél is több. ráadásul sok a teherautó...Jó tudom nem kell sietni, de én szeretek haladni. Kifele úgyis este megyek mikor már Belgrád kiürül és nincs forgalom.. Odafele este még a városon fogok keresztül menni, visszafele kipróbálom a teljes elkerülőt ....
Még egy kis kiegészítés: a Zágráb és a Belgrád irány még azért van egy ideig együtt, mert két autópálya csomópontjában már úgynevezett gyűjtő-elosztó pályát építettek a jelenlegi és a későbbiekben várható még nagyobb forgalom, valamint a kis csomóponti távolságok miatt és erre fűzik a lehajtókat, pl. itthon Debrecen mellett az M35-ön, vagy az M0-M3 csomópontban is van ilyen. Ez a megoldás azért is jó, mert a főirány forgalmát csak egy lehajtó ,,zavarja" - ha ez nem lenne két lehajtó lenne külön Zágráb és a Belgrád iránynak, közvetlen a főirányról - és egy csatlakozás a felüljáró után, ezen jön az elkerülőre a Zágráb felőli forgalom, ha ez a kettő össze van kötve - szerintem össze van - akkor aki esetleg lejött, majd rögtön meggondolja magát, hogy inkább mégis az elkerülőn menne, annak semmi gond a Belgrád lehajtó után folytatódik egy sáv a Nis irányba, de ezt nyilván csak ott kell táblázni, ez a sáv összejön a Zágráb felől az elkerülő irányába menő sávval és együtt csatlakoznak az elkerülőbe, szerintem így van de még nem láttam, és a Google Earth-ön sem lehet kivenni még ezt a részét.