Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 77 78 79 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Zenu | #13657 Üzenet | 2006-08-10 14:24:42 |
Ez pontosan így van! A szívembõl beszéltél Kriszta!
  Juhi | #13658 Üzenet | 2006-08-10 14:49:08 |
Szia Kriszta35!
Az elsõ Katerini kirándulásunknál én is féltem egy kicsit, mert négy nõ nyelv tudás nélkül kicsit rizikos. Mivel itt elég sokat olvastam már január ota, megprobáltuk. Az elsõ ut a csütörtöki piac volt. A Szalonikibe indulo busz a piac mellet levõ busz végállomásrol ment. Innen ment Makrigialosba is. Majd ha végre lesz idõm leirom az élménybeszámolomat. icon_lol.gif
Sajnos most sok a munka, és az otthoni gépem rossz. icon_confused.gif
  Lara | #13666 Üzenet | 2006-08-10 17:09:50 |
Szia Rekuc!

Mi 1 hetet voltunk, de ezeket nem lehetett kihagyni ha már ott járunk. Athén, Meteora alap, Szkiathos azért mert tavaly voltunk Zakinthoson és ott is hajóztunk, és a hajós utak isteniek. Skiatosra irodás szervezett úttal mentünk, a kinti Erato travellal. Az Olymposra meg fogtuk magunkat és kettesben. Béreltünk kocsit és kirándultunk egy nagyot. Visszafele benéztünk strandolni Neo Porira és Platomonasra, isteni a vizük szép tiszta és a part is jó.
A többi idõt strandoltuk, így is csokibarna lettem, mi nem akartuk egy hétig égetni magunkat a napon, így jó volt, hogy láttunk is sok szépet és fürödtünk is. Bár még 3 napot kibirtam volna, a 10 nap olyan ideálisabb..
Reni
  Rekuc | #13667 Üzenet | 2006-08-10 18:12:06 |
Szia Reni!
mi is egy hétre megyünk. Mi mképp el szeretnénk menni a meteorákhoz bérelt kocsival, meg az Olymposra szintén bérelt autoval, és még be szeretnénk menni vonattal Thesszalonikibe is. Ja és a szombati piacot sem akarjuk kihagyni Kateriniben. Nem tudom h ennyi program mellé még beférne-e egy Skiathos is??? csak mert azért fürödni is szeretnénk jó sokat.
Nektek mennyit kért az Erato Travel a Skiathosi fakultatívért? Jó volt az idegenvezetés?
Köszi a válaszokat!!
  BalázsAttila | #13669 Üzenet | 2006-08-10 19:08:50 |
Szia Rekuc!

Bocs hogy beleszolok. Nekünk 40€ volt fejenként Skiathos a Pierra utazási irodánál. Isten igazábbol idegen vezetés az anyibol állt, hogy elmondták hogy van jobbra egy falu a hegyen meg egy a tengerparton meg annak a történetétt, na már most mi álltunk mint borjú az új kapu ellöt és néztünk, hogy most miröl beszél félóra hajokázás után már meg is látuk mirröl beszél... ez egy ugy mond központi idegen vezetö volt aki a hülyeségét elmondta magyarul meg románul, és kész. Utána már a szigetnek a fövárosábban egy kb. 10 perces beszéd a szigetröl, meg egy 10 perces a városról utána 2 óra szabad idö majd félora hajokázás kikötés Koku... szoval ott megint 2 óra szabad idö mi ezt is keveseltük.... dehát mi már csak ilyenek vagyunk semmi sem elég. utána 2 óra hajó út majd 3 óra haza út. ugyan ez volt oda fele is tehát összesen 10 és fél órát utzol és 4 órát vagy a szigeten, kb ezt mérlegeld.

üdv,
  Rekuc | #13672 Üzenet | 2006-08-10 20:09:00 |
Köszi a tájékoztatást Attila!

Azt hiszem abban tényleg igazad van hogy nem éri meg ennyit utazni, utána meg csak rohanás a sziget (40Euro azt meg nem is olcsó!! ) . ezt a progit eltoljuk a jövõ évre.
  Vojandi | #13673 Üzenet | 2006-08-10 20:26:31 |
Szia Kriszta!

Okés, icon_smile.gif megértetted az érveimet, te is az enyémet. Köszi, hogy nem rám gondoltál, mert én biztosan nem is "fikuszoznék" emiatt senkit. Én csak egyszerûen kíváncsi voltam, hogy mi a valódi oka, hogy valakit vonz ez a hely, és erre tõled kielégítõ választ kaptam.

Nem tudom, hogy ez most melyik topikba tartozna,amit most még írni fogok, de nem ide, ezért a "Miért éppen Görögországba" írom tovább....

Andi
  Lara | #13681 Üzenet | 2006-08-10 21:37:55 |
Szia Rekuc!

Szerintem nem rossz Skiathosz, nekünk is 40 euro volt, nagy idegenvezetés nem volt, de megérte, tényleg igazi görögöset láttunk. 2 órát strandoltunk egy gyönyörû parton ahol kitett a hajó minket. Igaz az oda vissza hajóút 2-2-óra.
Hogy tudok képeket felrakni??,
Reni
  BalázsAttila | #13687 Üzenet | 2006-08-11 02:45:22 |
Szia Lara!

Ha nem haragszól kukacóskodom egy kicsit. A hajó út való igaz, hogy "csak" 2-2 óra, de mivel ez a paralia topick feltételezem onan mentél. Az oda fele út reggel 6-kor indul kb. 9-re van ott inenne kb 2óra az 5 óra oda ött vissza. Ez összesen kb 10-11 óra. utazás. Skiatos valóban gyönyörü, és tényleg itt van már valami abból a görögországból amit a képeslapokról ísmer az ember.

P.s.: Bocs, hogy mindenbe beleszolók.
Ja és a félreértések elkerülése véget nagyon jól éreztük magunkatt minden kiránduláson, de, a jókat már oly sokan megírták én ezért gondoltam, hogy a rosszakra is felhívom a szerencsés utast figyelmét aki még a nyaralás elött.

Na azért a végére egy kis kedv csínáló:

Itt ált meg a hajó fürdeni.

skiatos "fövárosa" Skiatos /csak a változatoság kedviért/

Hajó út.

Lara | #13688 Üzenet | 2006-08-11 05:56:16 |
Szeretnék képeket felrakni, hogy tudok?
Lara
  Kriszta35 | #13693 Üzenet | 2006-08-11 08:06:13 |
Zenu!

Örülök, ha már ketten gondoljuk ezt így. Sokan nem értenek velem egyet, de ez a jó, mert így más is legalább leírja a véleményét, és pörög itt az élet, amit én nagyon élvezem.

Juhi!

Nos mi kocsival voltunk, és úgy nem mertünk bemenni, mert akik voltak, nem túl jó tapasztalattal voltak a közlekedésrõl Szalonikibe. Így inkább kihagytuk. Így is néha szinte felkellett locsolni a férjemet, amikor a görögök parkoltak elénk vagy mögénk, szinte mûvészi pontossággal!! Szívesen tanulnék tõlük parkolni, mert néha ekkora helyre mint ahova õk beállnak, a saját kocsimmal már nem merek, ami nagyjábból akkora mint amivel õk csinálják a parkolást.
Szóval Szaloniki milyen volt??

Lara!
Hova szeretnél fotót feltenni, ide a fórumba, vagy a fotóalbumba??
  Juhi | #13715 Üzenet | 2006-08-11 15:39:13 |
Szia Kriszta35!
Szalonikibe kocsival én sem mentem volna, borzasztó a közlekedés. Mi a busz pályaudvartól a fehér toronyig taxival mentünk(4 eu). Igy gyorsabb és olcsobb volt, mert busszal csak átszállással lehetett volna menni. Maga a város nagyon nyüzsgõ és zsufolt. A piacon voltunk, meg a parton sétáltunk. Az üzletek joval drágábbak mint Paralia.
A többit majd a beszámolomban. icon_lol.gif
  Barbageorgopulosz | #13782 Üzenet | 2006-08-12 20:07:57 |
Szóval, nem olyan gáz a Szaloniki. icon_wink.gif
Mi, minden évben megtesszük, oda- vissza a Halkidikire menet.
Csak azért is a városon keresztül megyek, nehogy má az elkerülõ úton menjek, mint a túristák... icon_lol.gif
Volt olyan év, hogy egy, ötös autókonvojt vezényeltem át, minden gond nélkül. icon_cool.gif
Csak parkolni ne kelljen, mert az tényleg rémes. icon_eek.gif icon_wink.gif
Parkolóhely, az nincs. icon_confused.gif
Tehát, csak bátorság! icon_lol.gif
Magyarok, Szalonikire fel! icon_lol.gif icon_wink.gif
  Kriszta35 | #13806 Üzenet | 2006-08-12 21:31:25 |
Szia!

Rég nem jártál itt, már azt hittem elfelejtesz bennünket!!
Köszi a biztató szavakat, lehet jövõre megpróbáljuk a Szaloniki utat, és a város felfedezését.

Kalinihta Barbageorgopulosz! icon_lol.gif

Juhi!
Tényleg csinálsz beszámolót, na azt nagyon várom! Mikor lesz kész??? icon_lol.gif
  Lola0816 | #13809 Üzenet | 2006-08-13 00:58:33 |
SZIASZTOK.AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI H AZ OMILOS DISCOBAN(PARÁLIA) AZOKAT A ZENÉKET JÁTSZÁK AMIK ITT VANNAK A HONLAPON A LEGNÉPSZERÛBB 10KÖZÖTT??KÉRLEK SEGÍTSETEK.ÉLETBEVÁGÓ.KÖSZÖNÖM
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 77 78 79 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu