a szaganaki, ha jol tudom, nem fetabol, hanem egy kefalotyri nevu sajtbol keszul (es nekem is kedvencem egyebkent ). gyakran ez a szo is szerepel az etlapon, a szaganaki mellett/helyett.
Egy kéréssel fordulnék hozzátok!Tudna valaki infót írni a Sotiria apartmanról?
Hol található,felszereltsége,stb.Előre is köszönöm
Én tudok, elég sokat de nem merem elmondani, mert az "okos tojások" lehurrognak. Inkább akkor maradok külső szemlélő. Én egyszerű ember. Ilyen "nagy tudásúak" között nincs keresni valója, a magam fajta egyszerű embernek.
Είθε ο Θεός να είναι μαζί σας και να έχουν έλεος για σας!
azért az tényleg egészen hihetetlen, h régi motoros kommentelők se értik meg, miért és miről lett szólva az olvtársnőnek... hogy nem az zavart sokakat, ami görögországról, hanem az, ami nem arról szólt...és igenis az volt többségben, mindaz notóriusan ismételgetve.
tényleg két út van: megsértődni, h bántanak, vagy elgondolkozni azon, hátha van valami alapja is a dolognak és nem csak szimplán rosszindulatú emberek gonoszkodtak itt. no, ez az elgondolkozás hiányzik itt úgy tűnik, de nagyon.
az pedig végképp érthetetlen, ha a témában nem is érintett olvtárs kér segítséget, arra tudjuk is a választ, de valaki más miatti sérelemből nem segítünk neki se..
Thomasz | #202898 | 2013-05-26 11:54:35 | válasz a #202861.hsz-ra
Szia Unic!
Köszönöm.Az utazási iroda is csak 2 képet tett föl az oldalára.
Még próbálkozom hátha valaki tud róla írni.
Szia kovácsgyula53.
Amit görögül írtál azt "neipori" is némi vallásos fennhangon emlegette
aminek tényleg nem ezen az oldalon lenne a helye.Megsértődnie senkinek
sem kellene,mert ez a fórum a közös érdeklődést szolgálja Görögországról,
és a magánéleti dolgokat el lehet küldeni privibe annak aki ezt igényli.
Egyébként neipori tényleg sok volt szerintem is.
Üdv minden Νεοι Ποροι-t szerető utastársamnak.
Kedves... akárki!
Ha számodra sok és túltengő volt az ÁRADOZÁS Nei Poriról, akkor tisztelettel kérlek, hogy tilts le mindenkit, aki "mesélni merészel". Hiszen mi régi Nei Porisok azért létezünk, hogy dícsérjük NP-t. Akinek nem tetszik, ne vesse szeme világát reánk.
Tisztelettel: egy igazi NP fan!!!!
Nei Pori. Engem igazán nem zavart az írásod. De ez már nincs így mióta a "vallást" betetted a forumba. Senkit nem zavar az írásod ha kimondottan Nei Porival kapcsolatos. "De a "Dícsérjük az urat" meg ilyen szövegek nekem is már sok.
Hogy vissza hozzam a Nei Pori hangulatot írok a tavalyi robogó bérlésemről. Nei Pori előtt átolvastam a fórumot. Olvastam az öregnél béreljek. Én megláttam az első motorbérlőt a templommal szembe és azt gondoltam az az öreg.Fiatal srác volt ott azt hittem helyettesít. Később jöttem rá hol lett volna megtalálható.Mivel csak a magyar nyelvet nyomom elővettem itthon a google fordítót és pár mondatot leírtam ki tudjam bérelni a robogót. Valószínűleg az egyedüli értelmes mondat a Sancho barátom alkudozós mondata lehetett de hatásosan /amit akartam kibogozta a srác és megértette/. 3 napra 70 euro lett volna 50-ért megkaptam. Teli tankkal és úgy is kellett vissza vinnem. Kézbe vettem a GPS-t és irány a kagylóház Paleopirgoszba. Természetesen felvitt a autopályára amit közönséges országútnak néztem. A dudálásból kaptam észbe itt baj van. Időbe. Nem offolok. Végül megtaláltam a helyes utat.Voltam Leptokariába és Platamoni várba is. Kényelmesen. Tulajdonképpen egy szabadságot kaptam a robogóval. Érdemes kibérelni. Auto kölcsönzés ott nincs de a helyi vezető tud segíteni bérlésbe.
Nei Pori piac. Péntekenként van a vidámpark közelébe. Érdemes itt megvenni a gyümölcsöket mert sokkal olcsobbak. Tavaly a Cipurot 1 literes formába 5 euroért vettem. Itt jegyzem meg még mindig van belőle. A Cipuro ánizspálinka majdnem olyan mint az Ouzo.
A helyi idegenvezető és én is azon a véleményen vagyok ha gyümölcsöt akartok venni akkor a piacon vagy marketba. Autorol áruloktól ne mert sokkal drágában adják.
Ha valaki az Olümposzra megy fakultatívra hétfőnként ott is van piac.
50 éves miskolci pedagógus vagyok,régi "motoros"a fórumon-csak nehogy azt mondják,elbújok-...ebben a topikban nem szoktam irni,mert nem voltam még Nei Poriban,valószinűleg nem is leszek.De szoktam olvasni,mert kevesebb idejű és görög tapasztalatú ismerősöknek is segitek az utazási ismeretek összeállitásában.Más topikban is volt már "palotaforradalom",de ami itt megy az utóbbi néhány oldalon,az tiszta röhej!Áldjon meg az Isten mindenkit,egyformán,bárhol van,de hagyjátok már abba ezt az infantilizmust,ha másképp nem,hát úgy hogy az egyik oldal többet nem szól vissza!
Nem lenne baj,ha most már arról is olvasnánk,mi van a faluban...