hello AXXon:)
Azért hülye nem vagyok ám, nem gondoltam, h általában nincvs víz, és nem én mondtam.... a facen írt egy Hölgy, hogy napok óta nincs víz, és nem is tudják megoldani... ezért kérdeztem, mert tudom, Tibor kint van most, és szerencsére nagyon sokat segít mindanyiunknak:) Én szerintem elég sokat járok ki, tisztába vagyok elég sok dologgal a 15 év alatt, de ilyet még én sem hallottam, ezért érdeklődöm, és nem utolsó sorban , mert én is oda megyek, idén másodszorra, amíg megtehetem...
Tibor!! Hálás köszönetem a hasznos infóért, nagyon köszönöm, sejtettem, csak megerősítést vártam! További csodaszép nyarat kívánok!
Sziasztok!
Hazaérkeztünk az éjjel.
Kint mindent úgy hagytunk, hogy az utánunk érkezőknek is nagyon jó legyen .
Eseménymentes utazást, jó időt, kellemes nyaralást kívánok az ez után indulóknak.
Gyros, Mythos, víz, minden nagyon jó .
Üdv, Tibor.
Sziasztok!
Hazaérkeztünk az éjjel.
Eseménymentes utazást, jó időt, kellemes nyaralást kívánok az ez után indulóknak.
Üdv, Tibor.
Elvileg holnap indulunk. Ha bárkinek bármi kérdése, kívánsága van, akkor tegye fel, megpróbálom kinyomozni, utána járni. Megpróbálok én is hasznos tag lenni a topikban Bár Kelemen77 már szinte minden lényegest megválaszolt
Sziasztok,
Tud valaki segíteni abban, hogy milyen busszal lehet eljutni Kateriniből Paráliára? Nagyrészt azt olvasom, hogy taxival lehet átmenni, de kettőnknek nem biztos, hogy olcsóbb megoldás...
Köszi: Ági
már csak 1,5nap!
Sziasztok,
Tud valaki segíteni abban, hogy milyen busszal lehet eljutni Kateriniből Paráliára? Nagyrészt azt olvasom, hogy taxival lehet átmenni, de kettőnknek nem biztos, hogy olcsóbb megoldás...
már csak 1,5nap!
Egy dologra emlékszem ezzel kapcsolatban : rohadt gyakran jár!
Sziasztok!
Hazaérkeztünk az éjjel.
Üdv, Tibor.
\o/ jövőre merre lesz a menet?
Még képlékeny a dolog.
Csak néhány helyen voltunk eddig.
Thasos, Korfu? De bármi jöhet, nem vagyunk válogatósak
(Az anyagi keret is meghatározza . )
Üdv.
Sziasztok,
már csak 1,5nap!
Egy dologra emlékszem ezzel kapcsolatban : rohadt gyakran jár!
Az a jó benne, hogy a busz kijelzőjén látható, hogy hova megy.
Taxi-val fölösleges, meg drága is.
Elég megbízható sűrűséggel közlekedik.
Paralian "fényújságon" olvasható az indulás ideje, ott, ahonnan a kisvonat is indul.
Üdv, Tibor.
Köszi a válaszokat mindenkinek, 6 km-t nem gyalogolunk a picivel
Akkor kicsit tovább megyünk max kocsival
Mondjuk a tűző napról annyit hogy az előrejelzés szerint 25-27 fok lesz csak, és 1-2 napot esni fog az eső,tudom ilyen távolságban 10-17 napra előre nem pontos az előrejelzés de kicsit elkeseredtem.
Remélem téved pár fokot és inkább 30 fok lesz eső nélkül.
Itt nyaralunk paralian! Szeretnenk skiathosra elmenni egy fakultativ program keretein belul.
Elso kerdesem az lenne hogy tudtok e esetleg olyan utazasi irodat ami jo es megbizhato, esetleg magyar ( bar ez masodlagos )
Illetve, minden helyen csak a buszos verzio letezik? Tehat,h ogy busszal elvisznek valahova es onnan hajo skiathosra?!
Szia,
utazási irodát konkrétan nem tudok ajánlani, séta közben rengeteget találsz, sok helyen beszélnek magyarul is. Busz meg kell, hogy eljuss a kikötőig, akkora hajónak nem alkalmas a kikötő Paralián.
Itt nyaralunk paralian! Szeretnenk skiathosra elmenni egy fakultativ program keretein belul.
Elso kerdesem az lenne hogy tudtok e esetleg olyan utazasi irodat ami jo es megbizhato, esetleg magyar ( bar ez masodlagos )
Illetve, minden helyen csak a buszos verzio letezik? Tehat,h ogy busszal elvisznek valahova es onnan hajo skiathosra?!
Szia!
A Lemonas Travelt keresd, az irodára pontosan nem emlékszem, hogy hol van (pedig még tegnap délután is elslattyogtam előtte) de van egy pavilonjuk, a templomból kijőve, balra indulva. Délutánonként, esténként ott osztogatnak szórólapot. Ha kicsit visszaolvasol a topikban, talán az iroda pontos helyét is írják, emlékszem, hogy a közelmúltban is volt róla szó.
A Lemonas Travel az Agias Paraskeuis utcán van (a templomnak háttal állva ballra az első utca), az első tömbbe jobb kéz felől található. A háta mögött a másik utcán (ami Katerinibe visz) is van egy utazási iroda, és a templomtól a Menta disco fele (a parti sétányon) jobb oldalt szintén hármat találsz.
Sziasztok!
Ma reggel értünk vissza Paralia/Rena ház Apollon Travel-busszal.Paralia minősége változatlan.A víz minősége amiről többen írtak.Tudtuk,hogy nem lesz Sarti,Parga minőségű.1 nap volt szép tiszta a part a parthoz közel,a többi nap tényleg hínáros,de nem büdös.Pár lépést a hínáros után belépve már szebb,de tényleg nem kristálytiszta.A szálláson nagy szórások vannak a szobák alapterülete közt.Mi 3-an egy vékony kislánnyal voltunk,első emeleten,hosszú erkélyünk volt,görög viszonylatban dupla akkora fürdővel,mint más szállásokon,de a szoba pici volt.A dupla ágy 1.30 széles lehetett,a pótágy normális ágy,de alacsonyabban mint a dupla,így nem lehetett összetolni.Meleg víz hogy legyen kb 5 percig előtte folyatni kellett,ennyit a takarékoskodásról,de utána mindig volt.A tulaj Kostaról dicshimnuszokat tudok írni,állandóan mosolyog,gyerek imádó,helyes pasi.Idegenvezető Letti nem érdekelt minket,már 11-dik alkalommal voltam Paralián .Arra figyeljetek,hogy ő a Lemonas Ch.görög partneriroda alkalmazottja.Már fórumtárs írta,hogy a Lemonas Ch-nak a templommal srégen,a Regina Hotelnél este egy pasi szórólapozik,és ugyanazok az utak az irodánál befizetve olcsóbbak,mint a Lettinél.Pl.Saloniki 10 euró Lettinél,Irodában befizetve 7 euró.Röstellem,de elkavartam a szórólapot.Ne fizessetek azonnal neki,a délutáni eligazításon,este nézzétek meg a szórólapot.Ugyanaz az iroda,ugyis az a busz-hajó megy.Paraliából 1.9 lett a buszjegy/20 cent áremelkedés,és az áfa kulcs tényleg 99% élelmiszernek-taverna 23 % lett,bár a blokkon látszik a változás,de összességébe nézve nem.Lidl talán még mindig a legolcsóbb,a Renaától 2 házra,és a Villa Sonnyból kilépve ott a Marinopulos,ott a víz 1,5 l 0,20,üdítők 1-1,6-ig a rostosak,kenyér kb.40 dkg 0,40,vannak 1-et fizet kettőt kap akciók.Lidl-ben 6*0,33-as Alfa 3 euró volt.Fánk parton 1,5.Kevesebb az árus a táska/ruha mint évekkel ezelőtt,ami nagyon jó,nincsenek az ember pofájában percenként.Csavart fagyi 1 euró a kicsi,ami nem is kicsi.Omilosnál a Pralina cukrászdának jó a csavartja.Sütik 2-2,5-ig.Rana/Holidaylines Ibusz/Grandos utasok környékén a Del mondo nyitott pékség a legdrágább,süti 2,5 ne oda menjetek,kivi zöld a festése.Katerini városába aki minőségi shoppingra vágyik menjen át,minden minőségi cipőboltban nyári papucsok 7-10 euró,magas talpú szandik 10-15,Carpisa olasz divattáska szakboltban féláron táskák 15-20 euró,van Bershka,Terranova bolt,és a szebb cukrászsütik 1,7 euró,nem mindegy.Mi ismételten plusz egy börönddel jöttünk vissza vettem 4 táskát,2 cipőt,gyereknek Kateriniben olcsó minőségi ruha a főutcán Orchestra üzlet,mint a H&M,de vigyázat,2 ár van az árcimkén egyik a teljes ár,a másik a tagsági kártyásoknak.Én élelmes voltam,megkértem egy görög anyukát,kártyájára fizesse ki az enyém is,így 25 euróért bélelt,téli kabátot vettem a kislánynak,Itt kínai van ennyiért,és erről a márkáról Magyarországon nem hallottam.Szőlő 1 euró/kg,paradicsom változó helytől 0.9-1.20-ig. Kukorica nálunk még 1,5 volt,de tegnap már 1 euró volt több helyen.Nyugodtan kérdezzetek.Határokon ilyen még nem volt,tegnap görög idő szerint fél 2-kor indultunk vissza,és ma reggel hajnali fél 4-kor már a magyar határon voltunk.Egyik helyen se kellett összeszedni az okmányokat,senki se jött föl,3 busznál több nem állt soha előttünk,Ibusz buszai jöttek velünk egy időben.Persze a magyar feljött,és itt álltunk egy órát.