Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 78 79 80 ... 259 260 261   >
Üzenet
  Zeusz lánya | #53883 Üzenet | 2008-03-06 10:23:13 |
[ icon_exclaim.gif
Mindig vannak emberek, akik csak a rosszabbik oldalról látják a dolgokat, de alapvetõen nincs vele semmi baj! Mondják hogy koszos, de bizony ami kosz van az a T. nyaralók bûne! Nem a görögök szemetelnek a tengerbe, sõt nagyon büszkék, hogy a környéken szinte minden község megkapta a "kékzászlót" a vízminõségre!

Pontosan így van! A partot minden hajnalban gereblyézõ géppel áttisztítják, összeszedik a szemete, ahol kell ott, fellocsolják. Az utcát is, a növényeket is rendben gondozzák. Errõl jut eszembe, hogy a part mentén sétálva a platánost sem szabad kihagyni! icon_biggrin.gif A kutyák nem olyan "kóborkutyák" mint amilyenek sajnos itthon vannak. Ezek az állatok jól tápláltak, szelídek, barátságosak. Most, hogy visszagondolok, ugatni is csak akkor hallom õket, ha autó megy el mellettük. Érdekes módon, az autókat megkergetik! icon_biggrin.gif Amirõl még nem írtam, hogy itt is nagyon kedvesek a görög emberek, sokan megértik a magyar beszédet, nagyon segítõkészek és vidámak! Sok barátság szövõdik az ott élõk és az üdülõ vendégek között. Az árak teljesen normálisak, kb. olyan, mint itthon. Tavernákban, gyrososnál bõségesen lehet étkezni, és sok hely is van, ami közül lehet válogatni. Gyakorlatilag minden van, a gyógyszertártól az orvosig, a szupermarkettõl az ezer apró cikkig, ajándék, encsembencsem, cukrászda, pék, sorolni sem bírom icon_biggrin.gif
  Kvalcsi | #53891 Üzenet | 2008-03-06 11:55:02 |
Kedves Busai Anikó!

Szerintem is jó választás Stavros. Nagyon szép a fekvése, nem drága és minden megvan benne ami kell egy nyaraláshoz. Mint az elöttem szólók is említették, nagyon érdemes felmenni az ófaluban a Panoráma étteremhez, mert gyönyörû a kilátás. Kavalát, Philippit is nézzétek meg, tetszeni fog szerintem.
  Kvalcsi | #53894 Üzenet | 2008-03-06 12:01:14 |

Stavros
  Cilla | #53896 Üzenet | 2008-03-06 12:53:20 |
Anikó, Márta!
Mivel most mentek elõször, megérdemel pár szót hogy hol érdemes vásárolni, bár régebben biztos írtak már róla. Stavros alapvetõen nem drága hely (Anikó meg fogsz lepõdni Parga után), de két szupermarket a legolcsóbb az én tapasztalataim szerint. Az egyik a DIA%, amit talán ismertek, abban is elsõsorban a saját, DIA termékeik az olcsók, a fõutcában található. A másik a ZOÉ szupermarket, a magyarok kedvelt helye a parthoz közel a sportpályánál van, itt ált. a zöldség - gyümölcs is "olcsó", és mindig sok akciójuk van (ezt már a buszról meg szokták mutatni). És van egy Lidl Vrasna mellett a fõúton, ez autósoknak könnyebben elérhetõ, de a busz is megáll elõtte. Egyébként Stavrosban jár a Thessaloniki busz is, mi általában a nyaralás elején felmegyünk, megnézzük a várost, aztán bevásárolunk a piacon 2 hétre mielõtt visszajönnénk, így nagyjából megtérül a buszjegyünk, és láttuk a várost is! Persze a piac nyitvatartását figyelembe kell venni! Apropó, Stavrosban is van piac, ha nem változott akkor csütörtökönként, élelmiszerek és minden más van. Ez fent szokott lenni a domboldalon, pontosan nem tudom elmagyarázni, de a Fedrában kérdezzetek rá ha érdekel! A legolcsóbb bolt, ahol ajándékokat lehet vásárolni az a fõutcán található Bazar, nem szép, de nagy és olcsó (amit ott vettem 3 euróért ugyanaz Mykonoson 16,5 euro volt icon_eek.gif ). Van egy számomra kedvelt bolt, ahol kicsit igényesebb dolgokat is lehet kapni (pl. a Ioninai szigetrõl származó ezüstözött tárgyakat és sok mást nagyon jó áron), de ennek a helyét nehezen tudom leírni, ha sétáltok az ajándékboltok tömkelege elõtt, akkor a tengerre merõleges utcákba is érdemes benézni, az egyikben van egy táskás, a nagy táskafüzér messziról látszik, azzal szemben van, egy idõsebb mogorva bácsi ül bent. És érdemes átmenni Asprovaltára, ott van több un. eurós bolt is (ha hiányzik valami a konyhába, ajándékok, kártya, stb.), Asprovaltát egyébként is érdemes megnézni, gyönyörû a sétánya (na az bizony Stavrosban azóta sem készült el, amióta odajárunk - kb. 10 éve icon_rolleyes.gif ).
Ha van kérdés, csak bátran! icon_biggrin.gif
  Cilla | #53897 Üzenet | 2008-03-06 13:03:23 |
Bocs, Ioanninai sziget icon_redface.gif !
  T.Márta | #53904 Üzenet | 2008-03-06 14:01:30 | Válasz a #53897. hsz-ra Előzmény #53897
Sziasztok!
A part tisztaságával kapcsolatban én is azt hiszem, hogy mi nyaralók tesszük olyanná amilyen. Csak az bosszant ha én tudok rá vigyázni más miért nem ,? Ha Kéthyn kívül van aki az IRIS apartmant ismeri minden infót megköszönök. Mi mindíg júliusban megyünk nyaralni bár a tavalyi 40 fölötti hõmérséklet a kirándulási vágyunkat csökkentette. Most is szeretnénk a környéken szétnézni, Pfilipit feltétlen látni akarom na és Thasszos-ra is át megyünk., meg még ami belefér !!!
  Busaianiko | #53929 Üzenet | 2008-03-06 16:25:42 |
Nagyon köszönöm mindenkinek a sok-sok infót. Ki kellene jegyzetelnem, mert el fogom felejteni még mikorra megyünk.
Sajnos a szemetelést illetõen igazat adok én is nektek, hogy inkább jellemzõ ránk, mint a helybéliekre, bár kivételek mindenhol vannak.
Nagyon nem esem kétségbe a negatív dolgoktól sem, hisz mindenhol van valami, ami nem mindenkinek tetszik, és nem vagyunk egyformák.
Tavaly Pargán pl. a szállásunk borzalmas volt, de túltettem magam rajta, és szerencsére a sok gyönyörûség feledtette velem. Nem romlott el miatta a nyaralásom. Kicsit rossz, hogy TV nincs, mert esténként szeretem nézni, amikor már hazaérünk, valamit majd kitalálunk!

Zeusz lánya! Köszönöm a tippeket, a konyhához egyébként is szoktunk vinni evõeszközt, konyharuhát, papírtörlõt, konzervnyitót stb. remélem nem ér "sok" meglepetés. Mondjuk felmosót még nem vittem, de akkor valahogy megoldjuk ezt is.

Ha valami eszembe jut még, rákérdezek, hisz sajnos bõven van még idõ, de addig is írjatok sok-sok mindent, mert nagyon érdekel, bármi eszetekbe jut.

Valcsi! Neked is köszönöm, érdekes, amiket írtál, meg fogunk nézni mindent, amit csak lehet! icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
  Busaianiko | #53930 Üzenet | 2008-03-06 16:28:58 | Válasz a #53896. hsz-ra Előzmény #53896
Cilla! Köszi neked is, sok hasznosat írtál, fel fogom írni, hogy ne felejtsem el. A piacnak örülök, mert szeretünk szétnézni ilyen piacokon.
Majd rákérdezünk, hogy pontosan hol lesz, és mikor?!

Szeptemberben a legtöbb üzlet még nyitva van, vagy már több minden bezár? Ezt hogy tapasztaltad? icon_lol.gif

MI is szeretünk szeptemberben utazni, mert kirándulósak vagyunk, voltunk már júniusban is, de akkor eszméletlen meleget fogtunk ki, és utána olyan hosszú volt itthon a nyár, hogy azóta csak õsszel megyünk!
Addig a várakozással valahogy jobban eltelik az idõ, mint az emlékezéssel. icon_lol.gif

Ti most Santorinire mentek, igaz? De irigyellek! Nagy álmom ez a sziget is!!!!
  Cilla | #53934 Üzenet | 2008-03-06 16:54:10 | Re:
busaianiko írta:
Szeptemberben a legtöbb üzlet még nyitva van, vagy már több minden bezár? Ezt hogy tapasztaltad?
Ti most Santorinire mentek, igaz? De irigyellek! Nagy álmom ez a sziget is!!!!

Szia Anikó!
Szeptemberben még teljes a nagyüzem, semmi nincs zárva, sõt Stavrosban sok ajándékboltocska télen is nyitva van! icon_smile.gif

Igen, Santorinire megyünk, már nagyon be vagyok sózva, úgyhogy gyakran a munkám helyett is a netet bújom icon_redface.gif ! (Josza nem ér rá besózva lenni, valakinek az árát is meg kell keresni! icon_lol.gif !)
Nekem is mindig Santorini és Mykonos jött le a képeslapállványról! icon_biggrin.gif
  Busaianiko | #53938 Üzenet | 2008-03-06 17:49:32 | Válasz a #53934. hsz-ra Előzmény #53934
Nem csodálom, hogy be vagy zsongva Cilla! Még én is be vagyok, pedig nem is a "képeslapok helyszínére" megyünk.
Szerintem olyan varázslatos képeket nem is lehet sehol fotózni, mint ezen a két szigeten! icon_lol.gif
Különleges hangulatuk van!

Köszi az infót, örülök, hogy szeptemberben is "nagyüzem" van Stavroson, azért szeretjük ha van egy kis élet, bár a zsúfoltságot nem igazán.
A görög hangulatot biztos megtaláljuk ott is! icon_lol.gif icon_lol.gif
  Cilla | #53940 Üzenet | 2008-03-06 18:03:50 | Válasz a #53938. hsz-ra Előzmény #53938
Örülök neki, ha jól akarod érezni magad, akkor jó lesz icon_biggrin.gif !
És tényleg nagyon kassz helyekre el lehet menni!
Ja, és a fentebb felsoroltakon kívül mi sokszor felmentünk az erdõbe sétálni az "öreg Stavros" fölött, nem csak a kilátó szép, gyönyörû az erdõ is, ritkán mászkálnak arra, gyakran csak a kecskék, bizonyos bogyókból ítélve! icon_biggrin.gif
  Busaianiko | #53943 Üzenet | 2008-03-06 18:41:26 | Válasz a #53940. hsz-ra Előzmény #53940
Köszi Cilla! Mindenképp szét fogunk nézni Stavrosban is. Az Ófalura különösen kíváncsi vagyok, hisz az az igazi Stavros szerintem.
Azért is örülök, hogy eldõlt végül az uticél, mert így nekiülhetek a látnivalók összeírásának, fotók nézegetésének, szóval a készülõdésnek úgy igazából. Ezt nagyon szeretem, jó ez az internet, mert így kellemesebben telik a várakozás idõszaka. icon_lol.gif
  Cilla | #53946 Üzenet | 2008-03-06 19:07:16 | Válasz a #53943. hsz-ra Előzmény #53943
Igen, én is így szoktam. icon_smile.gif Lehet hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt, de szoktam nyitni a gépen egy mappát, és oda gyûjtögetek, egy dokuba pedig kimásolgatom a fórumról a fontos dolgokat, így lesz egy saját mini útikönyvem!
  T.Márta | #53948 Üzenet | 2008-03-06 19:51:40 | Válasz a #53896. hsz-ra Előzmény #53896
Szia Cilla!
Köszi a sok hasznos infót !
  Cilla | #53949 Üzenet | 2008-03-06 19:56:16 |
Szia!
Ha érdekel még valami szívesen segítek! icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 78 79 80 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu