A fóliázásra gondolsz? Túl sok értelmét nem látom, én a magam részéről nem csináltattam még soha. De abban az esetben hasznos - szerintem -, ha a bőrönd már a szétesés határán van, vagy olyan a csomag, hogy "nehezen marad egyben". Olyankor tényleg jó, hogy nehogy valami elhulljon. De egyébként nem sok haszna van, max. annyi, hogy tutira nem lesz koszos a csomagod. (Ami egyébként egy drága, nem fekete bőröndnél lehet, hogy nem is olyan mellékes szempont. Láttam én már színes bőröndöt többtenyérnyi fekete koszfolttal megérkezni...)
Mi saját magunk fóliázzuk be. Tesco 20m folpack teljesen megfelelő erre a célra + széles cellux. A fóliázás előnyét Én abban látom, hogy a valóban megvéd a kosztól, a sok börönd közül könnyen észre veszed a futószalagon, illetve talán nehezebben is szakadna szét. Több böröndöt láttam kiszakadva, ami nem feltétlen a rossz börönd minőség miatt volt.
Nagyon gyakori a barna Kappa börönd, minden 5.embernek ez van, nem árt vmi megjelölés, akár egy színes szalag, vagy bármi, amivel felismered a sok közül melyik a Te csomagod.
A reptéri gépi fóliázás kb. 5000Ft sztem az drága.
Köszönöm szépen a tippeket. A mi bőröndjeink nem szétesős állapotban vannak, még nem is használtuk őket. Viszont nem szeretném, ha ez lenne az egyetlen útja szegény bőröndöknek és tönkretennék a gépen. A kosz az talán nem annyira vészes, persze csak akkor, ha le lehet mosni utána. Viszont azt hallottam, hogy ha otthon fóliázod magadnak, akkor kibontathatják a reptéren veled (meg lehet hogy akkor is ha ott csomagoltatod 5000-ért).
Mediterraneo | #172570 | 2011-08-09 08:32:45 | Válasz a #172563. hsz-ra
Én sosem fóliázok, ez a kemény bőröndömön látszik is, össze van karistolva. A textil bőröndjeim eddig remekül bírták a nyúzást, igaz, kicsik, nincs akkora súly bennük, mert persze ez is számít egy bőrönd szétesésénél.
szerintem is drága a gépi fóliázás, 2-3 fóliázás áráért vehetek egy új bőröndöt
Én a barna Kappákra nem figyeltem fel, nekem úgy tűnt, mindenkinek pont ugyanolyan feketéje, illetve pirosa van, mint nekünk Ezért megjegyzem a márkájukat és ráteszek kis, színes szalagot is. De azért enélkül se kell izgulni, a csomag feladásánál ráerősítenek egy szinte leszakíthatatlan papírcsíkot a bőrönd fülére és ezen ott van az összes adat: a név is és a desztináció is. Ha csak csöppnyi bizonytalanság felmerül ("ez a koszos bőrönd lenne az enyéééém?????"), akkor elég rápillantani a papírra!
Nekem is textil bőröndjeim vannak, akkor talán bírni fogják. A szalag jó ötlet, szerintem én is fogom alkalmazni. Már csak azért is, mert pár hete hallottam a rádióban, mesélte egy hölgy, hogy a reptéren elkeverték a bőröndjét, de úgy, hogy egy másik nőnek a csomagjára írták rá az ő nevét (se a vezeték, se a keresztnevük nem volt ugyanaz), és ez a nő Amerikába utazott, a panaszkodó pedig Spanyolba. 3 hétbe telt mire visszakapta a cuccait. Mondjuk ez ellen a szalag se véd.
Sziasztok!
Én még a bőrönd vásárláson gondolkozom. Nekünk egy nagyon nagy utazótáskánk van (gurulós), de Rodoszban megszívtuk, "túlsúlyos" lett, nem számított, hogy 2nk cucca volt benne, vehettünk 60! euróért egy kis utazótáskát és a súlyhatár felett cuccot át kellett pakolnunk. Szupi ez a táska amúgy, de repülős útra ezért nem nagyon. Csládban tudnánk kölcsön kérni, de nem tudom mekkora bőrönd kelle gy főre? Meg milyen faját érdemes venni, méregdrágát nem akarok semmiképp se (pl. Samosonite), de gondolom a Tescoban, Auchanba található bőröndök se a legjobbak.....
Szia Gina!
A két véglet között is van azért választék. Bár őszintén szólva ajándékba kaptam, így nem tudom, hogy pontosan hol és mennyiért vették. De a Tescoban kaphatók között is van jobb és drágább, meg olcsóbb és rosszabb minőségű. Én kényelmesen elférek az enyémben (pedig mindent viszek ), azt hiszem, hogy ez a közepes méretűek közé tartozik, a méreteit fejből nem tudom.
Köszönöm szépen a tippeket. A mi bőröndjeink nem szétesős állapotban vannak, még nem is használtuk őket. Viszont nem szeretném, ha ez lenne az egyetlen útja szegény bőröndöknek és tönkretennék a gépen. A kosz az talán nem annyira vészes, persze csak akkor, ha le lehet mosni utána. Viszont azt hallottam, hogy ha otthon fóliázod magadnak, akkor kibontathatják a reptéren veled (meg lehet hogy akkor is ha ott csomagoltatod 5000-ért).
A gépi fóliázást is kibonthatják ez nem véd a felnyítás alól.
Ami benne van az árba, hogy ezáltal egy biztosítást vállal, hogy a böröndöd egészben marad, talán ezért is drága.
Ha nem túlsúlyos a bőröndöd, akkor nemigen fenyeget az a veszély, hogy felbontatják veled. Sztem ahhoz valami nagyon-nagyon gyanús dolognak kell lenni benne, hogy elkezdjék macerálni. Amikor a feladott poggyászt ellenőrzik, a csomagod már rég nem nálad van (legalábbis a budapesti reptéren, más reptereken - többek között néhány görög szigeten - máshogy van), úgyhogy csak nagyon indokolt esetben akarnak belenézni.
Elkeveredés ellen sokat nem tudsz tenni, én annyit szoktam csinálni, hogy fel szoktam címkézni a bőröndjeinket kívül-belül (belül is, mert a külső leszakadhat, volt már rá példa), ráírva a nevet-telefonszámot-pontos címet, hogy mikor-hol-meddig leszünk, hogy ha mégis eltűnik, akkor tudják, hogy hová kell küldeni.
méregdrágát nem akarok semmiképp se (pl. Samosonite), de gondolom a Tescoban, Auchanba található bőröndök se a legjobbak.....
Sztem megteszi az is bőven, inkább az számít, hogy ott milyet veszel, nem a helyszín. Az enyém is onnét van. Már nem emlékszem, hány éves, de kb. 6, és használom rendesen. Idén tavasszal lett először annyi baja, hogy kb. 10 centin kiszakadt a varrás - de sztem erről sem a bőrönd tehetett, mert nem volt egyáltalán megtömve (félig üres volt), inkább úgy tűnt a nyomokból, hogy valami beleakadhatott pakolás közben, és valszeg rántottak rajta egyet, akkor feslett szét a varrás. (Azóta megvarrattuk, és gond nélkül használom tovább.)
Lehet, hogy hülye kérdés, de útlevelet kell vinni pl. Krétára? Hátha meghibásodik a gép és olyan helyen kell leszállnia, ahol nem érvényes a kártyás személyi vagy nem érdemes ezzel foglalkozni?
azért nem árt ha viszel magaddal,mert volt olyan hogy a hotelben elvették,és csak akkor adták vissza mikor jöttünk haza.
pl,.ha autót bérelsz,vagy akármilyen járművet jó ha van nálad valami irat amivel igazolod magad...
mert ha nem viszel csak személyit és elveszik pl a szálláson akkor sajnos nincs irat nálad.szerintem nem foglal túl nagy helyet,jó ha ott van veled!!!
Ha van érvényes útleveled vidd azt és a személyit hagyd itthon. Ha nincs érvényes útlevél Krétára elég a kártyás személyi is. Viszont sem a szálláson sem az autóbérlésnél sem "foghatják ott" az irataidat !!! Persze azonosításra elkérik, esetleg fénymásolják de ezután vissza kell adják. Én biztosan nem engedném, hogy bármiféle indokkal is maguknál tartsák, ehhez semmiféle joguk nincs! (sőt ha belegondolok számos visszaélésre adhat lehetőséget)
Az útlevélből nem árt egy fénymásolat amit nap közben magaddal viszel (ha nem te vagy a sofőr, mert neki persze a valódi kell) amíg az eredetit célszerű a szobai széfben hagyni.