Pénteken este indulnánk Görögországba autóval.A kérdésem az lenne, hogy a 14 éven aluli gyerekeket a macedón határon átengedik e személyi igazolvánnyal? Beszéletm a Központi Okmányirodában egy ügyintézővel és ő azt mondta, hogy nemzetközi egyezmény van rá, hogy a határőröknek el kell fogadniuk a kicsiknek is a személyit, illetve ezt az információt egy nagykövetségen dolgozó munkatárs is megerősítette.
A neten viszont (különböző fórumokon) mást olvasgatok.....a macedón határőrök egy-egy általuk vitatott helyzetben visszafordíthatják az autósokat, azt aki nem rendelkezik érvényes útlevéllel.Kérlek írjátok meg a tapasztalatotokat.
Előre is köszi.
Szia!
Mi most szombaton értünk haza Nei-Poriról, a 9 éves lányom személyi igazolvánnyal volt, egyik határon sem volt vele probléma.
Sziasztok
A neten viszont (különböző fórumokon) mást olvasgatok.....a macedón határőrök egy-egy általuk vitatott helyzetben visszafordíthatják az autósokat, azt aki nem rendelkezik érvényes útlevéllel.
Rita29 írta:
Azt én is hallottam, hogy aki csoportos utazáson vesz részt azzal nem foglalkoznak annyira de aki egyénileg utazik azzal bizony ki tudnak babrálni ha akarnak.
Remélem nem lesz gond és átengednek minket is.
Szia Rita29!
Ezeket az információkat hol olvastad? Mert, hogy ezen a fórumon nem, az biztos. Én még sosem hallottam olyat, hogy valakit vissza fordítottak volna, érvényes személyivel. Pedig itt vagyok már egy ideje.
És, hogy az autósokkal kibabrálnának? Hát, lehet,hogy előfordulhat ilyesmi, de semmiképp sem jellemző.
Tavaly pl. előttünk ment a szerb rendőrautó. Megelőzni nem tudtuk, mert akkor már gyorshajtás lett volna. Pár perc elteltével vette a lapot, és félreállt előlünk, hogy mehessünk....
Az autósok - kivéve a török invázió idejét - mindig előbb átjutnak, mint a buszok.
Véleményem szerint nyugis utatok lesz, bár a péntek miatt azért lesz forgalom. Arra ügyeljetek, hogy ne az esti csúcsban érjetek Belgrád környékére, mert ott lehet egy kis dugó, akkortájt, akárha Pesten lennél.
Egyébként izgulnotok nem kell, semmiért, nem fog senki piszkálni!
Én pedig lehet, hogy szállásban tudok segíteni, feltéve ha Parália is szóba jöhet.
Ja és még valami Macedoniában én még nem találkozam rendes wc-vel,
Ott csak tankolni érdemes mert a legolcsóbb a üzemanyag.
Viszont a szerb- macedon határ előtt van egy Mol kút ami kúltúrált. Macedónia meg 200 km, csak kibírod valahogy, mert ha ezt a szakaszt is abszolváltátok akkor a görög határon azonnal ott vannak kávézok ahol kulturált a környezet.
Köszi hogy írtál, szerintem Parália is szóba jöhet.
Lényeg hogy homokos legyen (mármint a tengerpart ), és ne nagyon hullámozzon a tenger mert az fellök. Nei Porit azért néztük ki a párommal, mert az befelé állítólag hosszan-lassan mélyül. Paráliárol még nem beszéltünk, de talán az is jó lehet. Parália mennyire árérzékeny? Mert mi sajnos eléggé. Nekünk az se baj, ha földszinti , és hajnalban zörög a kukáskocsi .
Üdv
Ui.: Bonyolódik a dolog, már 4en szeretnénk menni, és ebből 2en is bicebócák vagyunk.
Hahó bicebócák
Ahol én voltam Parálián ott lakott melletünk egy tolókocsis srác meg a családja. Egész nap járt kelt az elektromos kocsival semmi gondja nem volt. Az apartmanban van lift, a tenger kb 100-150 m végig beton és márvány burkolan. A család minden nap ott napozott mellettünk, nagyon jól elvoltak.
Az Apartman neve Elit 1 és elit 2. egymás mellett vannak 10/euró/fő/nap.
Mi tankoltunk Macedóniában Makpetrol kúton, éjjel. Ez egy nagy kivilágított kút volt shoppal. Kellett a fény, mert a kiégett fényszórót cseréltük az éjszakában. Itt volt időnk rengeteg, és a mellékhelyiséget is meglátogattunk. Rendes WC volt, nem talponálló, és tiszta, teljesen kulturált. De bent volt az épületben, nem kint, mellette.
Nézzétek, mit találtam!
Többen írtátok, hogy elmúlt 10 éves az autótok!
Ez nekem szimpi!
Az assistance szolgáltatója a Mapfre, egész Európára köthető, és annyira nem borsos az ár.
http://www.netrisk.hu/netrisk-angyal-plusz.html