Újonc vagyok itt a fórumon kérlek SEGÍTSETEK!
A Szerbek és a Macedónok melyik úti okmányt részesítik előnyben?
Autóval megyünk Görögbe és az egyik utasnak csak újfajta (kártya) személyi igazolványa van.
Előre is Köszönöm
- Típustól függően benzin, gázolaj, gáz
- Nemzetközi felelősségbiztosítási igazolás (zöldkártya)
- meghatalmazás, ha nem utazik a tulaj a kocsiban
- annyi láthatósági mellény az utastérben, ahányan utaztok (gyerekekre is!)
- égőkészlet
- tűzoltó készülék (megoszlanak a vélemények, tőlem még nem kérték, de meg sem állítottak az utóbbi 4 évben)
- utasbiztosítás (mostanában nem kérik, de enélkül baromság elindulni)
- minden egyéb itthon is kötelező felszerelés
Nem számít mit részesítenek előnyben!
Nyugodtan mehettek kártya formátumú személyivel, évek óta elfogadják, mi is azzal voltunk (a gyerekek is!) az utóbbi három évben. Semmi gond nincs vele, már a macedónok sem morogtak, megoldották a szkennelést.
Thomasz | #193699 | 2012-08-14 12:18:20 | Válasz a #193697.hsz-ra
Szia titi68!
Köszönöm a gyors választ!
Kicsit megnyugodtam mert pénteken indulunk
Nei Poriba és addigra nem hiszem,hogy meglenne az útlevél.
Még egyszer Köszönöm!!!
Ne feled, tartalék izzó legyen nálad- mert sosem tudni
eü doboz (lejáratra vigyázz)
poroltó, láthatósági mellény, legyen nálad ablaktisztító is- mert a bogarak alig jönnek le a hosszú úton.
Igaz,hogy nem kérik és remélhetőleg szükségtelen is lesz,de vonatókötél sem feltétlenül hülyeség. Azt nem tudom,hogy kötelező-e vagy sem. Nekem mindig bent van,pedig az autóm műszakilag a legmegbízhatóbbak közé sorolom.
Még egy kis adalék a kocsival Görögországba utazóknak. Belgrád belvárosát (E75 is) feltúrták rendesen. Először azt hittem kamu a terelés, a fizető-kapunál egy térképes infó lapot is osztogatnak, hogy mindenki inkább az újonnan elkészült elkerülőt használja.
Mikor volt ez a terelés? Egy hete sincs, hogy hazajöttünk, de simán mentünk-jöttünk a régi úton, a régi hídon a városon keresztül? A kapu után volt egy kis sávelhúzás, de a városban már semmi terelés nem volt!
Szia!
Most aug 11-én éjszaka.
Az infó szórólapból nem is derül ki, hogy teljesen le van zárva az út, pontosabban nincs magyar nyelvű tájékoztató. Persze ha félre állsz a kapu után és kimazsolázod, hogy mit is írtak, akkor már minden tiszta. Szóval, pont a hídra hajtás előtt leterelnek a belvárosban jobbra és tulajdonképpen a híd feljárója alatt mégy át amerre akarsz
Még egy kis adalék a kocsival Görögországba utazóknak. Belgrád belvárosát (E75 is) feltúrták rendesen. Először azt hittem kamu a terelés, a fizető-kapunál egy térképes infó lapot is osztogatnak, hogy mindenki inkább az újonnan elkészült elkerülőt használja.