Semmi gáz már az is valami, de akkor azt hiszem idén is kicsit szenvedõs lesz a Szerb szakasz!
Nem tudom hol lesz szenvedõs, mert Nisig lehet gyorsan menni, mi 140-160 mentünk, csak hosszú az a szakasz, de szerintem tanulhatnánk autópályakészítést a szerbektõl is. Ez legalább nem hullámvasút mint itthon.
400-400-1050-240 pontosan, csak oda.
Macedón denárt érdemes váltani a határon, mert az 50 és 60 denáros szakaszra odafelé nem váltottunk, így 2 és 3 euróval levettek bennünket a kapunál
Mindenfelé jól lehetett autózni, nagyrészt 130-al jöttünk hazafelé, de érdemes figyelni a rendõröket, és szerencsére villogtak a szembejövõk nagyon sokszor, ha rendõrt láttak, így sikerült a sebességhatárokat betartani. Nagy szerencsénk volt: Szerbiában elõttünk pár száz méterrel kapott durdefektet egy kamion. Repült felénk a hatalmas gumimaradvány, nagyon rémisztõ volt egy gyufásdoboznyi koppant az autón, betörve az indexet, de nem kívánom senkinek ezt az élményt!
Az üzemanyagárakat megtaláltam köszönettel,és ki is számoltam, hogy kb 12ezer dínárra lesz szükségem 2tankolás +autópálya oda-vissza.
Kriszta tavaly amikor mi mentünk az autópályáig tartott még sokáig eljutni és tele volt minden kijárat rendõrökkel és ha jól emlékszem szigorúan 80 volt a megengedett.
A másik kedvencem pedig Macedónia elött a határig a 60-as táblával.
Nos én tavaly is váltottam Macaedón dínárt így szerintem idén is fogok.TAndi valóban nem irigylésre méltó amit átéltetek.
Akkor az Novi Sad amire te gondolsz és nem Nis. Na akkor csak egy malomba örlünk mert te arról beszélsz amirõl én írtam ide. Na itt lehet menni 100-120 tábla alapján. Kijáratoknál van csak 80 tábla. Szóval hajrá
Valóban az a szakasz lesz az.De még valami eszembe jutott és kiváncsi lennék esetleg másnak is voltak-e hasonló élményei.Szóval Macedóniában odaérünk az elsõ fizetõ kapuhoz már távolról láttam, hogy valami tömeg van ott közeledve rájöttem koldusok.
Hallomásból tudtam nem célszerü megállni de egy kisgyereket leraktak a kocsi elé alig bírtam megállni és abba a pillanatba már indult is a mûsor.Édesanyámmal és barátnõmmel voltunk 3-an az autóban na ugye a hölgy utasoknak több se kellett elkezdtek aprót keresni hiába jeleztem nem tetszésemet na de lesz ami lesz alapon ablak megindult lefelé és ez volt a nagy hiba!!Ha láttatok sáskákat rajzani az semmi mindenhonnan elõkerültek árokból vagy nem tudom honnan de szószerint elkezdték ütni az autó ablakait meg rázni a kocsit.Na nekem se kellett több kicsit erélyesen fellépve elkattant aggyal elvergõdtem a fizetõ kapuig abladörömbölés és "Bitte,Bitte"szavak kiséretével.
Nem volt egyszerü meg kell mondanom sajnáltam is õket de nem igazán voltam ilyenre felkészülve.Remélem tanultok az esetembõl.A tanulság pedig az,hogy eszetekbe ne jusson leengedni az ablakot!!!
Nagyon durva tényleg ez az eset! Nekünk tavaly szerencsénk volt, mert mi is láttunk koldusokat az egyik fizetõskapunál, de épp jöttek a rendõrök és ész nélkül futottak a bokrok közé elbújni, úgyhogy mire mi fizettünk, már sehol sem voltak. Szerencsére!!!
Most kicsit megijedtem, hogy mi lesz, ha mi is így járunk, de azért reménykedem, hogy ez nem mindennapos eset talán!?
Jox | #34868 | 2007-07-06 07:06:24 | Rio - Antirio híd
Szia Attila!
Én idén semmi ilyet nem tapasztaltam. Mondjuk 6 fél 7 között voltunk reggel az elsõ kapunál, és az korán lehet nekik. Visszafelé pedig éjszaka volt, akkor meg már senki nem volt kivéve a rendõröket. Mi nappal nem szoktunk menni és lehet Belgrádba is ezért tudjuk elkerülni a kéregetõket. Macedóniába mi meg se szoktunk állni, lehet jól is tesszük a leírásod alapján.
Na barátaim tegnap átnézettem a kocsit, azt mondta a szerelõ, ezzel õ is nyugodtan nekivágna!!! Mondta, hogy még pénteken viszem el hozzá, ellenõrzi a gumikban a nyomást és mégegyszer leellenõrzi az olaj és egyéb szinteket! Tök jó fej
És még öröm is ért, mivel rosszul emlékeztem az olajcsere idejére (még 5.500 km) így megúsztam egy 20-ast, legalábbb! Hogy nézhettem ennyire el???? Biztos korral jár
Így legalább megvan az autópályadíj
Akkor majd csapj a lovak közé . Bár ahogy az úticélodat megnézem, mire haza jösz meg lesz az a 5500 km
Köszi Kriszta, meg lesz
Tudom, merész terv...
Thessaloniki és Athén tuti! A közte lévõk meg opcionálisak !
Ha teljesíteni tudom, ha nem, lesz miért visszamenni még pár évtizedig