Úgy látszik másnak mégis nagyobb a tapasztalata mint neked a Belgrádi áthaladáson,meg a Görögországba lejutásban... Az hogy állítólag te ezerszer mész, ezek szerint semmit sem jelent.... Már csak abból is gondolom, mert mindig megkérdőjelezed azt aki nálad gyorsabb. Az emberek nem egyformák, van aki 10x is megáll míg leér, van aki meg csak max tankolás, rövid pisire.. Az sem mindegy hogy ki mikor megy, valószínű hogy egy vasárnap délután vagy este 9-10 után már nincs akkora forgalom hogy ne lehessen bevállalni egy Belgrádon való áthaladást... Ami akár lehet is 10 perc ami neked hihetetlen, én meg elhiszem bármilyen furcsa is számodra... egy többsávos szinte nyílegyenes útról beszélünk ember!!!! ami kb 15 km.. csak ki kell számolni ha mész 80-90 -el hogy mennyi idő alatt teljesíthető....
Ja, en nem olvastam vissza, csak leirtam a friss tapasztalatainkat, ha segit a most induloknak...nem tudtam, h ezzel egy versenyben veszek reszt:-) ha szoltok elore, jobban sietek:-) na mind1, mast erre inkabb nem reagalok...
Es igen, mi sem szoktunk megallni, csak tankolni, 10 percre...
Szó sem volt versenyről, csak egy-két nagy tapasztalatú olvtárs annak vette, hogy többen is leírtuk, hogy mit tapasztaltunk! Ami Neked információátadás (Belgrádon keresztül jöttél, vagy az elkerülőn, mennyi idő alatt értél át és mit tapasztaltál, meddig tartott az út), az egyesek szerint kérkedés, verseny!
Gondolom mindenki magából indul ki!
Szerintem az első útjukat tervezőknek igenis fontos információ, még ha egy nyáron százan is leírják ezeket - sokféle eredménnyel. Így legalább bárki megtalálhatja az Ő utazási-vezetési stílusához illő verziót.
aha, értem, köszi:) akkor már leírom, értünk haza 11 óra alatt is, 2008-ban:) és akkor is kikerültük röszkét...megállni meg 3szor 10 percre álltunk meg...
egyébként a benzin olcsóbb volt Szerbián, Mac-ban pedig a szerbeknél is olcsóbb volt (ha jól emlékszem, kb 360-370/l), mint itthon. Görögo-ban drága. rendőrautót hazafele egyet láttunk, vhol Szerbiában, még Nis előtt, de rendesen jeleztek a szembejövők, nem volt gond belőle
Titi68 az a kérkedés amit ti csináltok a 18, 14 meg a 10 perccel. Mai napra a 25 km-es belgrádi útból is csak 15 km lett. Ha azt írtátok volna, hogy megszűnt a terelés, sehol nincs útépítés, akkor elfogadom. Ha most indulnánk először az idén és nekem nem sikerülne ennyi idő alatt átmenni Belgrádon fájna a fejem, de így csak mosolygok. Januárban, februárban, márciusban, novemberben és decemberben havonta egyszer megyek és jövök. A további hét hónapban 2 hétente jövök, majd 4-5 nap itthonlét után megyek vissza és két út nem volt egyforma, tehát a tapasztalatok pár nap után sem helytállóak. Ez így van már 10 éve, előtte évente 2-szer jöttem, mentem.
A mai nappal befejeztem a hozzászólásokat, majd az évente 1-szer, 2-szer menők megmondják a tutit.
Ja kedden jöttem, holnap megyek.
Király vagy:)
amúgy lehet, h 12 perc volt, lehet, h 7. nem stoppereztem, arra vonatkozott a leírás, h érzékeltessem, Belgrádon megállás nélkül, egyhuzamban, kb 90nel úgy lehetett áthajtani, h mellette igen, volt útépítés. felőlem mehetsz ezerszer is, mi tegnap jöttünk, kb 10 fele voltunk ott, délelőtt...
Ha állandóan nem személyeskednél, nem tennék gúnyos megjegyzéseket , és nem kételkednél másokban,és elfogadnád hogy nem vagyunk egyformák talán elfogadnánk a tapasztalataidat... De így hogy csak a nagyképűség szűrődik le a hozzászólásaidból így én speciel csak nevetek rajtad.... Kicsit túl misztifikálod ezt a Görög utat, semmivel nem nehezebb lejutni rajta mintha a Balatonra mennénk. Csak te azt hiszed!!! Az a fene nagy tapasztalatod meg hogy többször mész semmivel nem több..
nagyon élveztem az első görög nyaralásomat a szerb magyar határ kivételével Későn sikerült elindulni pénteken, hajnal 1re értünk a határhoz, rengetegen voltak, majdnem fél 6 volt, mire bejutottunk Szerbiába.
Ma hajnalban hazafelé szintén kb. 4 óra araszolgatás volt, valakiket nagyon kereshettek, mert a nem eusoknak a magyar oldalon ki kellett szállniuk az autóikból, nálunk csak páromnak le kellett húzni a hátsó ablakot, meg kinyitni a csomagtartót, de volt, akikkel leszedették a csónakot a tetőről, meg turkáltak a csomagok között...
Itt nem vitatkozni kellene hanem mindenkinek leírni a tapasztalatait az "autóval Görögországba" témával kapcsolatban! Aztán mindenki levonja belőle a saját számára való következtetést..... Nem kellene szét OFF-olni ezt a topic-ot! Én szívem szerint várom továbbra is a friss beszámolókat a szerb helyzetről (főként a Belgrádon keresztüli áthaladásról) és a Macedóniai történésekről. Szeptember 5-én indulunk Görögbe és nincs kedvem oldalakon keresztül olvasgatni a vitákat ahelyett hogy a tényeket olvashatnám! Köszönöm!
Kepkipagégé én vagyok nagyképű, pedig lenne mire. Aki segítséget kért tőlem privát üzenetben annak segítettem és meg is köszönte. A nagyképűségről jobb nem beszélni, mivel aki Evzoni-nál a buszsávban beint a magyaroknak stb., vagy állandóan azzal kérkedik mennyi idő alatt és milyen autóval megy az a nagyképű.
Pontosan mire vagy kíváncsi a Szerb helyzetről??? A pálya kész van Belgrádig, az elkerülő is épülget, szerintem lassabb mintha a városon keresztül mennél, főleg hétvégén és az esti órákban. Vranje környékén a Makedón határig még mindig nincs kész a pálya, szokásos kb 20km-es terelés 60-as tábla mellett. .. Makedóniában a pályát csinálják ahol kettéválik az autópálya... stb... ezek mind nem igazán változtak.. Valami kimaradt??? Ja a Duna hídnál is átterelnek a másik oldalra egy szakaszon.... Görögországban meg nagyon nem változott semmi az utakon, max annyi hogy több helyen kell a pályáért fizetni....
Kepkipagégé én vagyok nagyképű, pedig lenne mire. Aki segítséget kért tőlem privát üzenetben annak segítettem és meg is köszönte. A nagyképűségről jobb nem beszélni, mivel aki Evzoni-nál a buszsávban beint a magyaroknak stb., vagy állandóan azzal kérkedik mennyi idő alatt és milyen autóval megy az a nagyképű.
Aztán hol írtam én olyat hogy beintettem is valakinek is a határon .. Olvasni sem tudsz .. Különben is azt írtad nem írsz ide többet.. Te szoktad szinte az összes hsz-edben leírni hogy mivel mész holott senki sem kérdezte ... Én egyetlen egyszer írtam le hogy mivel megyek, mivel valaki feltette a kérdés hogy ki mivel megy. De te akkor is pökhendién kijelenteted hogy nem írod le hogy milyen fostalicskával nyomod lefele... Keresd csak vissza a hsz-edet megtalálod vagy annyira ügyes és tapasztalt.... Viszont annak valóban örülök hogy gyorsabban leérek mint te a nagy 10000x menő....Én még fiatal vagyok nekem nem nyomja a hólyagomat a prosztatám hogy állandóan meg keljen állnom pisikézni kávécskázni pihengetni...