Mi voltunk a Sotíriába 4-évvel ezelőtt. A ház 3.-k emeletén vannak az apartmanok 5 db. A többi lakásban görögök vannak. Attól függ hány fősbe mentek. Az 1,2, apartman szerintem 2 ill. 3-fős stúdió, az erkély nem a tenger felé hanem egy utcára néz. Mi a 3-ba voltunk ez két különálló hálószobás étkező-konyhával és vagy 15-méter erkély , a tengert oldalról látni. a másik két apartman ha jól emlékszem nappali + hálószobás ( ezt mi nem szertejük ). Szomszéd utcában kis közért a reggeli friss péksüteménnyel és mással. A part 2-3 utcával lejebb , nincs messze, ott sok taverna, mi az elsőbe az éhes medvébe szoktunk járni.
Szia!
Köszönöm szépen a választ kovacsgyula53!
Mi éppen Szegeden fogunk csatlakozni, remélem a határon azért nem fogunk annyit várakozni, kellemetlen lehetett...
Az apartmannal kapcsolatban olyan kérdésem lenne, hogy milyen felszereltségű, mit érdemes vinni magunkkal? Tudom, hogy ti a Papa John-ban voltatok, de az is grandos ha jól tudom, ezért gondolom hasonló a felszereltség is.
Szia!
Hát én nem vittem magammal semmilyen eszközöket, volt minden az apartmanban, de ez hozzá is tartozik az alap felszereltséghez. De mi a Szerb-Macedon határon várakoztunk olyan sokat, a Magyar - Szerb határ sima ügy volt.
Cortez86 | #206190 | 2013-07-08 17:31:27 | dias hosue
Sziasztok!
Nei Pori- Dias House -ban volt már valaki? Vélemények?
előre is köszi!
ui.: keresgéltem, de sajna valamiért megfagy a böngészőm,ha a keresésre kattolok.
előre is köszi!
ui.: keresgéltem, de sajna valamiért megfagy a böngészőm,ha a keresésre kattolok.
Szia!
Mi rendszeresen ebben a házban szálltunk meg, de a két évvel ezelőtti negatív tapasztalatok miatt nem mentünk többet, pedig nagyon szerettük. Az utazási iroda is levette a kínálatából.
Szóval, a ház és a két évvel ezelőtti tapasztalataink:
A Dias-ház Nei pori déli részén, csendes helyen van kb. 200 méterre a tengertől. Közvetlenül mellette van egy elég jól felszerelt bolt.
A stúdiók felszereltsége alap. Ahány fős a stúdió, annyi pohár, tányér, kanál, stb.
A vágódeszkát a penésztől nem lehetett felismerni, szú szerű kis bogarak a konyhabútorban. Melegvíz hiány többször is. A takaró homokos, koszos. Hangsúlyozom, mindez a két évvel ezelőtti állapot volt.
Előtte nem volt semmi gondunk vele.
Élmény beszámoló No: 1
Sziasztok!
Nos az ígért élmény beszámoló. Lehet nem sikerül oly szépre mint egyes fórum társaimnak. Maga az utazás olyan volt mint a megszokott, a buszos utaknál. Szerb-Macedon határ- hat óra várakozás. Onnét már sima volt az utunk. Viszont vissza felé a sok átszállás csoportosítgatás egy kicsit dühítő volt. Megérkezés Nei Pori-ba, elég kellemetlen hűvös, esős idő fogadott minket. Ez eltartott 3-napig, ami nekem személy szerint jól is jött, a betervezett hegyi, falusi túrákat így könnyebb volt átvészelnem. Három napra béreltem egy robogót,{nagytestűt} és azzal indultam a felfedező utakra, míg a robogó bírt felfelé menni. Akkor leszálltam és ott hagytam, majd gyalog folytattam az utamat. Maga a hegyek meg hitt nyugalma, és a látvány ami onnét az ember szeme elé tárult fenséges volt. Mivel mindig elég korán indultam így nem az apartmanban reggeliztem, volt hogy a hegyi forrás tövében fogyasztottam el a reggelit, friss forrás vízzel oltottam a szomjam, amit az útra is magammal vittem, mármint a forrás vizet. Csodás hegyi utakon, ösvényeken gyalogoltam. Ami viszont feltűnő volt, hogy rengeteg szelid gesztenye fát láttam. Sőt a termése sem nagyon volt össze szedve, ott voltak a fák alatt. Útjaim során a teljesség igénye nélkül csak egy két település: Palaioi Poroi, Ano Panteleimonas, Egani, Gonni, Szkotina, Ano Szkotina {megbízásom volt, hogy keressem fel}
...folyt: köv.
Élmény beszámoló 2!
Eganiban gyönyörű kis házakat láttam, sajnos ami nekem nem nagyon tetszett, hogy szinte egymásra építették őket. De viszont az emberek közvetlenek, kedvesek voltak, a hétköznapi munkájuk mellett volt rá idejük, hogy "szóba" elegyedjenek az idegennel. Palaioi Poroiban járva megtetszett egy vendéglő. A templom mögött hatalmas platánfa árnyékában piros fehér kockás asztal terítőkkel letakarva az asztalok!
Nos gondoltam, a túrám befejeztével itt fogom az ebédemet elfogyasztani. Vissza is érkeztem 4-5-óra múlva, bizony jól esett a hatalmas fa árnyékában a szép tiszta terítővel letakart asztaloknál helyet foglalni. De mivel asztal társaságom is lett a Costas a tulaj, és a pincér Apostolis személyében. Így jól „elbeszélgettünk” több mint három órát, egy jó frappé társaságában, és meg kértem őket legyenek a vendégeim. „lefizettem” őket. Viszont ők meg egy original olíva olajat adtak ajándékba. Megkértem legyenek kedvesek oda írni a nevüket. Mit ne mondjak olyan gyorsan eltelt az idő, hogy észre sem vettük hány óra lehetett. Csak az én hasam jelzett, időszerű lenne ebédelni. Kérdezték mit ennék? Mondom, amit ti javasoltok és ajánlotok nekem. És a következő lett a menü: görögsaláta-cserép tálban az étterem nevével, meg töltött padlizsán, desszert, füge „sajt”, így értettem és én is annak néztem, mert a jellege hasonlított az itthoni birsalma sajtéra, mit ne mondjak ízlett nagyon minden, mellé jó vastagra vágott kenyér és meg pirítva: fenséges íze volt. Ja és elfelejtettem mondani ami valamikor Nei Pori-ban is szokás volt, hogy egyből hozták az asztalodhoz a kancsóban, pohár kíséretében a jó hideg vizet! Ez volt az osztályon felüli vendéglátás! Természet lágy ölén, jó barátokkal. Csak egy a gond ez a hely 12-km-re van Nei poritól. De viszont érdemes felkeresni. A többi napot viszont a pihenésnek, kikapcsolódásnak szenteltem. De nem feledkeztem meg a Platamonasban lévő kedvenc fagyizomról sem elég sűrűn a vendégük voltam. Jó helyen van a tenger parton, nem drága és jó nagy adagot adnak, annyi, és annyiszor teszel rá öntetet, amit, és amennyit akarsz. A többi nap akkor tehát a napozás és fürdés élményével telt.
Igyekszem a képeket is mellékelni……ha sikerül.
Nagyon jó volt olvasni az élménybeszámolódat, már nagyon vártam!!
igen ilyen a görög vendégszeretet !!
még az apartmanról írnál pár mondatot ?? papa john volt ha jól emlékszem ?
üdv
gémike
Nagyon jó volt olvasni az élménybeszámolódat, már nagyon vártam!!
igen ilyen a görög vendégszeretet !!
még az apartmanról írnál pár mondatot ?? papa john volt ha jól emlékszem ?
üdv
gémike
Kedves "gemike"
A beszámolóm egyszerű, sajnos elég sok helyesírási hibával. Sajnos sok minden kimaradt belőle, ami még számomra nagyon megkapó és szeretet teljes volt. Meg próbálom majd a gondolataimat rendezni és igyekszem még "papírra" vetni.
"Papa John" Apartman! Személy szerint csak jót tudok róla mondani, ez az én véleményem. Megfelelően berendezve bútorok, ágy, szék, szekrény, tükör. A világító testek mindenhol a helyükön voltak, nem voltak a falból kilógó vezetékek: ilyennel is találkoztam már. Viszont még törölközőket is adtak, ami eddig nem volt szokásos. A konyha a szükséges felszereltségű volt, minden volt ami az alapokhoz kellett. Lábas, fazék, serpenyő, evőeszközök, a szobák létszámához mérten. Szép nagy teraszok, és szerintem minden teraszról lehetett látni egy kicsit legalább a tengert. Ami nagyon tetszett viszont az épület előtti bejárónál fémből készült állványok voltak, oda le lehetett rakni a matracokat, nem kellett felcipelni az emeletre. És turnus váltáskor meg a bőröndöket. Egyik oldal a távozó vendégek, másik az érkező vendégek részére. Nem össze vissza az épület előtt. Így nem volt kavarodás. Ezt viszont mindenhol megoldhatnák. Nyugodtan kérdezz még, amennyiben tudok segítek. Próbálom a gondolataim össze szedni és az élményeim közzé tenni még.
Üdv a "szellem"
Köszönöm a válaszodat, hát nem túl biztató , tekintettel arra, hogy 18 ember szállását rendezem és 2100 euróról van szó :S, lehet inkább keresgélek még, hátha alakul valami, bár a szabadságolásunk miatt elég rossz az időintervallum, 2013. aug.04.-aug.11..... nem egy nyerő dátum a turnusváltások miatt.
előre is köszi!
Szia!
Mi rendszeresen ebben a házban szálltunk meg, de a két évvel ezelőtti negatív tapasztalatok miatt nem mentünk többet, pedig nagyon szerettük. Az utazási iroda is levette a kínálatából.
Szóval, a ház és a két évvel ezelőtti tapasztalataink:
A Dias-ház Nei pori déli részén, csendes helyen van kb. 200 méterre a tengertől. Közvetlenül mellette van egy elég jól felszerelt bolt.
A stúdiók felszereltsége alap. Ahány fős a stúdió, annyi pohár, tányér, kanál, stb.
A vágódeszkát a penésztől nem lehetett felismerni, szú szerű kis bogarak a konyhabútorban. Melegvíz hiány többször is. A takaró homokos, koszos. Hangsúlyozom, mindez a két évvel ezelőtti állapot volt.
Előtte nem volt semmi gondunk vele.
Szia!
Köszönöm a válaszodat, hát nem túl biztató , tekintettel arra, hogy 18 ember szállását rendezem és 2100 euróról van szó. Lehet inkább keresgélek még, hátha alakul valami, bár a szabadságolásunk miatt elég rossz az időintervallum, 2013. aug.04.-aug.11..... nem egy nyerő dátum a turnusváltások miatt.
Sziasztok!
Én éppen itt ülök Nei Poriban, a Coral apartman kávézójának teraszán. Ma érkeztünk. Zökkenőmentes volt az út, a tervezett időben érkeztünk. Magyar-Szerb határon 2 órát várakoztunk, és a Szerb-Macedón határon is. Így mondhatom, hogy viszonylag simán haladtunk.
Az idő csodás, az apartmannal kapcsolatban néhány észrevétel:
A konyha felszereltsége kicsit szegényes. Van villanyrezsó, hűtő, vízforraló. És néhány tányér edény. Így aki főzni szeretne, hozzon eszközöket. A zuhanyzó az egyetlen, ami csalódás. Mind méretileg, mind minőségileg. Sajnos egy zuhanyzás alkalmával úszik az egész fürdőszoba, valamint nagyon szűkös a hely.
Egyenlőre ennyi tapasztalattal szolgálhatok.
Sziasztok!
Igen tisztában kell lenni ezek az apartmanok nem ötcsillagos szállodák. A zuhanyzó, és WC szerintem mind egyforma mintára készültek. Össze kell hasonlítani a szállodák, és apartmanok ár, arány értékét.
Üdv a "szellem"
Szerintem valamennyi apartman konyhája hasonló felszereltségű. Nem is arra találták ki, hogy nagy főzéseket rendezzünk benne. Melegítésre, egytál étel elkészítésére viszont alkalmas. Minden gond nélkül el lehet készíteni egy lecsót vagy kifőzni egy adag tésztát. Lehet sütni bundáskenyeret vagy ránottát. Aki kávézik, annak érdemes magával vinni egy kis kétszemélyes kotyogót. Nekem még soha nem okozott gondot a konyha felszereltsége.
A fürdők méretének tekintetében már nagyobb eltérések vannak. Bizony mi is voltunk már olyanban, ahol szinte a wc-kagylóban zuhanyoztunk. Még zuhanytálca sem volt, csak egy lyuk, ahol lefolyt a víz. Az egész fürdőszoba nem volt nagyobb másfélszer másfél méternél. Azért legtöbb helyen szerencsére normális méretűek.
Kedves "Gudli"
Így van nyaralni kell menni nem szakács versenyre. Egyébként az idén a szomszédaim azok mindennap hatalmas főzéseket rendeztek, és nem panaszkodtak. A lényeg nekem az volt, hogy reggel kávé legyen, mert addig a szemem sem bírom kinyitni.