Görög konyha
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 16 17 18   >
Üzenet
  T.Márta | #28386 Üzenet | 2007-05-20 09:38:06 | Válasz a #28263. hsz-ra
Köszi, nagyon guszta de mintha hús nem sok volna benne!
  Csutek | #28388 Üzenet | 2007-05-20 09:49:14 |
Szia Márta!

Ha 49 nap múlva megkóstolod, rájössz, hogy pont annyi hús van benne, amennyi kell. icon_wink.gif
  T.Márta | #28408 Üzenet | 2007-05-20 14:22:59 | Válasz a #28388. hsz-ra Előzmény #28388
Szia Csutek!
Az biztos,hogy megkóstolom és biztos,hogy finom lesz, ebben nem kételkedem!
  Popeye77 | #32386 Üzenet | 2007-06-21 19:48:54 | Válasz a #28408. hsz-ra Előzmény #28408
Most csinalok gorog fasirtot, keszitettem hozza tzatikit. Elso probalkozas remelm finom lesz:P Metaxa behutve kiseronek:)
  H.apci | #35461 Üzenet | 2007-07-09 17:58:55 | A görög fasírt magában és vegyes tálon


  H.apci | #35909 Üzenet | 2007-07-11 19:23:31 |
Volt már szó a stifado-ról, de tapasztalnom kellett, hogy erre is érvényes: „Ahány ház, annyi szokás.” Szeretem a gyomrom (meg is látszik rajtam icon_redface.gif ), így hát nagy kíváncsisággal közelítek mindig a görög konyhához; ér is mindig valami kellemes meglepetés. Most a stifado-val leptek meg egy kicsit. Korábban úgy tudtam, hogy ez (leegyszerûsítve) egy gyöngyhagymás marharagu (görög gulyásnak, sõt pörköltnek is olvastam már!?), amirõl olyan képet láttam valahol, hogy cserépedényben tálalták. Végre sorra került, rendeltem, kihozták. Nem úgy nézett ki, mint amit vártam, de nagyon finom volt. icon_wink.gif



Egyik elsõ dolgom volt itthon, hogy kicsit utánanéztem. Talán ehhez hasonlított:

Hagymás, paradicsomos hússzelet - stifado
Hozzávalók:
1 kg borjúlapocka,
1 hagyma,
1 1/2 dl száraz vörösbor,
1 1/2 dl olívaolaj,
4 érett paradicsom,
1 ek. paradicsompüré,
1 babérlevél, só,
1 kg gyöngyhagyma
Elkészítés: Pirítsuk meg a borjúlapockát az olívaolajban, adjuk hozzá a hagymát, és mikor üvegesre pirult, öntsük fel a vörösborral. Adjuk hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, egy kevés vízben feloldott paradicsompürét, a fûszereket és 1/2 dl forró vizet. Fedjük le és lassú tûzön pároljuk 1 1/2 órán keresztül. Adjuk hozzá a gyöngyhagymát (a nagyobbakat vágjuk félbe), és fõzzük még egy órát. Tipp: Ízesíthetjük még fokhagymával és rozmaringgal.

Aztán találtam még néhány érdekes képet, ami alig hasonlít ehhez:









Költõi kérdés: Melyik lehet az igazi? icon_lol.gif
  Vojandi | #35959 Üzenet | 2007-07-11 23:03:44 |
nagyon étvágygerjesztõ képek, de a receptet már nem bírom ma elolvasni, mert leragad a szemem...madj holnap icon_smile.gif
  Kakadu | #35982 Üzenet | 2007-07-12 08:36:57 | Válasz a #35909. hsz-ra Előzmény #35909
A fõzésben az a legszebb, hogy szinte semmi nincs kõbe vésve, mindig van helye a kreativitásnak.
  Popeye77 | #36001 Üzenet | 2007-07-12 10:14:07 | Válasz a #35959. hsz-ra Előzmény #35959
Ahh, ez utos kajanak nez ki h.apci:)
  H.apci | #36025 Üzenet | 2007-07-12 12:25:32 |
Vaj puha volt a (két rendes darab!) husi, s jó fûszeres a mártás; mindez 7 Euro! Az biztos, hogy ki fogom próbálni máshol is! icon_wink.gif
  H.apci | #37749 Üzenet | 2007-07-23 14:20:23 | Alapanyagok...
...egy taverna elõtt az utcán!



  Rebeka | #37752 Üzenet | 2007-07-23 14:31:09 |
Istenem, ennyi és ilyen alapanyagból mi minden készülne el itt nálunk! icon_wink.gif Többen jöhetnétek kóstolóra, jutna belõle pár embernek! icon_wink.gif Jó kis barna Mythos levezetés képpen! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Minyo | #49805 Üzenet | 2007-12-24 00:13:46 |
Nem ismeri véletlenül valaki a Görög Kulinária cimü könyvet? jo lenne tudni ha valaki már olvasta h mennyire jo is ez.. az ára nem épp elfogadhato ezért is lennék kiváncsi rá...
  Asteri | #49807 Üzenet | 2007-12-24 00:44:03 |
Szia Minyo!

Én belelapoztam a könyvesboltban, de csak futólag. Nekem jónak tûnt, sok recepttel a görög szigetekrõl és a szárazföldrõl. Ha minden igaz, akkor megkapom Karácsonyra... 2 nap múlva többet tudok neked írni a könyvrõl.

Asteri
  Antero | #49808 Üzenet | 2007-12-24 00:46:43 | Válasz a #49807. hsz-ra Előzmény #49807
...kezdek megéhezni
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 16 17 18   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu