Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 48 49 50   >
Üzenet
  Antero | #75354 Üzenet | 2008-08-06 23:00:07 | Re:
szeliz írta:
Üdv mindenkinek!
Új vagyok a fórumon, és teljesen új a görögtenger imádók között. Most készülünk a családdal, de az egyik utazási honlapon azt írják, hogy az útlevél a nyaralás végét követõen még 6 hónapig érvényes kell hogy legyen. A fiam útlevele októberben lejár, Elindulhatunk-e így? Köszi a segítséget!

Görög Köztársaság budapesti Nagykövetsége :

Budapest Nagykövetség és Konzuli Osztály

1063 Budapest, Szegfû u.3.
Telefon:413-2600, 413-2610
Fax:342-1934
E-mail:greekemb@axelero.hu
  Szirom | #75437 Üzenet | 2008-08-07 15:03:15 | Válasz a #73968. hsz-ra Előzmény #73968
Most olvasom ezt a gúnyos hozzászólást, csiga. Kissé erõs volt, mondhatom durvának is. Nem gondolnám, hogy beléd kötöttem volna, és hadd döntsem el én, hogy mennyire vagyok óvatos a saját gyerekemmel, és hogy hallgassak-e arra az orvosra, akivel maximálisan elégedett vagyok. Azt hiszem, ha egy 9 hónapos gyerekrõl van szó, akkor nincs eltúlzott óvatosság, csak felesleges vakmerõség. A Normaflor nem antibiotikum, csak támogatja a bélflórát, segíti. Nagyon hasznos dolog, és nem gyógyszer. Kár gúnyolódni a maláriával és a sárgalázzal, jézusom, hová ragadtattad magad.... A kinti gyümölcsök egyébként valóban nagyok finomak, a nagy ette is, de a baktériumkörnyezet ott valószínûleg egészen más, ennek kár kitenni egy olyan baba szervezetét, aki csak most ismerkedik az ételekkel. Bébiétel valóban van, de a kocsink is elbírta a megszokottat. Egyébként köszi, jól sikerült a nyaralásunk.
  Czoki | #75541 Üzenet | 2008-08-08 08:33:42 | Re:
szeliz írta:
Üdv mindenkinek!
Új vagyok a fórumon, és teljesen új a görögtenger imádók között. Most készülünk a családdal, de az egyik utazási honlapon azt írják, hogy az útlevél a nyaralás végét követõen még 6 hónapig érvényes kell hogy legyen. A fiam útlevele októberben lejár, Elindulhatunk-e így? Köszi a segítséget!

Szia Szeliz!

Szerintem elég a 3 hónap érvényesség,( ebben azért nem vagyok biztos) de ha esetleg repülõgéppel utaztok, vagy Románián és Bulgárián keresztûl, nem kell útlevél, mert az EU-n belül elég a személyi igazolvány is.

Üdv. Czoki.
  Csiga | #75550 Üzenet | 2008-08-08 09:27:03 | Válasz a #75437. hsz-ra Előzmény #75437
bots ha gunyosnak érezted, én csak rá szeretem volna világitani, hogy nem afrikába mentek...., ha elmentek vásárol akkor is adod a normaflort? az is más környezet...
gondolom nem a hid alatt laktatok hanem normális europai környezetben és gondolom ott is hasonloan betartotátok a tisztálkodási szabályokat,

üdv
csiga
  Ratio | #75590 Üzenet | 2008-08-08 11:52:53 | Re:
csiga írta:
...., ha elmentek vásárol akkor is adod a normaflort? az is más környezet...
gondolom nem a hid alatt laktatok hanem normális europai környezetben és gondolom ott is hasonloan betartotátok a tisztálkodási szabályokat,

üdv
csiga

Bocs, hogy bele kotty (mint nagypapi), de neked nincs 9 hónapos gyereked, vagy unokád. Mert akkor tudnád, hogy ilyen korban még igen csak a szájba vesznek mindent (és ez még eltarthat 1,5-2 éves korig is), és ez nem nevelés kérdése. Így aztán nem a tisztálkodáson múlik, hanem a környezeten.
  Csiga | #75606 Üzenet | 2008-08-08 13:55:39 | Válasz a #75590. hsz-ra Előzmény #75590
már nem 9hónapos.. 2,5éves...
amikor Lefkádán voltunk 9hónapos volt
mi is +kérdeztük a dokit õ is javasolta a normaflort de nem folyamatos szedésre hanem baj esetére

a strandon

a tengerben
  Ratio | #75694 Üzenet | 2008-08-08 18:00:42 | Válasz a #75606. hsz-ra Előzmény #75606
Nagyon ari! icon_smile.gif

De azért megjegyzem, hogy engem mindig megfog, ha egy család még 3 év alatti gyerekkel nekiindul.
Bátrak, vagy mi vagyunk bátortalanok.

ui.:
szerintem a normaflor nem vészes, de hasznos.
Normaflor: Bacillus clausi spóra van benne, és antibiotikus kezelés mellé ajánlják a bél mikroflóra helyreállítására. Sajnos itthon tömik a gyereket antibiotikummal, így rendszeresen kapja utána a bacikat. És a lányom hamarabb ismerte, mint én. Nekem idén orvosi tévedés miatt, kellett és tényleg kiváló és ártalmatlannak tûnik.
Ha azt nézem, hogy mekkora az esélye egy 3 év alattinak a megbetegedésre (mindegy hol), akkor csak erõsödik a bátortalanságom.
Lehet, hogy mi jobban aggódunk?

Ja és a legfontosabb: Teljesen igazad van, ez nem Afrika, itt az ivóvíz is tisztább, mint itthon (ez meg mindig téma itt). És szerintem sem kell több oltás és egyebek, mint itthon. icon_wink.gif
  Jox | #75720 Üzenet | 2008-08-08 19:19:12 | Re:
ratio írta:
De azért megjegyzem, hogy engem mindig megfog, ha egy család még 3 év alatti gyerekkel nekiindul.
Bátrak, vagy mi vagyunk bátortalanok.

Miért?
Mondjuk pár hónaposan oké, az szerintem sem jó ötlet.

Mi mindíg éjjel utazunk, általában ilyenkor alszik a gyerek (kivéve amikor nem...)
Tavalyelõtt 1 éves volt a fiam, éjszaka végig aludt oda és visszafelé is, tavaly odafelé hiszti volt félútig, visszafelé viszont aludt, és most is éjszaka megyünk majd.

Éjszaka kell menni és akkor nem olyan fársztó, a gyereknek, de hát Õ a legfontosabb. icon_wink.gif
  Sziro | #75833 Üzenet | 2008-08-09 11:58:21 |
Aki éjszaka utazik autóval, az hogy szervezi a napját elõtte? Alszik napközben, rápihen vezetés elõtt vagy több kávét iszik, esetleg cola-zik? Ki hogy szokta megoldani azt, hogy bírja az egész éjszakai vezetést?
  Maci | #75849 Üzenet | 2008-08-09 12:44:53 | Válasz a #75833. hsz-ra Előzmény #75833
Én ledõlõk egy picit szunyókálni, bár nem mindig sikerül.(az utazás izgalma ugye).Van, hogy indulás elõtt egy coffe, aztán az úton Redbull.Hátránya, hogy a koffein engem hajt.Így többször kell pislantanom. icon_redface.gif
  Csutek | #75880 Üzenet | 2008-08-09 13:31:31 |
sziro írta:
Aki éjszaka utazik autóval, az hogy szervezi a napját elõtte? Alszik napközben, rápihen vezetés elõtt vagy több kávét iszik, esetleg cola-zik? Ki hogy szokta megoldani azt, hogy bírja az egész éjszakai vezetést?

Nekünk még sohasem sikerült indulás elõtt pihizni. Induláskor legurítunk egy kávét, útközben(éjfél körül) egy bomba, aztán reggel a görög határon egy forró kávé. Így nem csak az utat bírjuk ki, hanem késõ estig ébren vagyunk, hogy az elsõ napot is kihasználjuk. icon_lol.gif
A gyermekeim remekül bírták az utazást. A lányom Belgrád után bevágta a szunyát és csak a nap elsõ sugaraira ébredt fel.
  Csiga | #75918 Üzenet | 2008-08-09 14:31:11 | Válasz a #75833. hsz-ra Előzmény #75833
tolok pár bombát, pár redbullt....
és másnap estig nem alszom icon_biggrin.gif
mi is éjjel megyünk és a gyerekek alszanak a kocsiban
  Jox | #75976 Üzenet | 2008-08-09 20:52:55 |
Én sem igen tudok aludni utazás napján délután. Bomba címû energiaital meg egy üveg kóla útközben.
Tavaly félútig hiszti volt, úgyhogy addig nem kellett energiaital.
  Petros | #75977 Üzenet | 2008-08-09 21:03:21 |
Én nem mehetnék valamelyikõtökkel, mint "gyerek"?
Ígérem én egy hang és hiszti nélül végig csinálnám az utat... icon_lol.gif

icon_exclaim.gif És a Redbull-t meg a hasonlókat is nélkülözni lehetne, mert még vezetnék is, akár végig is, egyhuzamban icon_rolleyes.gif
  Doradora | #75979 Üzenet | 2008-08-09 21:35:02 |
Ha féltek egyedül nekivágni a hosszú útnak, a www.nyaraljunkegyutt.hu oldalon kereshettek utitársakat konvojhoz. Illetve itt van fent, hogy ki mikor hova utazik, és lehet a gyerekeknek is találtok játszópajtásokat. Azért is merem javasolni az oldalt, mert nekem nagyon jók a tapasztalataim. icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu