Üdv mindenkinek!
Új vagyok a fórumon, és teljesen új a görögtenger imádók között. Most készülünk a családdal, de az egyik utazási honlapon azt írják, hogy az útlevél a nyaralás végét követõen még 6 hónapig érvényes kell hogy legyen. A fiam útlevele októberben lejár, Elindulhatunk-e így? Köszi a segítséget!
Görög Köztársaság budapesti Nagykövetsége :
Budapest Nagykövetség és Konzuli Osztály
1063 Budapest, Szegfû u.3.
Telefon:413-2600, 413-2610
Fax:342-1934
E-mail:greekemb@axelero.hu
Most olvasom ezt a gúnyos hozzászólást, csiga. Kissé erõs volt, mondhatom durvának is. Nem gondolnám, hogy beléd kötöttem volna, és hadd döntsem el én, hogy mennyire vagyok óvatos a saját gyerekemmel, és hogy hallgassak-e arra az orvosra, akivel maximálisan elégedett vagyok. Azt hiszem, ha egy 9 hónapos gyerekrõl van szó, akkor nincs eltúlzott óvatosság, csak felesleges vakmerõség. A Normaflor nem antibiotikum, csak támogatja a bélflórát, segíti. Nagyon hasznos dolog, és nem gyógyszer. Kár gúnyolódni a maláriával és a sárgalázzal, jézusom, hová ragadtattad magad.... A kinti gyümölcsök egyébként valóban nagyok finomak, a nagy ette is, de a baktériumkörnyezet ott valószínûleg egészen más, ennek kár kitenni egy olyan baba szervezetét, aki csak most ismerkedik az ételekkel. Bébiétel valóban van, de a kocsink is elbírta a megszokottat. Egyébként köszi, jól sikerült a nyaralásunk.
Üdv mindenkinek!
Új vagyok a fórumon, és teljesen új a görögtenger imádók között. Most készülünk a családdal, de az egyik utazási honlapon azt írják, hogy az útlevél a nyaralás végét követõen még 6 hónapig érvényes kell hogy legyen. A fiam útlevele októberben lejár, Elindulhatunk-e így? Köszi a segítséget!
Szia Szeliz!
Szerintem elég a 3 hónap érvényesség,( ebben azért nem vagyok biztos) de ha esetleg repülõgéppel utaztok, vagy Románián és Bulgárián keresztûl, nem kell útlevél, mert az EU-n belül elég a személyi igazolvány is.
bots ha gunyosnak érezted, én csak rá szeretem volna világitani, hogy nem afrikába mentek...., ha elmentek vásárol akkor is adod a normaflort? az is más környezet...
gondolom nem a hid alatt laktatok hanem normális europai környezetben és gondolom ott is hasonloan betartotátok a tisztálkodási szabályokat,
...., ha elmentek vásárol akkor is adod a normaflort? az is más környezet...
gondolom nem a hid alatt laktatok hanem normális europai környezetben és gondolom ott is hasonloan betartotátok a tisztálkodási szabályokat,
üdv
csiga
Bocs, hogy bele kotty (mint nagypapi), de neked nincs 9 hónapos gyereked, vagy unokád. Mert akkor tudnád, hogy ilyen korban még igen csak a szájba vesznek mindent (és ez még eltarthat 1,5-2 éves korig is), és ez nem nevelés kérdése. Így aztán nem a tisztálkodáson múlik, hanem a környezeten.
már nem 9hónapos.. 2,5éves...
amikor Lefkádán voltunk 9hónapos volt
mi is +kérdeztük a dokit õ is javasolta a normaflort de nem folyamatos szedésre hanem baj esetére
Ratio | #75694 | 2008-08-08 18:00:42 | Válasz a #75606. hsz-ra
Nagyon ari!
De azért megjegyzem, hogy engem mindig megfog, ha egy család még 3 év alatti gyerekkel nekiindul.
Bátrak, vagy mi vagyunk bátortalanok.
ui.:
szerintem a normaflor nem vészes, de hasznos.
Normaflor: Bacillus clausi spóra van benne, és antibiotikus kezelés mellé ajánlják a bél mikroflóra helyreállítására. Sajnos itthon tömik a gyereket antibiotikummal, így rendszeresen kapja utána a bacikat. És a lányom hamarabb ismerte, mint én. Nekem idén orvosi tévedés miatt, kellett és tényleg kiváló és ártalmatlannak tûnik.
Ha azt nézem, hogy mekkora az esélye egy 3 év alattinak a megbetegedésre (mindegy hol), akkor csak erõsödik a bátortalanságom.
Lehet, hogy mi jobban aggódunk?
Ja és a legfontosabb: Teljesen igazad van, ez nem Afrika, itt az ivóvíz is tisztább, mint itthon (ez meg mindig téma itt). És szerintem sem kell több oltás és egyebek, mint itthon.
De azért megjegyzem, hogy engem mindig megfog, ha egy család még 3 év alatti gyerekkel nekiindul.
Bátrak, vagy mi vagyunk bátortalanok.
Miért?
Mondjuk pár hónaposan oké, az szerintem sem jó ötlet.
Mi mindíg éjjel utazunk, általában ilyenkor alszik a gyerek (kivéve amikor nem...)
Tavalyelõtt 1 éves volt a fiam, éjszaka végig aludt oda és visszafelé is, tavaly odafelé hiszti volt félútig, visszafelé viszont aludt, és most is éjszaka megyünk majd.
Éjszaka kell menni és akkor nem olyan fársztó, a gyereknek, de hát Õ a legfontosabb.
Aki éjszaka utazik autóval, az hogy szervezi a napját elõtte? Alszik napközben, rápihen vezetés elõtt vagy több kávét iszik, esetleg cola-zik? Ki hogy szokta megoldani azt, hogy bírja az egész éjszakai vezetést?
Én ledõlõk egy picit szunyókálni, bár nem mindig sikerül.(az utazás izgalma ugye).Van, hogy indulás elõtt egy coffe, aztán az úton Redbull.Hátránya, hogy a koffein engem hajt.Így többször kell pislantanom.
Aki éjszaka utazik autóval, az hogy szervezi a napját elõtte? Alszik napközben, rápihen vezetés elõtt vagy több kávét iszik, esetleg cola-zik? Ki hogy szokta megoldani azt, hogy bírja az egész éjszakai vezetést?
Nekünk még sohasem sikerült indulás elõtt pihizni. Induláskor legurítunk egy kávét, útközben(éjfél körül) egy bomba, aztán reggel a görög határon egy forró kávé. Így nem csak az utat bírjuk ki, hanem késõ estig ébren vagyunk, hogy az elsõ napot is kihasználjuk.
A gyermekeim remekül bírták az utazást. A lányom Belgrád után bevágta a szunyát és csak a nap elsõ sugaraira ébredt fel.
Én sem igen tudok aludni utazás napján délután. Bomba címû energiaital meg egy üveg kóla útközben.
Tavaly félútig hiszti volt, úgyhogy addig nem kellett energiaital.
Ha féltek egyedül nekivágni a hosszú útnak, a www.nyaraljunkegyutt.hu oldalon kereshettek utitársakat konvojhoz. Illetve itt van fent, hogy ki mikor hova utazik, és lehet a gyerekeknek is találtok játszópajtásokat. Azért is merem javasolni az oldalt, mert nekem nagyon jók a tapasztalataim.