Általános tapasztalatok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 38 39 40   >
Üzenet
  Kvalcsi | #61537 Üzenet | 2008-05-19 16:11:36 | Válasz a #61514. hsz-ra
Zakynthoson 2006-ban nyaraltam, Santorínin nem jártam még!

Zakynthos engem nem fogott meg, mert tényleg gyönyörûek a természeti adottságai, de hiányzik belõle a "görögösség". Nagyon sok az angol túrista, fõleg mulatni vágyó fiatal. Épített látnivaló alig található. Bulizós fiataloknak Laganas és Argassi ajánlott (de csak annak aki éjjel állandóan bulizik). Nyüzsgõ élet van Tsiliviben, de sokkal kultúráltabb szerintem, mint az elõzõ két hely. A tengerpart Laganason és Tsiliviben homokos, Argassiban a legrosszabb minõségû és nagyon keskeny. Alikes és Amudi a csendes nyaralóhelyek közé tartozik.

Santoríni meseszép a képekbõl és DVD-kbõl kiindulva, de oda én nem nyaralni mennék, hanem kirándulni. Rengetegen vannak és én sem vagyok már fiatal, hogy naponta többször lépcsõzzek egy strandolásért. A tengerpartjai sem olyanok mint Kos-é.
  Lindus | #61544 Üzenet | 2008-05-19 16:43:48 | Válasz a #61514. hsz-ra Előzmény #61514
Szia!

Szerintem Krétát is érdemes megnézned, fõleg ha 20 év körüliek a gyerekek.
Bár mindenhol nagyon szép, de tény vannak kevésbé csendes helyek is, ahol éjszakánként zajlik az élet. Attól függ mire vágynak a gyerekek. "disco"-ra vagy csak olyan helyre, ahol késõ este is lehet sétálgatni az utcákon, beülni valahova egy koktélra stb. icon_biggrin.gif
Egyáltalán szeretnétek megnázni a környéket autót bérelni, vagy egy nyugis napozós nyaralásra vágytok?
  Babriella | #61828 Üzenet | 2008-05-20 09:57:22 |
Köszönöm a véleményeket!

Nem az én családomról van szó, egy kedves barátnõmékérõl. A szülõk szívesen kirándulnak, túráznak, a gyerekek szerintem "disco-s" szórakozásra gondoltak.
  Lindus | #61856 Üzenet | 2008-05-20 11:40:10 | Válasz a #61828. hsz-ra Előzmény #61828
Kréta jó választás lehet, fõleg az északi rész. Innen jókat lehet kirándulni, és nagyon sok a szórakozóhely is. Bár akik igazi Kréta "imádók" azok a déli részeket helyezik elõtérbe, mert itt még nem akkora a tömegturizmus, sokkal nyugodtabb, és megõrizte a régi bájait. Ellenben szórakozni kicsit kevesebb a lehetõség (mármint a disco-s bulikra gondolok). Hersonisoss talán a legbulizósabb, a szó jó és rossz értelmében egyaránt. De nem messze tõle Gouves, Malia, Stalis kicsit csendesebb helyek, ahonnan könnyen be lehet jutni Hersonissosba bulizni.

Hát ennyit tudtam, segíteni, ha ez segítség volt.
Mások majd biztos írnak részletesebben Rodoszról, Korfuról, Santoriniról és a többi gyönyörû szigetrõl is! icon_cool.gif
  Josza2 | #61891 Üzenet | 2008-05-20 12:52:37 | Re:
kvalcsi írta:
Santoríni meseszép a képekbõl és DVD-kbõl kiindulva, de oda én nem nyaralni mennék, hanem kirándulni. Rengetegen vannak és én sem vagyok már fiatal, hogy naponta többször lépcsõzzek egy strandolásért. A tengerpartjai sem olyanok mint Kos-é.

Szia Kvalcsi!
Én sem mai gyerek vagyok, de megpróbálom. Letesztelem neked és megírom tapasztalataimat.
Mykonoson nyaraltunk már, ott is hemzsegnek a túristák. Nem ajánlanám a csak oda kirándulóknak, mert pont mikor õk odajutnak, akkor és azért nagy a zsufoltság. Sokkal szebb például reggel és késõ este, mikor csak az ott nyaralók, és a helyiek vannak.
Ugyanezt hallottam és olvastam Santorinirõl.
Nagyon dicsérik az északi parton lévõ nyaralóhelyek Perissa és Kamari strandjait. Mi is oda megyünk. Ott nem kell lépcsõzni a strandhoz és azon kívül, hogy fekete, vagy vörös színû a homok nincs nagy eltérés más helyekkel összeveteve, csak az, hogy elég gyorsan mélyülnek. Perissában még aqua park is van.
  Vojandi | #61896 Üzenet | 2008-05-20 13:02:27 |
Szia Valcsi!
Santorinin nem érzékeltem a sok turistát (csak Firában) és lépcsõzni sem kellett a strandhoz icon_wink.gif
Szerintem, egy hétre minimum muszáj oda elmenni!!! Én az idénre megpróbálok még egy hét Krétát bepréselni. A páromat még nem bírtam neggyõzni...
  Josza2 | #61900 Üzenet | 2008-05-20 13:23:24 |
vojandi írta:
Szia Valcsi!
Santorinin nem érzékeltem a sok turistát (csak Firában) és lépcsõzni sem kellett a strandhoz icon_wink.gif
Szerintem, egy hétre minimum muszáj oda elmenni!!! Én az idénre megpróbálok még egy hét Krétát bepréselni. A páromat még nem bírtam neggyõzni...

Szia Andi!
Szorítunk Neked, hogy el tudjál jutni idén Görögországba. icon_cool.gif icon_lol.gif icon_biggrin.gif
  Vojandi | #61915 Üzenet | 2008-05-20 14:11:11 |
Köszi, Józsa, aranyos vagy!!!
  Josza2 | #61931 Üzenet | 2008-05-20 15:25:40 | Válasz a #61915. hsz-ra Előzmény #61915
Szia Andi!
Dobjál be minden nõi praktikát! Hát én tanítsalak...? icon_lol.gif icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif icon_wink.gif icon_idea.gif
Üdv: Josza
  HJudit | #61954 Üzenet | 2008-05-20 18:04:05 |
Hajrá, Andi! Drukkolok én is.
Nagyon sokat harcoltam, érveltem, gyõzködtem a Páromat idén Görögországért. Ezért sejtem, mirõl van szó.
Baráti segítséggel végül sikerült meggyõzni a Nagy Fehér Fõnököt icon_lol.gif !
Tavaly viszont majdnem fizikai fájdalmat éreztem, amikor kiderült tavasszal, hogy nem jutunk el Hellaszba.....pedig én nagyon kevés helyen voltam eddig még...
bocs, hogy egy kicsit off lett....
  Kvalcsi | #62039 Üzenet | 2008-05-21 09:34:20 | Válasz a #61891. hsz-ra Előzmény #61891
Szia josza2!

Kíváncsian várom a tapasztalataidat! Kár, hogy nem késõbb mentek, mert ilyen korai indulásra a páromat nem tudom rávenni, hiszen Õ csak a meleg tengert szereti, ami most még nem az igazi. Túristákból is valószínû, hogy sokkal kevesebb van, mint júliusban, így csalóka lehet a kép. A gyorsan mélyülõ tenger nem gond, mert jó úszók vagyunk. Az Aquapark nem érdekel, mert abból én már kinõttem és régebben sem rajongtam értük.
  Kvalcsi | #62040 Üzenet | 2008-05-21 09:39:31 | Válasz a #61896. hsz-ra Előzmény #61896
Szia Andi!

Én is úgy gondoltam, hogy egy hét Santoríni és még egy hét mondjuk Ioson a nyaralásra. Santoríni a mászkálásé lenne, hogy az egész szigetet alaposan megismerjem, Ios pedig a pihenésé. Sajnos ezek a szigetek nem tartoznak az olcsó helyek közé, így erre spórolnom kell még!
  Busaianiko | #62317 Üzenet | 2008-05-21 22:38:38 | Válasz a #61915. hsz-ra Előzmény #61915
Andi! Nagyon szurkolok én is Neked, hogy sikerüljön a terved, és eljuss idén Görögországba! Remélem sikerül meggyõzni a párodat!? icon_lol.gif
  Vojandi | #62407 Üzenet | 2008-05-22 12:35:23 |
Köszi Ankió!
Szia Valcsi, ha mégegyszer mennék Santorinire, akkor én is Iosszal kombinálnám, közel van és nagyon szép sziget.
  Kvalcsi | #62415 Üzenet | 2008-05-22 13:24:59 | Válasz a #62407. hsz-ra Előzmény #62407
Szia Andi!

Nekem is tetszik Ios-is, és úgy tudom, hogy kb. 1 órás hajóútra van Santorínitõl. Kicsit aggaszt, hogy ez állítólag Mykonos mása, csak a vendégköre nem a melegekbõl tevõdik össze nagyrészt, hanem a bulizni vágyó fiatalokból. Azért biztosan van Ioson is csendesebb, igazi görög kis település.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 38 39 40   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu