Tények, események, érdekességek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 15 16 17   >
Üzenet
  Cserrobi | #133137 Üzenet | 2010-05-05 17:24:13 |
balazsh írta:
Ez lesz a 100. hozzászólásom. icon_smile.gif
icon_lol.gif
icon_redface.gif

Link
  Petros | #133144 Üzenet | 2010-05-05 18:06:41 |
Új, de sajnos nagyon nagyon szomorú infó Athénból!!!
Az a 3 áldozat valójában 4!!!
Az egyik asszony négy hónapos terhes volt!!!!!!!
Borzasztó icon_redface.gif icon_cry.gif
  Balazsh | #133145 Üzenet | 2010-05-05 18:17:50 | Válasz a #133137. hsz-ra Előzmény #133137
Köszi Robi! icon_biggrin.gif
  Hadiandi | #133148 Üzenet | 2010-05-05 18:22:25 |
Borzasztó ami ebben az országban zajlik. egyre elkeserítőbb. nem csak miattunk nyaralók miatt reménykedem, hogy ennek hamar vége legyen, hanem a görögök miatt is. épp azért szeretjük őket, mert kedvesek, türelmesek, vidámak. ez a gazdasági helyzet remélem nem fogja őket megváltoztatni. én mindig felnéztem rájuk, milyen nyugalommal tudnak vezetni az utcán, nem dudálnak, káromkodnak. nekik soha nem sürgős semmi:) jó nekik icon_smile.gif
  Triznyak | #133189 Üzenet | 2010-05-05 20:32:24 | Válasz a #133148. hsz-ra Előzmény #133148
"én mindig felnéztem rájuk, milyen nyugalommal tudnak vezetni az utcán, nem dudálnak,... "

icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif Biztosan Görögországban jártál? icon_smile.gif icon_smile.gif
  Ágni | #133198 Üzenet | 2010-05-05 21:08:35 | Helyzet
Aki kocsival jön(-ne) annak semmitől nincs mit tartania, ha Athéntól ilyen zavargásos időszakban távol tartja magát. És itt a központot értem mert Athén óriási és ez az egész egy nagyon kicsi területre van összpontosulva, az igaz, hogy pont oda, arra a részre, amelyik a turisták érdeklődésének van a középpontjában. Sürgősségi ellátás van a kórházakban, mászkálni meg ilyenkor nem kell ezeken a részeken. A vidéken majdnem semmit nem érezni, kivéve a második fővárost, Szalonikit. A többi, de főleg a szigetek, távol állnak a zavargásoktól. Ahogyan AgniTolo írta, nálunk sincs semmi, mi itt a béke és nyugalom szigete vagyunk. Minden működik és működött, az iskola is, délutáni különórák, buszok, üzletek, állami szolgáltatások. Az ami érint bennünket is, az árak változása és a fizetések, nyugdíjak csökkentése...emiatt bizonyos, hogy a görög hozzáállás bizonyos dolgokhoz meg fog lassan változni. Sajnos sok vagyon fog idegen kézre kerülni és nagy változások lesznek a társadalmi összetételben és rendben, de ezek lassan és évek során fognak kialakulni. Aki az idén jön, az áremelésekkel kell számoljon, a repülősők esetleges csúszásokkal a menetrendben, habár sztem mire ti megindultok, a póráz a nyakunkon és húzzuk az igát szó nélkül...
Úgyhogy csigavér...
Most éppen csend van, egymásra mutogatás és a külföldi hírek bemutatása a TV-ben.
Holnap lesz megint egy nagy tüntetés, utána....csend(?).
  Ágni | #133203 Üzenet | 2010-05-05 21:13:33 | téveszme?
''''én mindig felnéztem rájuk, milyen nyugalommal tudnak vezetni az utcán, nem dudálnak, káromkodnak. nekik soha nem sürgős semmi:) jó nekik ''''

Igen, ez az általános benyomás róluk. Pedig itt is ugyanúgy sürgős a sürgős, munkába is be kell menni, gyereket is kell nevelni, enni is kell, főzni, mosni, vasalni és elvégezni a dolgainkat. Ugyanúgy meg kell mindent csinálni. Csak más a hozzáállás és a szokás. Amíg a magyar esetleg elbambul a TV előtt órákiga sörrel pihenés gyanánt, addig a görög kiül a kávézóba vagy a tavernába a társaival egyet traccsolni. Amíg a magyar 2 munkahelyen gyúrja, addig a görög berendezkedik arra, hogy kevesebből éljen. Ha van plusz, elmegy tavernázni. A magyarnak ha van plusz: high-tech cuccot vesz vagy egy jobb kocsit.
Valahogy így van ez:)))
  Petros | #133219 Üzenet | 2010-05-05 22:09:26 |
És egy kis "érdekes", inkább groteszk infó:

Ma van Irini névnap az ortodox naptár szerint...
A név jelentése: BÉKE!!! (η ειρήνη) icon_redface.gif
  Atosz | #133221 Üzenet | 2010-05-05 22:20:40 |
hadiandi írta:
én mindig felnéztem rájuk, milyen nyugalommal tudnak vezetni az utcán, nem dudálnak, káromkodnak. nekik soha nem sürgős semmi:) jó nekik icon_smile.gif

Nem kevered valami Skandináv utazásoddal..? icon_smile.gif Egy pár ezer km már lepedáloztam görög helyeken,de itt valami nem egészen stimmel... icon_confused.gif
  Kepkypa | #133223 Üzenet | 2010-05-05 22:34:43 | Válasz a #133148. hsz-ra Előzmény #133148
Akkor te nem Görögországban jártál. A legagresszívebb sofőr a görög a világon szerintem. Ha az autópályán megelőzöl egy görögöt , tuti pár másodperc múlva vissza előzz icon_eek.gif Egy kereszteződésnél ha nem vagy egy kicsit rámenős ki nem engednének. Mondom ezt kb 13év tapasztalatával icon_biggrin.gif
  Petros | #133230 Üzenet | 2010-05-05 23:04:11 |
Szerintem csak megszokás kérdése!
Én egy éve vezetek itt rendszeresen, falvakban, Szalonikiben és legtöbbet Athénban!
Én nem mondanám agresszívek őket... jó sokszor nem igazán türelmesek, de nagyon jól tudnak "manőverezni" és pillanatok alatt "le/reagálni" a különböző (vész)helyzeteket.
És amit én nagyon szeretek - és ezért mondtam, hogy csak meg kell szokni - nagyon kiszámíthatóan közlekednek.
És imádom, amilyen dinamikusan tud haladni a forgalom!
Ha megtanulod, hogy a motoros, a buszos és persze az autós honnan, hogyan előz, manőverezik, egy idő után - észre sem veszed - de tudod, mi fog következni... oké, persze előfordulnak meglepetések... de hát az élet már csak ilyen icon_smile.gif
  Triznyak | #133233 Üzenet | 2010-05-05 23:14:57 | Válasz a #133230. hsz-ra Előzmény #133230
Különösebb agresszivitást én sem tapasztaltam sosem és sehol, és ahogy írod, ha az ember képes felvenni a ritmusukat akkor jól lehet haladni. De ez többségében a közlekedési szabályok durva megsértését is jelenti. icon_wink.gif Ha nem sikerül igazodni hozzájuk, akkor viszont nagy a hátrány.
  Triznyak | #133234 Üzenet | 2010-05-05 23:21:19 | Válasz a #133223. hsz-ra Előzmény #133223
"Egy kereszteződésnél ha nem vagy egy kicsit rámenős ki nem engednének. "

Viszont, ha rámenős vagy, (és szerintem náluk ez a természetes) azonnal beengednek, és nincs felháborodás, anyázás. Azon sem rágódnak, ha nem adod meg az elsőbbséget. Egyszerűen csak hozzájuk kell idomulni, bár elismerem ez elsőre és a hazai közlekedési kultúrát nézve, sokaknak nehéz lehet. Időnként hajmeresztő. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Josza2 | #133235 Üzenet | 2010-05-05 23:22:41 | Válasz a #133230. hsz-ra Előzmény #133230
Szia Petros!
Nekem is ez a benyomásom, addig nehéz csak vezetni, amig az ember át nem veszi a ritmust és az ottani szokásokat, pl. hogy a leállósávban is haladnak, akik lassabban mennek, mint a forgalom.
Petros, te hogy vagy? Nagyon megviselnek az események. Most néztem a görög TV-t szönyűnek látszik a helyzet. Mi két hét mulva megyünk.Hogy addig rendeződik e valamelyest a helyzet, vagy tovább mérgesedik azt nem tudom. Bár ismerve a görög temperamentumot bármi megtörténhet.
Üdv: Josza
  Petros | #133236 Üzenet | 2010-05-05 23:35:24 |
Figyu, nekem egy ismerősön sem ment ki, legalábbis akikkel beszéltem.
És én sem tettem! Én otthon sem mentem fel Pestre... ok, kell ilyen is, bár nem ez a durva, szélsőséges megoldás.
Én a tűzijátékokra sem igen megyek/mentem ki... emlékezzetek rá, még az is követel halálos áldozatokat!
És ezekben nem az elutasítás, vagy ilyesmi van részemről, de az emberek elég kiszámíthatatlanok... de ez más téma!
Szóval én ma eljöttem egy barátomhoz, főzőcskéztünk elmentem a pékségbe friss kenyérért...
Szóval szerintem az "átlag polgároknak" nem nagyon volt semmi "fennakadás" icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 15 16 17   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu