Petros!!
Nagyon szépen köszönöm a választ ,most meg nézhetem a térképet hogy mit hol találok meg...Katarinibe voltam és nekem is tetszik a kis városkába az a parkocska,de ez már van vagy 8 éve is hogy ott jártam.
Akkor Platamonast biztos nem fogom kihagyni és azt is olvastam hogy ott nagyon finom a fagyi.. Remélem mindent megtalálok amit írtál nekem
Szia Katka!
Mi legtöbbször átporoszkáltunk egyikbõl a másikba (össze vannak épülve), ez kb 20-25 ? perc nézelõdve, a tengerparton rövidebb, de fárasztóbb a homokban menni, mi inkább az úton mentünk át. Nem tudom a mostani buszjegyárakat, de szerintem a távolságból kiindulva 1 euro körül van, ja és már Nei Poriban is van vasútállomás, a vonat még olcsóbb, mint a busz. De ha elég kalandvágyóak vagytok, el lehet menni vonattal Thessalonikibe vagy Athénba is (persze még sokfelé). És a várba is többször felmentünk gyalog, jó nagy séta, de megéri, gyönyörû a kilátás.
A távolság Nei Pori és Platamon között kb. 4 km, sétának kellemes
Egy kis pontosítás cilla hozzászólásához, most már csak Nei Poriban van vasutállomás, mert aPlatamonasit megszüntették. A buszjegy ára tavaly 1-1,4 euro. Nei Poriból Platamonasba és vissza jár egy elektromos kisvonat, olyan városnézõ fajta. A jegy, egy útra, azt hiszem 5 euró.
Tavaly mi fakultatív kirándulás keretében voltunk a Veria-Naoussza-Edessa útvonalon. Megéri, fõleg az Edessai vízesések
Pár képet találasz a fotóalbumban az áltlam készített képek közt
Szia Cilla!
köszönöm a infót sokat segitettél.De amit a multkor irtál az árakról azt sehol nem találtam és senki nem tud igazából válaszokni.
mégegyszer kösz!i
Szia Katka!
A tapasztalatok/árak topikban a 8-9 oldalon elég sokat írnak, igaz tavalyi, de az idén még nem sokan jöttek vissza. Januárban vásároltam kint Stavrosban utoljára, mintha kicsit mentek volna fel az árak, de viszonyításnak jó lesz!
Amire emlékszem:
gyros a legtöbb helyen 1,8-2E
kenyér 0,7-0,9 (1/2kg)
hagyma 0,6-0,8
krumpli 0,8
zöldségek, gyümölcsök szezontól függõen 1-3E
sajt 6-20E/kg
kerek dobozos sajt 1,5E
yoghurt vödrös (Chef) kg/3E
felvágottak 5-10E/kg vinni érdemes, ami eláll
tészták 0,5-1 E/fél kg
nescafé 100g 2,5 E
kávék kb. hazai árakon, de általában nincs fõzõ az apartmanokban
oliva olaj 2,2-4 E/l
a tojás olcsó
wc papír drága, érdemes vinni
naptej és szúnyogirtó nagyon drága, itthonról érdemes vinni
viszont nagyon jó és olcsó az elektromos /lapkás/ riasztó kint
Nehéz árakat írni, boltonként és városonként sem egyforma, úgy mint itthon.
Ha találsz a közelben egy üzletláncot /Champion, Lidl, Dia, Carrefour, AB, Marinopoulos, Atlantis/ jóval olcsóbb árakat is találhatsz, de nem tudom a környéken van-e.
Érdemes még beleolvasni a "mit vigyünk" topikba is.
Új nyomvonalat építettek a hegyen keresztül, alagútban és arra terelték a forgalmat. Ezért nincs már Platamonban vasúti megálló. Nei Pori után a következõ megálló Leptokária. Platamonasban valószínüleg a sin mellett lakók örültek ennek a fejlõdésnek
De a síneket ott hagyták
Szia!
Hát én már régen voltam ott, ha egyszer felszednék a sineket jó sok értékes telek lenne a part közelében!
Egyébként az árak, amiket írtál nagyon jók, úgy látszik mostanában inkább a drágább helyekre tévedtünk, itt az ideje oda is visszamenni egy kicsit!
Anno a vasútállomás környékén volt egy pékség, egy idõs házaspár volt ott, a férjem úgy összebarátkozott velük, hogy szinte mindig több ajándékot dugtak a szatyorba, mint amit vásároltunk!
És Mónika meg van még? Vagy Õ is elmenekült a görög házasságból? Bár az Õ férje nem "olyan" tipikus görögnek látszott.